Kоја е најголемата неправда што ви се има случено?

С

Спенсер

Гостин
прва оценка биологија 5ка, на тестот 3ка, и 3ка за полугодиее!!!која логика е оваа??? или пак другар- прва 3ка тест 1, за полугодие 1.:toe:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Неправди...имало прилично,бидејќи сите примаме совети да преќутуваме во средно,но јас не се водев според таа философија.

На крај на прва,Физика сакаше да ме испрашува на 10ти Јуни,иако имав одговарано 7 дена претходно за 5ка.
И се искарав со неа,и реков дека вакви комплекси што си лечи,следна година ќе земам камера и секој час ќе ја снимам,она беше погодена од таа изјава,и место заслужената 5ка,и пишаната 4ка,си добив 3ка на крај.
Но хеј,барем не ја гледав во втора година :)

Потоа мојата фина класна во втора, и сметаше што јавно и контрирав на класни состаноци,се карав со неа и сл,не ми даде да бидам претседател и во втора година,иако изгласан.
Ја имитираше Грчка,и буквално ми стави вето.
Понатаму,ми забрани да работам во компјутерската лабараторија,со образложение на моите "дека сите оценки сум ги расипал",а баш со работата таму поправив 4 оценки.

Иако професорите не ме нервираа,ова и не беа неправди туку сам си ги заслужив,отсекогаш нервно ме тангирале улижувачите,кои добивале поголеми оценки со финоќа.

Имаше и позитивни неправди,како Македонски кога со оценки 3,4,3,4,5,4 ми стави 5ка за полугодие.

Член од
28 април 2008
Мислења
258
Поени од реакции
9
Во l година на тест по хемија точните прашања ми ги имаше земено за не точни а грешните за точни:uvo: ама добро и професорката бега малце така да не му замерив

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Најголемата неправда што ми се има случено беше во средно школо кога мојата мила драга и премногу алчна професорка Славица Видеска по анатомија и физиологија на советот на 10 јуни ми имаше заклучено 5ка и на 14 после мито од еден родител на мој соученик имав 4ка во сведителство. За 4ката дознав кога ја видов на сведителство сакав да ја обжалам зошто беше неправедна и да полагам пред комисија, но моите родители некако ме убедија да се помирам и да оставам така. После 4та кога се запишав на факултет и отидов во школо и и кажав се што ми лежи на срце ама си знам мое дете во медицинско запишување никако па незнам колку желба да има. :nenene:

V

Viktoranius

Гостин
Најголемата неправда што ми се има случено беше во средно школо кога мојата мила драга и премногу алчна професорка Славица Видеска по анатомија и физиологија на советот на 10 јуни ми имаше заклучено 5ка и на 14 после мито од еден родител на мој соученик имав 4ка во сведителство. За 4ката дознав кога ја видов на сведителство сакав да ја обжалам зошто беше неправедна и да полагам пред комисија, но моите родители некако ме убедија да се помирам и да оставам така. После 4та кога се запишав на факултет и отидов во школо и и кажав се што ми лежи на срце ама си знам мое дете во медицинско запишување никако па незнам колку желба да има. :nenene:
Аууу ова да се деси на мене, голема ќе биде верувај.

Онтопик
Иначе јас си признавам слаб ученик сум, имам само единици и двојки, за други оценки незнам. Али оваа полугодие по еден предмет што имам единица, еден мој другар има четворка, а исто знаење имаме т.е не знаеме ништо по тој предмет. Ама неговиот татко е таму професор, а мојот не е.:)

Али затоа професорот сега нема ретровизор на колата.:pos:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
nepravdi imalo i ke ima odsekogas, da ne davam konkretni primeri, sekoj za sebe moze da navede kolku pati se pocuvstvuval obespraven, no toa e taka zatoa sto silata i mokta e se, a vistinata nisto!

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Sega vo cetvrta godina nepravda ipol testot po angliski 2-ka vo dnevnikot 1-ec.Aj da ne me znaese ili gi pisa ocenkite vo kancelaria vo red ama pred mene c c c :nerv:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Ехеее еден куп.

Тест Биологија...се напишано сигурен во себе дека ќе имам 5.....Го дава тестот 3...кога гледам на секое прашање ми давала пола поени.Е зашто било тоа така, затоа што ке сум напишел зборче па ке сум шкртнел, и не сум бил сигурен во мене:tapp:
Германски тест одземала на секоја реченица по два поени доколку не ставиш запирка:tapp:

Физика.Сега ми предава во третта за прв пат.Еднаш никој немаше научено ама јас знаев и ми викаат овие од клас пријави се.Се пријавувам јас, одговарам и ми вика многу добар 4.И јас си викам супер.Ама искрено се кааааааааам што тогаш се пријавив.Секој нареден час за испрашување јас бев прв за испрашување, и веројатно сум и интересен па ме испрашува по 40 минути.И еден ден ми дое преку таквото и вика Стефан на табла, и ја и викам Стефан на стол е и не одговара.Леле запрепастена од мојот одговор ми вика зашто?И и викам има уште 33 души во клас што немаат ни една оценка а јас веке три имам не одговарам.И не ме чепкаше после тоа само ми рече ке немам 5ка на крај.Гајле ми е:pipi:

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
ооо многу има, посебно во основно. леле колку сум се расправала со наставничката по македонски:pos: ама стварно ме мрзеше женава, изглеа зошто ја поправав кога ќе предаваше нешто. па не сум ја крива што не знае кој е предметот во реченицата :pos: еднаш правевме тест и сум добила 4 на 5 и гледам имам 20 поени, го глеам тестот од еден соученик и он 20, ама 5 на 4 и уште ми вика исто е 5 на 4 и 4 на 5...и се изнервирав и наставничкава ме виде и ми вика да не си обесправена? и ја викам да, сум. и го покажувам тестов и оваа еве ти 5 ми вика и на цел лист и ја и викам ако сум заслужила ставете ми 5 ако не, не сакам и она па си заслужила ама ја вака правам за да те поттикнам, зошто најсолидна си :nesvest: имало уште неколку случки со истата професорка, имавме испрашување и го прашува еден соученик шо е прирок, друга соученичка што се заменки, не знаеја двајцата и имаа 4. ме станува мене и ми вика кажи ми биографија на блаже конески :vozbud: и кажувам се по ред за него и на крај наместо да речам 62 год. јас реков 63 и ми вика седи 4 за полугодие :tapp:
Ова годинава ми се случи, т.е. полугодиево имав две 5 сметководство и на тест добив 1 и 2 :nesum: и ми вика 3 за полугодие, сакав да одговарам и и реков ми вика добро.Излегувам на табла ми дава задачи ова она се и кажав и на крај ми вика девојче мило ми е што знаеш се, ама не можам да ти поправам зошто после ќе треба и на другите, алоооооооо :uvo:

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Најдобар сум во клас по англиски јазик.
А мене ми стаи 4-ка пич*а и мате*!
Имаше други деца, само Hello, how are you што знаат да кажат, 5ки.
Абе ајде, ми вика 2-ро полугодије.
Кога ми дојде да и кажам нешто што не треба... уфф!
Мразам ова кога се случува.

Dimitar :)

SA-MP lover
Член од
29 јануари 2015
Мислења
160
Поени од реакции
33
Многу неправди ми се имат случено :)
-По биологија имаме една таков намќор наставничка,како ѓавол е.
Мене ме највеќе мрази,Но и јас неа.Еден ден на нејзиниот час ме испрашува мене,И јас се и знам и точно и одговарам а таа само глима со главата.После некое време ми вели седни Браво за тебе и јас ја прашувам што оценка ми стави а таа ми вели ТРОЈКА..Тоа беше шок за мене:ban: и јас почнав да ја прашувам зошто а таа ми вели знаеше ама не е доволно.И јас се изнервирав и ја нареков КОЗА,и таа дојде и ме повлече за косата во исто време и јас ја повлеков.Сега од неа 2години немам поголема оценка од 2.Некогаш ми доаѓа да ја фатам и со неа да го бишам подот:uzi::yid:

Kajgana Shop

На врв Bottom