Joomla

• Креатор на темата vasildb
  • Време на започнување
Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
imam problem, 3 den kako me zeza sajtot ili hostot. celo vreme mi paga sajtot, go ima pa go nema.
istoto e i so cpanel akauntot, mozam pa ne mozam da se zakacam na serverot. poradi toa mislam deka e problemot do hostot. i kazav na host firmata za problemot a ti e tvrdat deka od nivna srtrana se e vo red. sto mislite vie? do mojot joomla sajt e ili do hostot?
Ako si na telekom do tebe e :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
hostot e od germanija a go zemam po preprodavac od italija. ako znaes sto e da mi kazes dobro bi bilo, ne go razbiram problemot. fala
Па ти кажав веќе ... телеком има некои проблеми со мрежата 2-3 дена.

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
aj sea POMOS! :D

imam sajt vo JOOMLA! :D .... i nekoj mi go haknal :D dali mozam nekako da go vratam :)
eve proverete na podnovise.com ! za sto se raboti :S :(

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
aj sea POMOS! :D

imam sajt vo JOOMLA! :D .... i nekoj mi go haknal :D dali mozam nekako da go vratam :)
eve proverete na podnovise.com ! za sto se raboti :S :(
За жал се работи за Joomla ... готов CMS кој како и сите други е сито и решето. Немаш бекап на база и содржини?

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
За жал се работи за Joomla ... готов CMS кој како и сите други е сито и решето. Немаш бекап на база и содржини?
nemam brat ... problemot e vo toa sto od rootot nema nisto izbriseno! edinstveno samo index.php e smenet! :mad: :mad: znaci nisto mora se od novo ... :mad:

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
nemam brat ... problemot e vo toa sto od rootot nema nisto izbriseno! edinstveno samo index.php e smenet! :mad: :mad: znaci nisto mora se od novo ... :mad:
Kако тоа се од ново? Па качи го повторно истиот фајл, ако ништо не е избришано се ќе си биде како и порано.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ај вака сега

Значи на страната кога ќе пишам имам наместено да оди на друг домеин , е сега кога ќе кликнам па почетна страна ПАК ме враќа на другиот домен. Како да направам тоа менито горе да ми го носи на index.php . Преку цпанел едеитував модул менаџер сменав но не сака. (Некој си туторијал најодв)

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Ај вака сега

Значи на страната кога ќе пишам имам наместено да оди на друг домеин , е сега кога ќе кликнам па почетна страна ПАК ме враќа на другиот домен. Како да направам тоа менито горе да ми го носи на index.php . Преку цпанел едеитував модул менаџер сменав но не сака. (Некој си туторијал најодв)
daj stranata da vidam za so zboris posto nemozam da te razberam , negleam da e nekoj strasen problem !
--- надополнето: 26 март 2012 во 22:11 ---
btw. Сакам уште една помош сакам јас !
дали некој знае кај во CSS или во HTML то ... можам да најдам да сменам ... пример левата колона да ми биде 300px .... широка!!! а не како досега 140 ? ...

дали можете да ми помогнете! :D

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
daj stranata da vidam za so zboris posto nemozam da te razberam , negleam da e nekoj strasen problem !
--- надополнето: 26 март 2012 во 22:11 ---
btw. Сакам уште една помош сакам јас !
дали некој знае кај во CSS или во HTML то ... можам да најдам да сменам ... пример левата колона да ми биде 300px .... широка!!! а не како досега 140 ? ...

дали можете да ми помогнете! :D
Инсталирај firebug addon на Mozilla, можеш и со Chrome има алатка "inspect element". Со тие алати можеш да видиш која димензија е блокот или колоната што сакаш да ја смениш. пр. ако е 315px ке идеш у темплејтот ке го најдеш (најчесто) css фајлот, ќе го отвориш ке кликнеш ctrl + f и ке ти се отвори прозорче за пребарување во него напиши 315 и така ке го најдеш тој елемент што сакаш да го смениш. ако имаш повеќе елементи со димезија од 315px, ако нема промена кај првиот кликни undo, зачувај и иди на следниот елемент. така сите поред и ке го најдеш елементот.
Не е комплицирано ке се снајдеш. позз

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Дали е можно во Joomla 2.5 да се сменат опциите на темплејтот?
Значи инсталирав YooTheme и сакам да изменам опциите што ги нудеше (за ј1.5), но сега тука кога одам edit ми дава само .css-то да го уредам...

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Aj pomos!
Nekoj da mi predlozi module vo Joomla 1.5 za novosti na pocetnata strana ..
eve konkreten primer nesto slicno kako ovie na Kajgana sto se na pocetnata

Sport , Vesti , Zanimlivosti i tn ... dali moze pomos ? :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Aj pomos!
Nekoj da mi predlozi module vo Joomla 1.5 za novosti na pocetnata strana ..
eve konkreten primer nesto slicno kako ovie na Kajgana sto se na pocetnata

Sport , Vesti , Zanimlivosti i tn ... dali moze pomos ? :)
http://getk2.org/ ... После боговите и морето, Грција е најпозната по овој модул :)

Kajgana Shop

На врв Bottom