Каде вие го пронаоѓате сопствениот мир?

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Краткотраен релакс наоѓам само во вежбањето преку ден, чашката на вечер и игриците на ајпедот кога сум во ВЦ.
Периодов внатрешен немир ме надвладува и затоа тешко ми успева да најдам и да се опуштам во нешто поубаво од надвор. Се осеќам како да стојам на работ на Светот и прашање е само дали ќе паднам во бездната, или ќе полетам ..

Во бесцелни прошетки низ скопските улици
И бесплатен заситен и незаситен,кисел или базен или како ли се вика ЦО2 - СМОГ.
--- надополнето: 28 септември 2013 во 18:44 ---
една недела далеку преку граница на одмор,после толку години сами јас и жената.
УЖИВАНЦИЈА.
А денес пак се по старо, ми носат сметки за градинки,за дневен,за фломастери и вати.Да земам пензија и Мариово да фатам

Медитацијата у последно време неверојатно добро ми функционира, најдобро е што не е место тука состојба на умот па може да си ја правиш кога и каде сакаш. :свиркам:

Јас сум многу нервозно типче и ретко наоѓам мир... вечито ме обзема немир... убаво ми е кога ќе се задлабочам во некоја крими/трилер серија или филм. Убави ми се оние приказни Midsomer Murders се внесувам во амбиентот и нирвана сум.

По кеј, улициве скопски раздрндани....или на Водно одам, ќе седнам на карпата и зврљам накај Караџица позади.....
Другиот дел од денот сум тензија...

swimming_thumb_16x9.jpg

semara-luxury-villa-resort.jpg

Z

Picture032.jpg

rice-terraces-at-baguio-city-philippines-philippines+1152_12958278746-tpfil02aw-1774.jpg

Marina_Bay_Sands_03.jpg

6443115f545de80354152c02f0d8e1d4.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom