Мојата мака и прашањА се следни:
Треба да се направи дел на џумла веб страна, каде логираниот корисник би можел да гледа информации кои САМО на него му се дозволени, друг корисник - други информации и сл.
Пример:
- корисникот со username Petre гледа копче во мени со име Petre Petrovski
- корисникот со username Mitra гледа копче во мени со име Mitra Mitrovska... итд...
Е сега, проблемот е што би се работело за 100-200-300 различни корисници... Не знам дали некако може да се изведе рачно, со креирање на самите јузери, и давање пристап до оној дел кој е наменет за тој корисник.
Значи доколку некој користел одреден модул/компонента со која би било најлесно да се изведе ова, би било супер кога би ми ја кажал.
Секоја идеја/решение на мојот проблем се добредојдени.
Фала многу
[/QUO
pa koga ke kreiras nov modul, mozes toj da go napravis da bide dostapen samo za odredena grupa na posetiteli. Na primer, ke podesis vo Global configuration vo koj tip na korisnici da ti se zaclenuvaat korisnicite (registered, author, editor, publisher) i spored toa, sekoj korisnik (zavisi koj tip na korisnik e) ke ima ogranicen i razlicen pristap do podatocite od drugite. E sega ne znam kako mislis 200 300 korisnici . Dali site tie treba da imaat razlicen pristap...?
--- надополнето ---
--- надополнето ---
Eve eden golem za mene problem so go imam so Joomla-va i so serverot kade e hostirana. Otkako ja hostirav na serverot, joomlava, se bese OK, se dodeka ne probav da instaliram nekoj nov modul. Koga ke se obidam, ja dobivam ovaa poraka:
* JFolder::create: Infinite loop detected
* Warning! Failed to move file.
Citav dosta postovi na oficijalnoot sajt na Joomla, i kako sto gledam, nesto treba da se smeni vo configuration.php fajlot, potocno vo path to temp_folder i vo path to log_folder. No sto da se smeni ne znam. Probav so nekoi kombinacii i gledam deka ne moze da se zacuvaat izmenite vo configuration.php fajlov. Ja dobivam porakava:Status: This file has not yet been saved.
Isto taka, doznav i deka poradi ovoj problem, ne moze da se vmetnuvaat sliki vo nekoi galerii na primer so postojat, a i ne mozat da se zaclenuvaat korisnici na sajtot.
Dokolku nekoj ima pogolemo iskustvo vo ovaa rabota, neka pomogne.