- Член од
- 14 јули 2005
- Мислења
- 2.128
- Поени од реакции
- 41
Или такозвани Владо Црнио Ми беше класен во III и IV годинаSerdarot напиша:ne znam dali e za tuka ili isto za seir, ama eden od profesorite sho beshe poznat po nepravdi, a bogami i po gluposti, beshe Vlado Boljero - profesor po fizika vo Gimnazija vo Bitola.
Si pishi chovek na tablata, ja pishi formulata pogreshno, jas najljubezno, najdobronamerno, mu spomnav samo deka ima greshka, i toj namesta da se zablagodari, "ubavo" mi objasni deka "NIE, ucheniku, SME zavrshile fakultet po fizika, ti ne mozis pokje fizika od NAS da znajs."
Стално се персираше себеси, дури и виц му извадија : му се расипала колата на Ѓавато, Владо стопира и му застанува еден камионџија :
- Добар ден, можи да дојдиме со вас до Битола, ни се расипа колата..
- Арно, само еден по еден влегувајте, да не правите гужва...
Кога сме кај неправди, типот немаше напишано петка по физика на час - единствено ако на некој му требаше за успех и сл, ја пишуваше на совет. Уште имам трауми кога на првото одговарање по физика - во I година - „од принцип“ ми напиша двојка. Да не сум се залежел ако ми пиши повисока оценка. Веројатно со долгата коса и со маиците со Iron Maiden не му изгледав баш како за некој што знае физика.... После се изнамачив дури си дојдов до насушната 4+ шо у ствари беше автоматски петка на совет.
Кога се запишав на ЕТФ, по едно три-четири месеци се среќавам со него, се испоздравивме, ме праша кај сум запишан, му кажав - на ЕТФ, и типот ми вели „Не требаше таму, никогаш нема физика да положиш“!!!! Ко за беља, физика I и II беа првите шо ги положив