- Член од
- 26 февруари 2008
- Мислења
- 305
- Поени од реакции
- 61
Оф топикНезнам друже за третата задача дали вакво грубо решение ќе помине или треба да користиш Regex методи ?
Како и да е, еве ти едно грубо решение, па ако ти врши работа арно, ако не... ако ми текне некое посоодветно решение ќе го постирам тука (можда и некој друг ќе се нафати посоодветно да ја реши).
Е не го знам, ама секој втор ми го збори т.е. ми се жали од него.Код:public class Transform { private String replace(String str, char chr, int index) { char[] ch = str.toCharArray(); ch[index] = chr; str = new String(ch); return str; } private String remove(String str, int index) { String ret = ""; for(int i=0; i<index; i++) { ret += str.charAt(i); } return ret; } public String TransformString(String A, String B) { if(B.length()>A.length()) { for(int i=0; i<B.length(); i++) { if(i<A.length()) { A = replace(A, B.charAt(i), i); } else { A += B.charAt(i); } } return A; } else { for(int i=0; i<A.length(); i++) { if(i<B.length()) { A = replace(A, B.charAt(i), i); } else { A = remove(A, i); break; } } return A; } } public static void main(String[] args) { // TODO Auto-generated method stub String A = "transformacija"; String B = "proba"; Transform T = new Transform(); System.out.println(T.TransformString(A, B)); } }
Друже еве јас ти симнувам капа за тоа што си се потрудил да го решиш ова.Ретки се луѓето како тебе.Фала за решението..
Ми треба помош како да избројам колку трансформации имам направено нешто ме заебава..ени хелп