Песимист
Добро информиран оптимист
- Член од
- 11 ноември 2008
- Мислења
- 1.676
- Поени од реакции
- 181
Ајде ке пробам со него со Xampp ги проба сите алтернативи и курац...Ај инсталирај си WAMP и пробај со него
Ајде ке пробам со него со Xampp ги проба сите алтернативи и курац...Ај инсталирај си WAMP и пробај со него
Па нормално е дека и останатите страни кога се работи за дизајнот треба да ги дизајнираш во согласност со почетната како не би изгледала смешна страната. А мене ако ме слушаш, најдобро би ти било да не го менуваш темплејтот кој ти го дал клиентот туку да го исечеш во некоја апликација, photoshop на пример, па дури и Пеинт ке ти заврши работа овде и согласно да ги пишуваш кодовите кога веќе работиш на тој начин. Ме разбираш ли што сакам да ти кажам?До сега не сум работел со темплејти, дизајнот(html+css) и кодот секогаш рачно сум ги куцал во Notepad++
Клиентот ми прати joomla template кој го дефинира изгледот на сајтот(само правата страна,css фајловите + кодот)
Прашањето ми е:
Дали треба да ги дизајнирам и останатите страни од сајтот по урнек на почетната(пошто освен почетната темплејтот би требало да содржи и екстра материјали,слики,гифови за споредните страни) или пак да најдам темплејт кој во rar фајлот ги содржи и внатрешните страни?
Значи прашувам исклучиво за дизајнот пошто кодот сам ќе си го пишувам.
Мислев да правам рингишпилПа нормално е дека и останатите страни кога се работи за дизајнот треба да ги дизајнираш во согласност со почетната како не би изгледала смешна страната. А мене ако ме слушаш, најдобро би ти било да не го менуваш темплејтот кој ти го дал клиентот туку да го исечеш во некоја апликација, photoshop на пример, па дури и Пеинт ке ти заврши работа овде и согласно да ги пишуваш кодовите кога веќе работиш на тој начин. Ме разбираш ли што сакам да ти кажам?
Зависи од твојот ценовник на услуги. Јас би наплатил и додаток за оригинален дизајн.Мислев да правам рингишпил
Во темплејтов го нема photoshop фајлот кој треба да се кропира, сликите се наоѓаат во посебен фолдер.
Значи за сајтов треба да си го наплатам и дизајнот пошто дефакто јас го правам сајтот од нула по урнек на почетната страна?
Вака ако го имаш првијот интерфејс земи копирајго толку пати колку што имаш страни односно колку треба да имаш а тоа ке го видиш и ке се орентираш според батон,копчината пример имаш потреба од пет подстрани зошто имаш пет копчина ја копираш 5 пати и во некој програм ги едитираш пете копирани страни па само ги менуваш работите како што се слики текст и слично па после си ги линкуваш и завршена работа поззДо сега не сум работел со темплејти, дизајнот(html+css) и кодот секогаш рачно сум ги куцал во Notepad++
Клиентот ми прати joomla template кој го дефинира изгледот на сајтот(само правата страна,css фајловите + кодот)
Прашањето ми е:
Дали треба да ги дизајнирам и останатите страни од сајтот по урнек на почетната(пошто освен почетната темплејтот би требало да содржи и екстра материјали,слики,гифови за споредните страни) или пак да најдам темплејт кој во rar фајлот ги содржи и внатрешните страни?
Значи прашувам исклучиво за дизајнот пошто кодот сам ќе си го пишувам.
Еве после недела дена , да кажеш како се договори со клиентот и како се справи со остатокот од страните ....До сега не сум работел со темплејти, дизајнот(html+css) и кодот секогаш рачно сум ги куцал во Notepad++
Да работи со соодветни функции за Joomla-та.Можеш џумла темплејтот да го преправиш во пјур HTML, малце корекција во кодот на темплејтот само треба.