Kоја е најголемата неправда што ви се има случено?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хе хе... Има неправди еден куп... Се има десено еден куп неправди. Али се е минливо и се заборава.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Оваа година, кога ги пишуваа тримесечните оцени, на минатиот час историја прашав што ке иам за на тримесечие-и таа петка! Али не ми се веруваше бидејки имав одкажано два три пати, и среќна не учам за да поправам, и следниот час вика-Надица 4. И не станав да се бунам, ме изнервира крајнО!

Исто кога бирав шо да учам, дали информатика или ОТП и избрав информатика, и овој ОТП не ми пишуваше 5 за на крај, и се бунев, па после компликации се направија, па сакал јас да сум останела на ОТП, и на крај за инает не останав, и пак добив 5!

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Во втора година имав една мутава професорка по социологија, не знаеше да одржи асален час. Јас бев една од ретките што ја слушаа, мислев дека можам да научам нешто од неа. У заблуда сум била.:pos:

Е сега за неправдата...Седев во прва клупа со (тогашната) најдобра другарка, двете примерни, учиме, не правиме нереди...И дојде време за тест.
Нормално и двете напишавме се што треба, точно, уредно. И следниот час професорката не обвини дека сме препишувале една од друга и не сакаше да ни стави петки.
Ај да имаше некој повод, ама кога ни ги даде тестовите да ги видиме, ги споредивме и немаа скоро ништо заедничко!(освен дефинициите, нормално:))
Битно на крај си го истеравме своето и си добивме петки.

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Acid напиша:
Ах да, ќе заборавев... Уште една голема неправда.
Јас (роден македонец) по македонски редев 2-ки, а англиски никогаш не сум имал помала оцена од 5 (освен во примерот погоре).
Како е тоа можно? Толку ли сум неписмен?
Добродојде Во КЛУБОТ!
Освен примерот....се е ИСТО!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Acid напиша:
Ах да, ќе заборавев... Уште една голема неправда.
Јас (роден македонец) по македонски редев 2-ки, а англиски никогаш не сум имал помала оцена од 5 (освен во примерот погоре).
Како е тоа можно? Толку ли сум неписмен?
Исти случај Аcid.И јас имам 2ка македонски а Англиски и Германски сите 5ки.Не си неписмен...до професорката е.Мојава е љубоморна поради 5ките Англиски и Германски и затоа ми става 2 Македонски.Да не е роднина мојава со таа тебе шо ти предавала?:tapp::tapp::tapp::toe::toe::toe:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Maтематика 4 година ми забрани тест на последна тема, годишен тест ми забрани и ме остави на полагње. Ку*ката ме мразеше зашто тренирав фудбал и зашто стално со топка одев во школо и ја ролав под клупа.
Секакви исфрустирани особи има на ова тло..
на полагање решавав ни помалку ни повеке туку 50 задачи :helou:

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
Лани ке ме носеа физика на полагање зашто???
Кај мене у школо по физика незнаеш едно прашање седи кец.
неважи за сите на некој професорот им кажува или ги праќа на место да се потсетат.кај го има тоа погодете.Или некој ги прерипува од испрашување.затоа се имам откажано од учење од физика.

еве еден факт ако немаш петки незначи дека си мутав или глуп тоа значи дека немаш врски.затоа не се труди за петки.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
на полагање препишуваа колегите околу мене и јас наебв, ама ела да те видам убеди ги дека не си препишувал, мајката да им ја ......

N

NeMiRnA

Гостин
Ahhh radi taa nepravda si nosam seuste posledici,frustracii i stravovi pred isprasuvanje duri i pred najdobrata profesorka...pricinata e sto lani celo polugodie bubav delovno i znaev kaj se tockite i zapirkite kaj naozoglasenata profesorka,imav 5ka mnogu normalno,ama 2ro polugodie mn se isporazbolev i me nemase 1 nedela i posle toa ajde ke odgovaram i znaev se,ama pustata se zapna nesaka 5ka da pise,ajde pak uciiii,nemav izostanoci mi skrpi nekoja 5ka kaj nea u tefter,naredno isprasuvanje jas se onesvestuvam na sred isprasuvanje od strav i plus gi imav onie denovi prosledeni so bolki...demek se zasekira togas...Doagam nareden cas mi vika ti mi glumese ne se onesvesti,zasto ne sedna na stolce tuku padna dole?!I jas onaka zbuneta,molam?Mislam logicno e ako se onesvestis da padnes neli?I mi sibna 1 kolku mene u dnevnik i se oprostivme jas i mojata zasluzena 5ka zasekogas:(:(:( i od togas navamu...

Imam use edna ama aj da ne go tupam!

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Добив математика на тест петка со сите можни, и кучката ми стави кец у дневник без воопшто да ме испраша или да ме фати како препишувам. Убедена беше дека сум носела ливчиња. (не дека не носев де, ама не ме фати битно :pos:)

Во трета на крај, исто математика, на цел клас им качи по една до две оценки за да им дигне просек, мене од заслужена тројка ми заклучи двојка. chainsaw:

Годинава на крај на прво полугодие, киднав од латински, и тоа баш на часот кога и текнало да заклучува крајни оценки, при што она ми ставила тројка за полугодишна оценка (не знам само од кај ја ископала оценава:toe:) само зошто не дојдов на час. Можела да причека до следниот час, ебате. А другарка ми се прави. :pos:

И една колективна неправда: професорката го напушти часот, не запиша цел клас у забелешки и побара укор за секој од нас само затоа што си игравме асоцијации додека она предаваше. :pos:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Во средно по информатика имав 5-ка и секогаш кога имавме тест по информатика мене професорката ме ослободуваше да не праам тест. Каква неправда. :pos: :pos: :pos: Се зезам.

Во 4-та средно по македонски ни дојде една професорка ороспија, змија. И ја си седев во втора клупа (до ѕидот :pos: ) и она да слушнеше мала галама одма мене ќе ме обвинеше дека ја зборам, а ја нит сум зборел нит нишо и така прво полугодие некој друг ќе напраи нешто ја бев крив, ме имаше земено за зуб, и веќе второ полугодие ја научив шо ороспија е и цело време и идев на инат, ќе зборев, ќе праев глупости на час, ќе земе она ќе се развика на мене а ја си кулирам чисто ладно ја глеам и си се смешкам. :pos:
На писмени и тестови увек наместо заслужена оценка пример 4-ка ми ставаше 2-ка или 3-ка, али на крај година „вака и вака беше работата” и си се смири женичкава, па ми заклучи добра оценка. :)

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
PSYtisfaction напиша:
Добив математика на тест петка со сите можни, и кучката ми стави кец у дневник без воопшто да ме испраша или да ме фати како препишувам. Убедена беше дека сум носела ливчиња. (не дека не носев де, ама не ме фати битно :pos:)

И една колективна неправда: професорката го напушти часот, не запиша цел клас у забелешки и побара укор за секој од нас само затоа што си игравме асоцијации додека она предаваше. :pos:
Првото му се деси на еден другар на тест по англиски,професорката нејќеше да му стави оценка во дневник убедена дека има препишано.
Второто и не е баш неправда:smir:

Македонски во средно ептен ме мразеше,прва година ја завршив само со една 4-ка,македонски.
Англиски многу ја нервирав дека зборев на часови,па стално бев крив за неа,дури и ништо да не направам.А уште повеќе што ја нервираше беше тоа што кога и да ме прашаше нешто-знаев,и не можеше да ми стави помалце од 5-ка хехехехе

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во средно на сите писмени по Англиски добивав петки,а усно кога ме испрашуваше редовно единица добивав.Жената никогаш неможеше да ме фати како препишувам,но затоа од се срце ме креваше за одговарање.Во четврта на крајот последната писмена, го дознав тестот(го дала на девојче кое и одеше на спремање,ама во доверба:ban?: ) и нормално го научив на памет,го кажав на сите и дадов примерок на сите класови од двете групи,така да цела генерација имаше петки:pos: .Кога свати дека и е провален тестот,жената полуде и си одбра од сите класови по неколку ученици како мене:wink: одново да се прави тестот.И јас како најпаметна:) (бидејќи го знаев на памет тестот) бев единствената со сите поени и единствената осомничена:pos: (но бидејќи она беше крива што го дала тестот,несмееше да крева паники)Е после... до крајот секој божји ден ме креваше за одговарање за да докаже дека врска немам и да ми ја наполни графата со единици,но поретко ја имаше можноста,зошто баш на нејзиниот час јас испарував.И така женишчено ми закачи 4 за крај (и да собираш и да одземаш,со песните на памет и тестовите,ништо помлку неможеше да стави,која ќе ми беше единствена 4 ка)па на совет ми ја поправија.

п.с.Неправдата се состои во тоа што само мене ме јадеше и во делот кога го дала тестот,што не ми го даде мене на пример,ќе си ќутев:)

S

sweetoxic

Гостин
nepravdi od strana na profesorite!

denes se sluci nesto kaj mene vo skolo sto stvarno me izvadi od koza! drugarka so koja ucev do osmo, sega e vo drug klas, ja vidov na odmorot rasplakana kako nikogas do togas! zasto??? kako po obicaj-profesorkata! sto se slucilo-pravat test, a profesorkata im rekla tie sto ke gi procita da izlezat zs se oslobodeni od test! i izlegla od kabinet, a ovaa po 10 minuti rekla zasto izlegla koga ne mislele na nejze i spustila 4 iako cela godina ima zasluzena petka! e aj sega?!?
pisete sto mislite za vakvite desavki po skolite, sigurno vi se slucile i vas vakvi stvari?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Најголема неправда...да иам иста оцена ко еден шутрак што има шест кеца у графа македонски!Таа жена колку не ја поднесувам не е свесна!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom