„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не се брзам и јас за некаде зошто да не го пуштам.. има работа човекот нека заврши побрзо. А што се однесува до инвалиди, трудници, постари особи тоа мора.. или пак ако е некоја убава жена.. веднаш би ја пуштил пред мене и да знам да не завршам јас работа :)

Ако е постар човек,би го пуштила и ако мене не ми се брза.

Не може, и јас брзам за некаде. :toe:

Имам чуство дека покрај другите работи кои сиромаштијата ни ги уништува и ова спаѓа тука. Мислам дека кога луѓе имаат пари имаат и план како да ги трошат, што значи времето им е испланирано и ретко брзаат некаде.:salut: Но ако веќе некој се пожали дека брза најверојатно навистина брза, и немам проблем да го пропуштам. Кај нас, во нашата мила и никогаш не прежалена Македонија сите некаде брзаат, и сите мислаат дека имаат право да бидат пред другиот(од банкарски шалтер до семафор со автомобил:motor:). Јас како наивен и мирољубив... и овие ги пропуштам. :helou:

Само немој да ме начека некој накурчен... тепам ако промрчи!:sakas_ust

Fortune напиша:
Пример стоите на некој шалтер, се доближува до вас некој човек и ви вели дека мора да заврши побрзо работа, дали затоа што во некоја друга установа затвораат за 5 минути или брза да заврши некоја друга работа, или автобусот ќе му избега, па бара да оди пред вас. А вие сте се измориле од чекање цел ден пред шалтер, едвај чекате да си одите дома или и вие си имате некоја друга работа. Дали би го пуштиле човекот пред вас или би реагирале: „Извинете, па и јас се брзам да завршам, чекајте си во редот како и сите други“?

Ова е индивидуално прашање, зависи ако стварно се брзам нема да го пуштам. Ќе му кажам човече извини ама и јас се брзам, мене ќе ми затворат за 3 минути а не за 5. Ако го имам целото слободно време за располагање ќе му кажам ок иди само прво стави во џепчето една црвенка. :pos2:
шала.

Пример стоите на некој шалтер, се доближува до вас некој човек и ви вели дека мора да заврши побрзо работа, дали затоа што во некоја друга установа затвораат за 5 минути или брза да заврши некоја друга работа, или автобусот ќе му избега, па бара да оди пред вас. А вие сте се измориле од чекање цел ден пред шалтер, едвај чекате да си одите дома или и вие си имате некоја друга работа. Дали би го пуштиле човекот пред вас или би реагирале: „Извинете, па и јас се брзам да завршам, чекајте си во редот како и сите други“?
Стојам пред шалтер уморен,се доближува некој човек/жена и сака да ми зазеде место бидејќи се брза? Епа зошто не дошол/а 20 минути порано? Или сега му текнало дека времето нема да запре за он да дојде на ред?..... Многу ретко би направил некоја отстапка,само доколку видам некоја жена со бебе,или некоја стара беспомошна баба,другите ќе чекаат па што сака нека биде. Па и јас сум човек ко нив,не е важно кој има повеќе време бидејќи ако им било кусо времето ќе си дојделе порано,а не сега да ми прескокнува редица :smir:

nemat sanci!!!!! jas sum cekal cel den i toj pred mene od nigde nikade nemat sanci!!!!:nenene::nenene::nenene:

Па јас кога се брзам си седам во ред и си чекам инаку ако ме праша некој го пуштам ама у себе си мрчам
ИНАКУ МНОГУ ВАЖНО ДА СЕ НАПОМЕНЕ ЗАСТАНУВАМ НА ПЕШАЦИ КОГА СУМ СО КОЛА И ГИ ПУШТАМ ДА ПОМИНАТ.... БЕЗ МРЧЕЊЕ!!! :aplauz::aplauz::aplauz: за мене

Па нормално дека ако е постар човекот дека го пуштам освен ако и јас не се брзам негде иначе ова многу луѓе знаат да го злоупотребат демек брзал,а уствари он манипулира со тебе а после оди дома и ке си седи.

Ако е постара особа и без да праша би му го отстапила местото да биде пред мене и ако некој учтиво ме замоли би му дозволила да заврши работа.Ама ако е некој арогантен, дрзок ма колку и да се брза не ма да се помрднам со прст има да чека:pipi:

А бе брзај си се ти пак ама зад мене :) кој преваре тај товаре :)
освен нормално ако е некое старо изнемоштено лице...

ма јок никој не пуштам не помлад не постар, ако можам јас да чекам може и тие па уште ако ме погодат у лудите денови може и тепачка да настане :pos: :pos:

Ако се брза зошто да не. Сум се брзала и јас и знам како е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom