Joomla

• Креатор на темата Креатор на темата vasildb
  • Време на започнување Време на започнување
Момци компјутерџии, ми треба мала (за мене огромна) помош околу Joomla...значи Почнав као демек со правење на едноставен сајт, но ми треба туторијал како да се снајдам со категории, секции, курци, палци, карики, бидејќи искрено благе везе немам.
На нет тоа што го најдов не ми помогна колку толку, а vodkamixx ми е жал да го гњавам :icon_lol:
Доколку некој има/знае место за асални туторијали (за noob ко мене) нека ми пише, ќе го ценам тоа многу!
Фала однапред :wink:

Момци компјутерџии, ми треба мала (за мене огромна) помош околу Joomla...значи Почнав као демек со правење на едноставен сајт, но ми треба туторијал како да се снајдам со категории, секции, курци, палци, карики, бидејќи искрено благе везе немам.
На нет тоа што го најдов не ми помогна колку толку, а vodkamixx ми е жал да го гњавам :icon_lol:
Доколку некој има/знае место за асални туторијали (за noob ко мене) нека ми пише, ќе го ценам тоа многу!
Фала однапред :wink:

Си побарал побарал по торентиве Lynda Joomla?

Абе како да се смене горе банерот на јоомлата ? Мислам ставен е темплејт некој готов ама не ми се свиѓа неговиот банер како да се смени?

алооо дечки толку од џомла на форумов а?

Абе како да се смене горе банерот на јоомлата ? Мислам ставен е темплејт некој готов ама не ми се свиѓа неговиот банер како да се смени?

алооо дечки толку од џомла на форумов а?

мислам дека треба да чачкаш во CSS

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=466&t=281663
или
http://www.joomla-tips.com/tips/how-to-remove-the-joomla-banner.html

види ова дали ќе ти помогне

Чачкав чачкав се изначачакав и средив прееска. Фала ви сепак

а на што проект работиш ако не е тајна ?
ако е тајна а можеш да ми ја кажеш пиши на ПП

да прашам нешто за mod_login јумла

јомлата ми е инсталирана локално и кога одам да се зачленам отвара страна за маил,усер,пасс итн. ама не дава ништо после тоа (дека е пратена порака до маил за верификација)

а креираниот усер го гледам во усерменаџмент дека е креиран но не е активиран...

дали треба јумлата да биде крената на хост за да логин модулот да работи како што треба или нешто не ми е подесено добро ?:smir:

Во Global Configuration намести си Joomla! да праќа мејл со помош на SMTP. Тогаш ќе стига мејл за потврда кај корисниците шо се регистрираат.
Или пак можиш да си наместиш воопшто да не треба да стига мејл за потврда, па корисниците шо ќе се регистрираат ќе бидат веднаш активирани.

Како да наместа Read More кога ќе креирам нов артикал...бидеќи кога ќе притиснам на копчето Read More што се наоѓа доле во едиторот ме враќа во Control Panelot..Дали ќе треба нешто да се намести во контрол панелов или пак нешто погрешно правам?:salut:

Не знам зошто ти прави проблем ставањето на Read More, таа си е процедурата, стискаш на копчето доле кога пишуваш артикл, после одреден текст, он си става копче и крај... :S

Мојата мака е следна:

Потребна ми е компонента за креирање на форми. Пример, сакам да се внесува име - презиме, маил, телефон за контакт, ДА СЕ ОДБИРА продукт, и да има копче "Send" нормално што сето тоа ќе го препрати до моја e-mail адреса.
Значи битно ми е да има и паѓачко мени каде што ќе може да се одбере производ.

Ајде ако користел некој да ми препорача одредена да ја рипнам процедурата на барање на истата...

Фала

Помош може ли некој да ми даде линк каде да си симнам јоомла али на српски немора да е full али ако знае линк некој па нека ми даде да си симнам фала однапред:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom