епа вака
еве што кажува едно дете што влегло во куќата во ЦРНИЧЕ
Togas so drugarite vlegovme vnatre.Na pocetok nemase nisto no ponekoe vreme osetivme stud laden vozduh i nekoj cuden zvuk kako koga pisti veterot koga duva.No ne pridadovme mnogu znacenje na toa.Odednas nekoj kako da pocna da me vlece, a drugarite mislea deka se zafrkavam za da gi iplasam.Ne mi veruvaa.Pocnuvase da se slucuvaat i pojaki raboti
Odednas kako da se najdov vnatre, se vrtam nemase nikoj a rasporedot vnatre bese smenet i nemase izlez.Mi se vrtese vo glava i slusav smeenje i zborenje sto ti udira na nervi poveke kako mumlanje nerazbirlivo.Neznaev sto da pravam i se prepustiv na sudbinata se sklopciv na zemja i cekav da mi dojde krajot.Po nekoe vreme se se stisi krenav glava i se bese po staro.Stanav i izbegav.
Imav custvo na omalaksanost,istostenost kako da mi ja iscedile energijata.Nekolku dena ne izlegov od doma.Navecer slusav glasovi kako da me povikuvaa,kako da baraat pomos od mene.Bev vo crkva i rabotive kako da se smirija.ZA ova ne sum kazal na nikoj probav no ne mi veruvaa mi se smeeja i mislea deka se salam.Neznam zasto samo na mene mi se slucilo ova,zasto ne i na nekoj drug.Zasto bas jas?
A zaboraviv da kazam deka na blic mi se pojavuvaa nekoi sliki vo vrska so lugeto sto ziveea tamu ama bev isplasen i nesakav da se skoncentriram da se soocam.Nesto kako nekoj masakar ,tatkoto go imase siluvano devojceto i gi ima ubieno a posle i on se samoubil.Imase cuden pogled kako da bese opsednat od demon.Mrtov laden.I slusnav istrel od puska i vrisok.Celiot skoknav od podot od istrelot nesto kako da me potkrena i padnav na nekoi daski.Po nekoe vreme se stisi i koga otvoriv oci se bese po staro.
Posle toa nemav izlezeno od toma bev vo trauma.Navecer na spienje slusav glasovi ako da me vikaat za pomos.Neznaev sto da pravam i otidov vo crkva.Po nekoe vreme se smirija rabotite.No jas pocnav da se plasam od se i sest
d senkite na drvata po ulicite, od sum od lisja se me potsetuva na toa.
I se prasuvam zasto morase bas na mene ova da mi se sluci, zasto ne na nekoj drug.Kako dete pocnuvav da sonuvam i ponekogas i se slucuvase toa sto ke go sonam,ili so mrtvi ,umreni luge zboruvam.Ako sakam nekoj da go sonam pred spienje ke pomislam na nego i sto sakak da go prasam.I posle toa znaci go sonuvam i svesen sum deka e son i na son se prasuvam:eve go pred mene sto trebase da go prasam i tn.
Znam deka imam nekoja darba so sonovite ama ova so kukata ?
морни4аво нели?....јас се исплашив:nesum: