Од кај ви се информацииве бе луѓе? Тотално сте полуделе. Не сум слушнал за ЕДЕН американски факултет кој не прима македонска диплома за завршено средно образование, а камо ли па сите. Тоа за тие што се префрлаат, си е нормално, и ако провереле претходно ќе се снајделе и без да повторуваат ама ајт. Тоа им зависи од средно до средно и од држава до држава. Во повеќето држави само ќе требало да полагаат материјал и готово.
А ако до сега немаш најдено човек што се запишал со македонска диплома еве ти, брат ми. Се запиша во универзитет во Охајо со најобична диплома од Јосип Броз - Тито. Причината зошто не се запишиваат повеќе македонци е оти не се баш најснаодливи. Кога ќе слушнат дека треба SAT, SAT II, TOEFL итн. појма немаат што да прават и сакаат се некој (читај приватни школи) да им среди. Па уште на крај кога ќе слушнат 20,000 долари година и дека не можат да се пријават за најголем дел од стипендиите... Иначе ако знаеш еден.. ЕДЕН американски универзитет што не прима македонски дипломи те молам, просветли ме..