Kоалиција меѓу Црвенковски, Георгиевски, Бошковски и Тачи?

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Posle koalicijata na dpmne so dui vise nemoze nisto da me iznenadi.

f91

Член од
12 мај 2008
Мислења
338
Поени од реакции
27
Lele....drushtvo na zagubari i tehnoloshki vishoci...
sve se vraka se se plaka...a vladava neka prekine da se zanimava so
tarapanci tuku so 350 000 nevraboteni.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Lele....drushtvo na zagubari i tehnoloshki vishoci...
sve se vraka se se plaka...a vladava neka prekine da se zanimava so
tarapanci tuku so 350 000 nevraboteni.
И со осум милијарди инвестиции во инфраструктура...од кои милијарда и нешто веќе требаше да биде реализирана :toe:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Бошкоски ќе ја ситни ВМРО-ДПМНЕ

10.06.2009 17:09

Сигурен е, двајца пратеници од владејачката партија, неколкумина од левиот блок, но и партиски комитети на неговата поранешна партија сакаат да го сменат партискиот дрес и да преминат во таборот на Обединети за Македонија.
Пратениците, чиј идентитет не го открива, поради, вели стравот од раководителот Груевски да не ги активира мениците со заложен имот доколку одлучат да ја напуштат пратеничката група, незадоволството лично му го пренеле на премиерот во неговиот кабинет.
„Имиња не можам, бидејќи тие се се уште во една паника, бидејќи е употребен терминот - ќе летаат глави“, изјави Љубе Бошкоски, претседател на Обединети за Македонија.
Чиста шпекулација, кратко одговараат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Се работи за тотална невистина и пуста желба“, возврати Александар Бичиклиски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.
Интерес има кај опозицискиот блок за соработка, Бошкоски е подготвен со сите чија заедничка цел е перспективна Македонија.
И СДСМ е отворен за опозициските партии, но и за некоја од владејачките, се разбира вели Црвенковски, не мислам на ВМРО-ДПМНЕ.
„Ние ќе бидеме целосно отворени за соработка со сите субјекти на Албанците во РМ, со сите политички партии на Албанците во РМ, нема да преферираме ниту една од нив“, рече Бранко Црвенковски, претседател на СДСМ.

И Тачи е јасен соработка со сите освен со Груевски и Селмани.
„Со секого би се сретнал, освен со господинот Груевски и неговиот производ, Имер Никола Селмановски“, вели Мендух Тачи, претседател на ДПА.
Опозицијата го обвини Груевски дека ги прислушува, а како страв изјавата дека Црвенковски, Тачи и Георгиевски се среќаваат и договараат широк опозициски блок.

izvor

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
да не го гледаме истиот филм од 2001, тогаш беше тупурковски сега бошковски. итаме кон широка коалиција, понижувањето мора да биде колективно инаку некој ќе преживее, ќе ја раскажува приказната за злоделата на Брисел и домашните предавници, вака сите ќе чекориме со наведнати глави.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41

Сигурен е, двајца пратеници од владејачката партија, неколкумина од левиот блок, но и партиски комитети на неговата поранешна партија сакаат да го сменат партискиот дрес и да преминат во таборот на Обединети за Македонија.
Пратениците, чиј идентитет не го открива, поради, вели стравот од раководителот Груевски да не ги активира мениците со заложен имот доколку одлучат да ја напуштат пратеничката група, незадоволството лично му го пренеле на премиерот во неговиот кабинет.
„Имиња не можам, бидејќи тие се се уште во една паника, бидејќи е употребен терминот - ќе летаат глави“, изјави Љубе Бошкоски, претседател на Обединети за Македонија.

„Се работи за тотална невистина и пуста желба“, возврати Александар Бичиклиски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.
Колку време треба да помине за овие да истапат од вмро дпмне и да преминат во ом,едвај чекам да видам и да слушнам што ке каже понатаму бошковски кога ќе се дознае дека лаже,најверојатно ќе им летнеа главите ама тие уште сакаат да си заминат.
Брат љубе го немаш потребниот потенцијал бе, да го имаше досега ќе беше претседател.

И со осум милијарди инвестиции во инфраструктура...од кои милијарда и нешто веќе требаше да биде реализирана :toe:
А не ли е реализирана или пропагираш со лаги ај дај податоци колку се реализирани па после ќе праиме муабет,ако си реален.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ама сВрбиве и Стоиљкович заедно со нив некако не иде а? Или пусти пари, лаком гз...

Искрено да ти кажам немам поима со кого е Стоиљковиќ у коалиција. На крај крајева Српска партија неможе да повлече етнички гласови.

Интерес има кај опозицискиот блок за соработка, Бошкоски е подготвен со сите чија заедничка цел е перспективна Македонија.
И СДСМ е отворен за опозициските партии, но и за некоја од владејачките, се разбира вели Црвенковски, не мислам на ВМРО-ДПМНЕ.
„Ние ќе бидеме целосно отворени за соработка со сите субјекти на Албанците во РМ, со сите политички партии на Албанците во РМ, нема да преферираме ниту една од нив“, рече Бранко Црвенковски, претседател на СДСМ.

И Тачи е јасен соработка со сите освен со Груевски и Селмани.
„Со секого би се сретнал, освен со господинот Груевски и неговиот производ, Имер Никола Селмановски“, вели Мендух Тачи, претседател на ДПА.
Опозицијата го обвини Груевски дека ги прислушува, а како страв изјавата дека Црвенковски, Тачи и Георгиевски се среќаваат и договараат широк опозициски блок.

izvor
Овака почнаа и со Вмро вистинска, реформска итд. Само мислам дека сеуште е рано за да дојде до ова бидејќи дпмне ќе биде на власт уште 4 години. Ептен некој тежок патриота доколку не се согласува со најновата интер партиска кампања на Груевски за прифаќање компромис со Грција.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.569
Поени од реакции
289
БОШКОСКИ: "РАКОВОДИТЕЛОТ Е ВО ПАНИКА"

Обединети за Македонија прераснува во моќна партија, кон која огромен интерес за членување пројавуваат граѓаните, но и цели комитети и пратеници на ВМРО-ДПМНЕ, како и неколкумина пратеници од левиот блок, изјави лидерот на оваа нова партија Љубе Бошковски. Премиерот Груевски, односно Раководителот, како што го именуваше, е во очај поради неуспешната политика, па својот режим, како што рече, се обидува да го спаси со закани и тероризирање на неистомислениците. Од наши браќа и сестри од ВМРО-ДПМНЕ добивме документ од кој се гледа дека се спроведува внатрешна кампања со цел промашувањата на Раководителот да се претстават како успеси, рече Бошкоски

- Се работи за интерен документ на ВМРО-ДПМНЕ потпишан од Генералниот секретар Мартин Протоѓер, упатен до градоначалниците и раководните партиски кадри. Од документот се гледа дека Раководителот и неговото друштво се во паника. Во четири точки овој документ се занимава со Љубе Бошкоски со препорака за моја дискредитација, односно, како што тоа тие симпатично го велат, за мое уништување, изјави Бошкоски.

Тој рече дека не може да ги открие имињата на заинтересираните пратеници од ВМРО-ДПМНЕ, зашто примиле закани дека ќе летаат глави, но рече дека двајца од нив, тие што деновиве имале расправија со Груевски, се речиси сигурни.

- Ги охрабруваме луѓето да не се плашат, а на Раководителот дека и неговиот режим, како и секој режим кој по дефиниција е недемократски, ќе падне и тоа наскоро, рече Бошкоски.

Партијата е отворена за соработка со сите кои се борат за враќање на демократијата, рече Бошкоски на прашањето за соработка со СДСМ, и додаде дека Груевски направил гаф, признал дека е запознат со контактите во опозицијата

- Тоа е можно да се постигне со методите на Сталин, да се следат комуникациите, контактите, да се прислушува и тн.итн. , нагласи Бошкоски.

Правото и правната држава се сведени на бизнис интересите на фамилијата на Раководителот, рече Бошкоски, нагласувајќи дека владината програма за странски инвестиции доживеа фијаско.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
bas sakam da napravi nesto covekov,ama sepak mislam deka narodot e isplasen premnogu i tesko ke odi,ne deka nesakaat lugeto da ja iskazat svojata podrska ,tuku epten zema zamav totalitarniot rezim .ako moze da mu se zakanuvaat na BRAT LJUBE sto ostanuva za obicnite podrzuvaci na obedineti za makedonija.

ne sekoj ima HRABROST da go podnese zaplasuvanjeto,maltretiranjeto i omalovazuvanjeto od dpmneovcite.
ako za BRATOT ima upatstvo kako da se diskreditira i da se unisti politicki ,togas treba na site da im e jasno sto SE MOZE DA IM SE SLUCI dokolku i pomislat da go podrzat.
gladen i siromav narod lesno moze da go manipulira vlasta so se i sesto.

dali nekoj bi mozel da gi istrpi OMALOVAZUVANJATA I MALTRETIRANJATA od mediumite ,pokonkretno od tv sitel,samo edno ne mi e jasno kako moze latas da jade leb so taa pogana usta,posle se sto kaza za BRATOT vo vecerasnive nastani na denot nekade po 23 i 30 casot.BRUKA .

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
bas sakam da napravi nesto covekov,ama sepak mislam deka narodot e isplasen premnogu i tesko ke odi,ne deka nesakaat lugeto da ja iskazat svojata podrska ,tuku epten zema zamav totalitarniot rezim .ako moze da mu se zakanuvaat na BRAT LJUBE sto ostanuva za obicnite podrzuvaci na obedineti za makedonija.

ne sekoj ima HRABROST da go podnese zaplasuvanjeto,maltretiranjeto i omalovazuvanjeto od dpmneovcite.
ako za BRATOT ima upatstvo kako da se diskreditira i da se unisti politicki ,togas treba na site da im e jasno sto SE MOZE DA IM SE SLUCI dokolku i pomislat da go podrzat.
gladen i siromav narod lesno moze da go manipulira vlasta so se i sesto.

dali nekoj bi mozel da gi istrpi OMALOVAZUVANJATA I MALTRETIRANJATA od mediumite ,pokonkretno od tv sitel,samo edno ne mi e jasno kako moze latas da jade leb so taa pogana usta,posle se sto kaza za BRATOT vo vecerasnive nastani na denot nekade po 23 i 30 casot.BRUKA .
Кој бе во Македонија се плаши да каже од која партија е, жити бога? Од кого се плаши народот? Кого истепала полиција поради тоа што е од друга партија. Тоталитаризам, како добро тоа звучи... Уште да го има

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
I ZAMISLETE BEZ TRONKA SOVEST VELI LATAS DEKA BRATOT I LJUBCO I BRANKO IAKO KAZALE DEKA NEMA KOALICIJA MEGU NIV,TIE VSUSNOST IZLAZALE.
PA JAVNO PRASUVAM :NELI I GRUJO KAZA DEKA NEMA DA KOALICIRA SO ALI AHMETI PA KOALICIRASE ,A TOA NA LATAS NE MU SMETASE I NE KAZA DEKA GRUJO LAZEL

I POSLE OVA KE MI KAZE NEKOJ DEKA OVAA VLAST E REALNA??????
IZVINETE NO JAS MOZAM SAMO DA POVTORAM DEKA OVIE OD VLASTA VLADEAT SAMO PORADI JAKATA MEDIUMSKA PROPAGANDA TAKANARECENA PERENJE MOZOCI,I NISTO POVEKE OD TOA,ZA DRUGI KVALITETI APSOLUTNO NE STANUVA ZBOR.

TI AKO NEGI GLEDAS GRESKITE NA OVAA VLAST NEMOZES NI TOTALITARIZMOT DA GO VIDIS,ZATOA STO SI DOZVOLIL DA TE UBEDAT KOLKU TI E UBAVO I KOLKU UBAVO ZIVEES SAMO STO TI NEMOZES DA OSETIS

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
TI AKO NEGI GLEDAS GRESKITE NA OVAA VLAST NEMOZES NI TOTALITARIZMOT DA GO VIDIS,ZATOA STO SI DOZVOLIL DA TE UBEDAT KOLKU TI E UBAVO I KOLKU UBAVO ZIVEES SAMO STO TI NEMOZES DA OSETIS
Кој ти рече дека не ги гледам грешките кои ги прави власта? За мојот квалитет на живот ти не си фактор да процениш.

Ај ти покажи ми го тоталитаризмот на оваа власт - тоа е главната поента, нели? Со што се владее тоталитарно. Еве ти дефиниција долу да ти помогне.

Totalitarianism (or totalitarian rule) is a political system that strives to regulate nearly every aspect of public and private life. Totalitarian regimes or movements maintain themselves in political power by means of an official all-embracing ideology and propaganda disseminated through the state-controlled mass media, a single party that controls the state, personality cults, control over the economy, regulation and restriction of free discussion and criticism, the use of mass surveillance, and widespread use of state terrorism.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
I ZAMISLETE BEZ TRONKA SOVEST VELI LATAS DEKA BRATOT I LJUBCO I BRANKO IAKO KAZALE DEKA NEMA KOALICIJA MEGU NIV,TIE VSUSNOST IZLAZALE.
PA JAVNO PRASUVAM :NELI I GRUJO KAZA DEKA NEMA DA KOALICIRA SO ALI AHMETI PA KOALICIRASE ,A TOA NA LATAS NE MU SMETASE I NE KAZA DEKA GRUJO LAZEL

I POSLE OVA KE MI KAZE NEKOJ DEKA OVAA VLAST E REALNA??????
IZVINETE NO JAS MOZAM SAMO DA POVTORAM DEKA OVIE OD VLASTA VLADEAT SAMO PORADI JAKATA MEDIUMSKA PROPAGANDA TAKANARECENA PERENJE MOZOCI,I NISTO POVEKE OD TOA,ZA DRUGI KVALITETI APSOLUTNO NE STANUVA ZBOR.

За тебе само Северна Кореја е спасот, да ја осетиш тежината за зборовите што ги пишуваш.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Она за кое говоревме за претседателската кампања за појавувањето на Љубе се обистинува.
Дечкото мора да одигра и да ја врати услугата на Грците кои ја купија неговата слобода во Хаг.
Непопустливиот Никола Груевски мора да падне, за да дојде Бранко Црвенковски.
Е со него ќе биде лесно за се.
И Љубчо им должи на Грците, прашајте го Голубовски, тој далечната 1998 во интервју за Нова Македонија кажа за кого работи Љубчо.

Kajgana Shop

На врв Bottom