Jahia Kemal или SABA?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Братучед ми успеа да земе стипендија и отиде во Америка да студира и покрај тоа што заврши државно средно овде.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Eпа брат ти се снашол со најобична диплома од Јосип Броз,а братучед ми со 3 години од Јосип Броз,четвртата година не му ја дадоа во Америка,и мораше да почне од ново. Не сум сигурен дека онака се предаде дека мора да почне од ново,се распрашаа дали може да полага па да продолжи со нив,не му дадоа..... таа беше,ама у секој случај,не знам дали 1 година што си учел у Мак,втора година да идеш у странство и да ти дадат дали е различно со тоа да завршиш средно овде,па у странство да продолжиш факултет. Можда тоа бил проблемот :toe:
Во Јосип Броз можеш да добиеш 2 вида на диплома:
1.Таа што ја викате обична;
2.Диплома од програмата за меѓународна матура од IB

Mожеби се судирате за 2 различни дипломи:smir:.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
summary: еј дај кажете ми во кое школо да се запишам што ќе ме направи милионер ?????????????

Училиштето нема врска со твојата иднина, најбогатите луѓе на светот не завршиле ниту факултет, а има и некои што не завршиле ниту средно...

Иначе за САБА никој не би можел да ти каже освен ако се јавиш и не побараш детална програма
За Јахта Кемал мислам дека веќе слушна совети и мислења од екс студентите :)

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
summary: еј дај кажете ми во кое школо да се запишам што ќе ме направи милионер ?????????????

Училиштето нема врска со твојата иднина, најбогатите луѓе на светот не завршиле ниту факултет, а има и некои што не завршиле ниту средно...

Иначе за САБА никој не би можел да ти каже освен ако се јавиш и не побараш детална програма
За Јахта Кемал мислам дека веќе слушна совети и мислења од екс студентите :)
А каде реков спротивно?... :jaj:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
[/quote]И на крај и краишта јас најмалку идам у тоа школо за да поминам и да добијам диплома за поминато средно школо. Јас одам таму да добијам знаење и да успеам да придонесам за мојата иднина,а тоа што е приватно средно за кое плаќам пари не значи дека одма јас сум некој си сноб кој едвај чека да го заврши средното со помалце кецови и мисли дека у приватното тоа полесно ќе му успее.
[/quote]:helou:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
И на крај и краишта јас најмалку идам у тоа школо за да поминам и да добијам диплома за поминато средно школо. Јас одам таму да добијам знаење и да успеам да придонесам за мојата иднина,а тоа што е приватно средно за кое плаќам пари не значи дека одма јас сум некој си сноб кој едвај чека да го заврши средното со помалце кецови и мисли дека у приватното тоа полесно ќе му успее.
:helou:
Повторно ќе те прашам,каде реков дека со приватното ќе имам посветла иднина? Оваа реченица гласи "да придонесам за мојата иднина",а никаде не пишува "за да имам посветла иднина(од тие со државно)" или пак "да придонесам за мојата иднина повеќе од државните" или пак "бидејќи со државните не можам да придонесам за мојата иднина(или никаде не стигнувам)". Не разбирам зошто сакате сами да си изменувате реченици... :tapp:
А знаењето се добива и во државните и приватните...нали?

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ја како што сфатив од луѓе што ми објасниле (читај: ада) Кемал е за албанките да ги зачуваат во девствена форма те никој да не ги ебе во рокот кога хормоните дивеат од 15-18 години. Па сега види ти колку ќе уживаш да не искачаш повеќе од 1 саат дневно за да некоја фуфица не ја ебе некој, и тоа бога ми скапо да го платиш. Во моето школо Корчагин, има добар кадар за повеќето предмети далеку подобар од увезените професори со броукен инглиш од Туркија или шо-ти-ја-знам. И од истиот тој Корчагин излегле многу способни луѓе и познатите луѓе во општествово и уште три камиона кои живеат и работат во светкавиот, совршен САД или Западна Европа. Кој сака да си учи ќе си учи без решетки на прозорите. :)

Исто така, после пет века поробување, вие им давате илјадници евра за да ве мачат пак. Ех македонци... :pos:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Повторно ќе те прашам,каде реков дека со приватното ќе имам посветла иднина? Оваа реченица гласи "да придонесам за мојата иднина",а никаде не пишува "за да имам посветла иднина(од тие со државно)" или пак "да придонесам за мојата иднина повеќе од државните" или пак "бидејќи со државните не можам да придонесам за мојата иднина(или никаде не стигнувам)". Не разбирам зошто сакате сами да си изменувате реченици... :tapp:
А знаењето се добива и во државните и приватните...нали?

Нали, бе златен, ама тебе очигледно не ти е важно знаењето, туку “иднината“. Јебига.:toe:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Нали, бе златен, ама тебе очигледно не ти е важно знаењето, туку “иднината“. Јебига.:toe:
Знаеш да испровоцираш,ама за погрешни нешта. Пред малце сум рекол "јас идам таму за да научам и да придонесам за мојата иднина" а сега ми викаш дека мене иднината ми била поважна. Па види го почетокот на реченицата и види преку што ќе ја стекнам онаа иднина... и прекини да тропотиш кога не знаеш веќе што да кажеш и репкаш глупости :tapp:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Знаеш да испровоцираш,ама за погрешни нешта. Пред малце сум рекол "јас идам таму за да научам и да придонесам за мојата иднина" а сега ми викаш дека мене иднината ми била поважна. Па види го почетокот на реченицата и види преку што ќе ја стекнам онаа иднина... и прекини да тропотиш кога не знаеш веќе што да кажеш и репкаш глупости :tapp:
Mummy mummy, he's picking on me!!!!!!!!

Абе дете, биди умно и преќути. Знаеш како вика татко ми? Кога си у гомна не претај. Најбеден начин да се одбраниш кога си у криво е да напаѓаш друг.

Па, јебеш га, не е на татко ти школото за да го браниш толку! Олади малку, никој не ти рече да не се запишуеш таму, твој живот, твоја работа, форумот е за сите да си кажат што тие мислат, а не што ТИ мислиш.

Не се жустри толку, зашо со вреѓање нигде не се стига, таман работа да ги вреѓаш сите што те затнале или што не мислат како тебе.

Со тек на време ќе сфатиш дека со инат у животов не се успева, туку со приватно средно школо!:baeh:

И ако мислиш да ми реплицираш сеа со тие мулти-цитат постови, повели. I'll be there.:salut:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Mummy mummy, he's picking on me!!!!!!!!

Абе дете, биди умно и преќути. Знаеш како вика татко ми? Кога си у гомна не претај. Најбеден начин да се одбраниш кога си у криво е да напаѓаш друг.

Па, јебеш га, не е на татко ти школото за да го браниш толку! Олади малку, никој не ти рече да не се запишуеш таму, твој живот, твоја работа, форумот е за сите да си кажат што тие мислат, а не што ТИ мислиш.

Не се жустри толку, зашо со вреѓање нигде не се стига, таман работа да ги вреѓаш сите што те затнале или што не мислат како тебе.

Со тек на време ќе сфатиш дека со инат у животов не се успева, туку со приватно средно школо!:baeh:

И ако мислиш да ми реплицираш сеа со тие мулти-цитат постови, повели. I'll be there.:salut:
Не мислам да ти дадам мулти-цитат,бидејќи јас овде не сум во гомна,ти си :smir:

И уште нешто,кажи ми каде те извреѓав,паметна возрасна девојка што ќе кажува кој треба да говори,а кој да ќути?

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Не мислам да ти дадам мулти-цитат,бидејќи јас овде не сум во гомна,ти си :smir:

И уште нешто,кажи ми каде те извреѓав,паметна возрасна девојка што ќе кажува кој треба да говори,а кој да ќути?

Прашај ги Волшебнички, тие имаат одговор за се!:icon_cool

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Јас учев пола година во Јахја Кемал и искрено многу се разочарав,, затоа и се префрлив. Воопшто не е како што го кажуваат, баш спротивното. Таму се запишав смаоинцијативно зашто мислев дека е добро за мене и за мојата иднина, но сфатив дека згрешив. Сега сфаќам дека не вреди да се фрлаат пари на приватни училишта овде кај нас во Македонија зашто не вреди. Тоа се за џабе потрошени пари.
Едно такво приватно училиште на кое фрлаш 2000 евра да нема своја сала и да ја користи салата на друго школо на што личи??Демек привремено додека не се направела новата зграда бла бла...Требаше уште прошлата година да се префрлат во Бутел и никако не се префрлија.
Да не се повторувам со Ада...за сите критики што она ги кажа потполно се сложувам и баш поради нив се отпишав од тоа школо.
Единственото позитивно нешто е тоа што после можеш да добиеш стипендија и ти се отвараат нови врати, другото се срање!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom