Jahia Kemal или SABA?

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
Јас не ама ете се покажа дека многу луѓе веруваат во таа работа, што значи браво за адвертајзинг службата на саба и на јахја кемал:)ги бива. Оф топик: Ако верував во телевизијата ќе мислев дека дедо мраз постои:pos:НАЛИ
po so zakluci deka od reklami se odluciv da odam tamu??? Spajder vi dade odlicen odgovor nema potreba da go povtoruvam istoto...

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
ako planirate da studirate na stranski koledz definitivno zapisete se vo privatno sredno od prosta pricina sto principot na rabota,na tesotvi,pismeni itn.. e almost ist kako toj na koledzite...a ako planot e drzaven fax.(pr.KiM) nikako privatno sredno..dzabe frleni pari:toe:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Едно прашање имам. Зашто мислите дека ако сакате да успеете во странство МОРА да се запишете во приватно средно?:smir:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Едно прашање имам. Зашто мислите дека ако сакате да успеете во странство МОРА да се запишете во приватно средно?:smir:
Бидејќи државните гимназии во македонија не се акредитирани доколку сакаш да продолжиш понатака во странство и не можеш да продолжиш со школување,или пак од ново ќе почнеш со гимназија/факултет ор ватевр

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Поголема глупост немам чуено.

Ignorance is bliss......NOT!

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Поголема глупост немам чуено.

Ignorance is bliss......NOT!
Епа ако ова е глупост,а всушност е реалност,излегува дека реалноста е глупост. Дали тоа сакаш да го кажеш? Јас ти го зборувам ова од искуството на мојот братучед кој учеше во ЈБТ(почна четврта година),и неговиот брат(не сум сигурен во која гимназија учеше,ама беше помлад,втора година ја почна) кои заедно со мајка им(тетка ми) се преселија во Америка,и поради тоа што ниту ЈБТ,ниту гимназијата кај шо учеше помладиот не беа акредитирани во странство,и двајцата почнаа од прва година таму,и беа ко црни овци,ко понављани ученици таму.... И пак ќе речам дека не ја гледам глупоста овде :toe:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Eпа ако се осврнеш наоколу, ќе најдеш мноооогу ученици од државни училишта кои се запишале на факултет во странство. Можеби предност имаат приватните училишта, не викам не, ама дека со државно средно училиште ВООПШТО не можеш да студираш надвор од Македонија, е чиста глупост. А ако тоа е глупост, а всушност е реалност, апропо тоа, реалноста навистина е глупост!:pos2:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Eпа ако се осврнеш наоколу, ќе најдеш мноооогу ученици од државни училишта кои се запишале на факултет во странство. Можеби предност имаат приватните училишта, не викам не, ама дека со државно средно училиште ВООПШТО не можеш да студираш надвор од Македонија, е чиста глупост. А ако тоа е глупост, а всушност е реалност, апропо тоа, реалноста навистина е глупост!:pos2:
Ти можеш да студираш ама ќе почнеш се од почеток таму, прво средно па тогаш факултет. Не ти ги признаваат дипломите од нашите државни средни училишта:helou:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Ти можеш да студираш ама ќе почнеш се од почеток таму, прво средно па тогаш факултет. Не ти ги признаваат дипломите од нашите државни средни училишта:helou:
Ете ова се трудам да го кажам. Јас одамна се вртам ко балерина за да најдам некој кој отишол во државна гимназија и што го продолжил факултетот/средното во странство(со исклучок на некои од балканските држави:бугарија,србија,црна гора) ама не сум нашол до сега таков

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ете ова се трудам да го кажам. Јас одамна се вртам ко балерина за да најдам некој кој отишол во државна гимназија и што го продолжил факултетот/средното во странство(со исклучок на некои од балканските држави:бугарија,србија,црна гора) ама не сум нашол до сега таков

Имам другар што отиде во Австралија и мораше две години во една да ги даде таму ако сака нормално да продолжи без застанување со неговата генерација. Не му признаа ништо од овдека.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Епа ајде тогаш, јас ќе се повлечам од темава, па кога ќе дојдат моите 5 минути, ќе се вратам.

Дотогаш----реалноста е глупост.:drk:

Член од
24 август 2006
Мислења
41
Поени од реакции
1
Од кај ви се информацииве бе луѓе? Тотално сте полуделе. Не сум слушнал за ЕДЕН американски факултет кој не прима македонска диплома за завршено средно образование, а камо ли па сите. Тоа за тие што се префрлаат, си е нормално, и ако провереле претходно ќе се снајделе и без да повторуваат ама ајт. Тоа им зависи од средно до средно и од држава до држава. Во повеќето држави само ќе требало да полагаат материјал и готово.

А ако до сега немаш најдено човек што се запишал со македонска диплома еве ти, брат ми. Се запиша во универзитет во Охајо со најобична диплома од Јосип Броз - Тито. Причината зошто не се запишиваат повеќе македонци е оти не се баш најснаодливи. Кога ќе слушнат дека треба SAT, SAT II, TOEFL итн. појма немаат што да прават и сакаат се некој (читај приватни школи) да им среди. Па уште на крај кога ќе слушнат 20,000 долари година и дека не можат да се пријават за најголем дел од стипендиите... Иначе ако знаеш еден.. ЕДЕН американски универзитет што не прима македонски дипломи те молам, просветли ме.. :D

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Од кај ви се информацииве бе луѓе? Тотално сте полуделе. Не сум слушнал за ЕДЕН американски факултет кој не прима македонска диплома за завршено средно образование, а камо ли па сите. Тоа за тие што се префрлаат, си е нормално, и ако провереле претходно ќе се снајделе и без да повторуваат ама ајт. Тоа им зависи од средно до средно и од држава до држава. Во повеќето држави само ќе требало да полагаат материјал и готово.

А ако до сега немаш најдено човек што се запишал со македонска диплома еве ти, брат ми. Се запиша во универзитет во Охајо со најобична диплома од Јосип Броз - Тито. Причината зошто не се запишиваат повеќе македонци е оти не се баш најснаодливи. Кога ќе слушнат дека треба SAT, SAT II, TOEFL итн. појма немаат што да прават и сакаат се некој (читај приватни школи) да им среди. Па уште на крај кога ќе слушнат 20,000 долари година и дека не можат да се пријават за најголем дел од стипендиите... Иначе ако знаеш еден.. ЕДЕН американски универзитет што не прима македонски дипломи те молам, просветли ме.. :D
Eпа брат ти се снашол со најобична диплома од Јосип Броз,а братучед ми со 3 години од Јосип Броз,четвртата година не му ја дадоа во Америка,и мораше да почне од ново. Не сум сигурен дека онака се предаде дека мора да почне од ново,се распрашаа дали може да полага па да продолжи со нив,не му дадоа..... таа беше,ама у секој случај,не знам дали 1 година што си учел у Мак,втора година да идеш у странство и да ти дадат дали е различно со тоа да завршиш средно овде,па у странство да продолжиш факултет. Можда тоа бил проблемот :toe:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257

Брат...wouldn't have said it better my very own self!!!!!

Поштовање!:eek:lee:

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Да, тежок булшит е тоа дека не примале во странство. Еден соученик од средно сакаше да учи во странство на универзитет не го примија затоа што немаше B+ просек, е тоа бога ми е негова грешка - да не можеш да имаш 4.00 во лабаво школо ко моено=лудакрис. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom