Joomla

• Креатор на темата Креатор на темата vasildb
  • Време на започнување Време на започнување
imam problem, 3 den kako me zeza sajtot ili hostot. celo vreme mi paga sajtot, go ima pa go nema.
istoto e i so cpanel akauntot, mozam pa ne mozam da se zakacam na serverot. poradi toa mislam deka e problemot do hostot. i kazav na host firmata za problemot a ti e tvrdat deka od nivna srtrana se e vo red. sto mislite vie? do mojot joomla sajt e ili do hostot?

Ako si na telekom do tebe e :)

aj sea POMOS! :D

imam sajt vo JOOMLA! :D .... i nekoj mi go haknal :D dali mozam nekako da go vratam :)
eve proverete na podnovise.com ! za sto se raboti :S :(

aj sea POMOS! :D

imam sajt vo JOOMLA! :D .... i nekoj mi go haknal :D dali mozam nekako da go vratam :)
eve proverete na podnovise.com ! za sto se raboti :S :(

За жал се работи за Joomla ... готов CMS кој како и сите други е сито и решето. Немаш бекап на база и содржини?

За жал се работи за Joomla ... готов CMS кој како и сите други е сито и решето. Немаш бекап на база и содржини?

nemam brat ... problemot e vo toa sto od rootot nema nisto izbriseno! edinstveno samo index.php e smenet! :@ :@ znaci nisto mora se od novo ... :@

nemam brat ... problemot e vo toa sto od rootot nema nisto izbriseno! edinstveno samo index.php e smenet! :mad: :mad: znaci nisto mora se od novo ... :mad:

Kако тоа се од ново? Па качи го повторно истиот фајл, ако ништо не е избришано се ќе си биде како и порано.

Ај вака сега

Значи на страната кога ќе пишам имам наместено да оди на друг домеин , е сега кога ќе кликнам па почетна страна ПАК ме враќа на другиот домен. Како да направам тоа менито горе да ми го носи на index.php . Преку цпанел едеитував модул менаџер сменав но не сака. (Некој си туторијал најодв)

Ај вака сега

Значи на страната кога ќе пишам имам наместено да оди на друг домеин , е сега кога ќе кликнам па почетна страна ПАК ме враќа на другиот домен. Како да направам тоа менито горе да ми го носи на index.php . Преку цпанел едеитував модул менаџер сменав но не сака. (Некој си туторијал најодв)

daj stranata da vidam za so zboris posto nemozam da te razberam , negleam da e nekoj strasen problem !
--- надополнето: 26 март 2012 во 22:11 ---
btw. Сакам уште една помош сакам јас !
дали некој знае кај во CSS или во HTML то ... можам да најдам да сменам ... пример левата колона да ми биде 300px .... широка!!! а не како досега 140 ? ...

дали можете да ми помогнете! :D

daj stranata da vidam za so zboris posto nemozam da te razberam , negleam da e nekoj strasen problem !
--- надополнето: 26 март 2012 во 22:11 ---
btw. Сакам уште една помош сакам јас !
дали некој знае кај во CSS или во HTML то ... можам да најдам да сменам ... пример левата колона да ми биде 300px .... широка!!! а не како досега 140 ? ...

дали можете да ми помогнете! :D
Инсталирај firebug addon на Mozilla, можеш и со Chrome има алатка "inspect element". Со тие алати можеш да видиш која димензија е блокот или колоната што сакаш да ја смениш. пр. ако е 315px ке идеш у темплејтот ке го најдеш (најчесто) css фајлот, ќе го отвориш ке кликнеш ctrl + f и ке ти се отвори прозорче за пребарување во него напиши 315 и така ке го најдеш тој елемент што сакаш да го смениш. ако имаш повеќе елементи со димезија од 315px, ако нема промена кај првиот кликни undo, зачувај и иди на следниот елемент. така сите поред и ке го најдеш елементот.
Не е комплицирано ке се снајдеш. позз

Дали е можно во Joomla 2.5 да се сменат опциите на темплејтот?
Значи инсталирав YooTheme и сакам да изменам опциите што ги нудеше (за ј1.5), но сега тука кога одам edit ми дава само .css-то да го уредам...

Aj pomos!
Nekoj da mi predlozi module vo Joomla 1.5 za novosti na pocetnata strana ..
eve konkreten primer nesto slicno kako ovie na Kajgana sto se na pocetnata

Sport , Vesti , Zanimlivosti i tn ... dali moze pomos ? :)

Aj pomos!
Nekoj da mi predlozi module vo Joomla 1.5 za novosti na pocetnata strana ..
eve konkreten primer nesto slicno kako ovie na Kajgana sto se na pocetnata

Sport , Vesti , Zanimlivosti i tn ... dali moze pomos ? :)

http://getk2.org/ ... После боговите и морето, Грција е најпозната по овој модул :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom