„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Па јас кога се брзам си седам во ред и си чекам инаку ако ме праша некој го пуштам ама у себе си мрчам
ИНАКУ МНОГУ ВАЖНО ДА СЕ НАПОМЕНЕ ЗАСТАНУВАМ НА ПЕШАЦИ КОГА СУМ СО КОЛА И ГИ ПУШТАМ ДА ПОМИНАТ.... БЕЗ МРЧЕЊЕ!!! :aplauz::aplauz::aplauz: за мене

:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz: за тебе, а ја ако сум на пеешачки или зелено светло, не се ни мислам цепам право... има да кочи бре :) има ми се десено да ми се залепе колата до гз во крајно кочење, ама баш ми е гајле, насмевнувам му се и ... :toe: је*и га братче ја сум у предност :pipi:

Pa zavisi kako ke mi se obrati, i kolku vreme sum cekala pred toa.

Јас сум на ред и јас одлучувам... ако некако оценам и одлучам да го пуштам ќе го пуштам па кој сака нека биде, ама доколку се решам да не го пуштам нема шанси да ме разубеди да помине, зошто по ѓавола тие пред мене не ме пуштиле да завршам работа побргу и тогаш зошто воопшто се чека во ред?

Ако видам дека на некој стварно му се брза без проблем ќе го пуштам, ама пак ако и јас сум чекал многу време, а имам работа, не би го сторил тоа!

деликатно прашање
зависи од ситуација и расположение
може да, може не

Такви луѓе пропуштам пред мене само ако:

• јас не се брзам за никаде
  • треба да ми наплатат само еден весник или леб а личноста има цела количка
  • ако е по некоја игра на судбината истата личност што пред некој ден сум ја замолила да ме пропушти и ме пропуштила:)

Само постари особи може да пуштам,мада имам и една таква одјебано еднаш у Жито Лукс,најчурук жена во цела зграда беше за инат не и дадов за да има материјал да сере пред комшиите да и го пополнам денот.........(вака така добро дело испадна на крај) :)

На шалтери нема теорија да пуштам , ма не стара баба не добра пичка ма никој,во тие ситуации не сум човек и немам обзири за никого и ништо.

Единствено во некој ред за стрелање би пуштил пред мене.
Инаку оние отрцани фазони “Само да ја прашам нешто докторката“ или “Само да и ги покажам резултатите“ не поминуваат кај мене демек јас за што чекам ? да пијам кафе кај докторката?? или на шалтер “Се брзам паркиран сум на забрането место “ па батка ќе си станиш порано, ќе си се организираш, нема да паркираш одма пред врата ќе си најдеш место понастрана па ќе се прошеташ 5 минути..... зошто јас да трпам поради нечиј аљкавост и неспособност да си го организираат денот!

:helou:пред некој ден за слика ње во пасошко пуштив постара жена а беше скоро 2 мин. до пауза доага човек на штаки не беше стар со ќерка, пуштете ме вели едвај стојам еве керка ми со мене иде .Јас му велам пуштив баба а сега можеби ке биде пауза ке мора да почекате .стварно после не ме примија си зедоа пауза а човекот отиде да реагира и што мислите ,го примија а таму не он туку ќерка му се сликаше значи направил цело сценарио да оди преку ред . Бев револтирана во моментот ,но пак би пуштила некој ако почуствувам дека е искрен.:smir:

Постар човек обавезно, само ако мене не ми е хитно. А за се’ друго: Гитла бе! :bip:

Se soglasuvam so tebe.Taka si e stvarno zaso mnogu luge se pravat deka se brzaat a ustvari se mrzi i gi mrzi da cekaat pa i ja sum dremela tamu cel den pa so da praam?I mene ne mi e lesno i jas si imam obvrski taka da osven za stari za site dr-dvojce davam:wink:

Тој се брза...а јас да не имам цел ден за чекање?Не го пуштам, ќе си оди според редот.

Ако и јас вразма нема шанси да пуштам никого дури и јас ќе се протнам пред некого..Ама затоа пак ако имам време би пуштила некого зошто да не...

Ако ме замоли културно тогаш да би го пуштил нека оди пред мене, но со буткање и со грубо обраќање за да дојде пред мене е малу морген.

некој ептен да е постар и да ме замоли убаво да или ептен нешо ако е хитно иначе марш бре мишеви:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom