- Член од
- 30 септември 2011
- Мислења
- 2.714
- Поени од реакции
- 2.599
Најава, FFC 10 Скопје
http://tempomk.mk/?p=5356
http://tempomk.mk/?p=5356
Момци прашањево не ми е во соодветна тема, но на соодветната не добивам одговор. Ако не е проблем би сакал да поседи малце постов да прочитаат сите, па после избришете го или преместете го. Значи вака, има ли во Скопје некаде, освен во Pride да се купи Rash Guard?
Се гледа дека не си по бизнисов . У што сакаш ти се кладам дека да седнеме јас и ти и да правиме финасиска конструкција ние да ги донесеме луѓево, сѐ да организираме, да платиме сала, обезбедување, сместување и се останато и плус да има нешто профит ти самиот нема да сакаш било што да е испод 1000 денари карта. Сум ја видел и другата страна и на еден начин се прават пресметки кога доаѓа Цеца и рачунаш на 10 000 посета (и богати спонзори) а на друг начин кога имаш ММА која ја вежбаат преку сила 300 луѓе у државата.
Зашто секогаш боречкиве работи да бидат (пот)ценети? Карта за ММА во странство секако не е 7, 8 и 10 евра туку многу повеќе.
Популизмот беше евидентен, на целиот настан. Но, ова е повеќе шоубизнис одошто спорт. Тоа е ориентацијата на организациите како FFC. K1 отиде по ѓаволите заради пари. Спорт не престанува да постои ако нема пари!Дали само мене ми се чини дека последната(најатрактивната) борба беше мнгу фаил? Од Тоше Проевски и „Игри без граници“ за ваков настан па до самата борба, која беше многу глупа/селска особено крајот на првата рунда кога Рико сам ќе се нокаутираше.
Баш ми е криво што не можев да ги следам борбата на битолчанецот
Општо не сум некој љубител на вакви претстави, случајно налетав на последната борба и ми се виде некако смешно.Популизмот беше евидентен, на целиот настан. Но, ова е повеќе шоубизнис одошто спорт. Тоа е ориентацијата на организациите како FFC. K1 отиде по ѓаволите заради пари. Спорт не престанува да постои ако нема пари!
Плус, победата на Ристо, против Гркон Вардис, беше не баш објективна. Сметам дека Гркот беше, за нијанса барем, подобар. А оној Иле (мислам беше) се опушти предвремено и доби kick у глава, не стана.
Виктор Стојанов, требаше пешкир да добие од својот тренер многу порано.
У pride немавме претставник, нормално.
Рико беше врв, во главниот меч. Гарант не ја ни слушнал до сеа песната со која го најавија како излегуе против лошата грчка вреќа за удирање, која морам да признам, издржа доста ќутек, машки. Публиката еуфорично го проследи победникот со звуците на Тоше. Сите си имаат нели своја песна со која искачаат стално, али Рико со Тошка бе. Ѕвездата на вечерта мора да биде херој на публиката.
У суштина не беше лош настанот. FFC можат нешто да направат на ова локално ниво. Мирко го имаат, грб да им чува. Рико им е најголемата ѕвезда, а доста од другиве вежбаат со фаци.