„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
постари љуѓе секоаш пуштам, а ако ми се брза и мене, кога и да замолам да ме пуштат пред нив 8\10 ме пуштиле( не сум побарала 10 пати, така е зборот) Некоаш стварно ми се брзало и имало разбирање од луѓето пред мене ... Ама затоа кога некој ( културно ) и да побара да го пуштам пред мене, како што кажав ако не ми се брза, би го пуштила. :smir:

Би го пуштила, може стварно се брза...мислам освен и јас ако не брзам, а и не е фер ако учтиво ме замоли да застане пред мене да го одбијам. Сум чекала цел ден,
што ако почекам уште 2 мин.

so znam, ne mi se slucilo na da bidem u situacija so covek na koj stvarno mu se brza, a bi go pustil....

Ако културно ми се обратат: Извини дечко, брзам, може да бидам пред тебе?
Е тогаш препуштам ред со задоволство, а ако се некултурни, како: Дај јас пред тебе, се брзам!, е тогаш можат да си ебат мамата!

Ako me prasaat, ke gi pustam. Ama najmnogu mi odi na zivci koga nekoj molci a se butka da izleze pred tebe kako ti da ne znaes kolku vreme cekas i deka si dosol pred nego, tie luge se uffffff...

Сите што ми се обратиле сум ги пуштила, се разбира доколку имам време за стоење.
Најчесто тоа ми се случува во продавница. Често знам да кажам да одат пред мене, доколку јас сум со полна корпа а тие со чоколатце/мастики/една две работи.
Уште сум фина, никој не ме изнервирал до сега, секогаш добивам насмевки и убаво зборови кои прават да се чуствувам многу убаво.:pipi:

Зависи од расположение... Може да се деси да упатам поглед некој у стилот ќе умреш ако прашаш уште еднаш или ако не ми е до расправање само ќе ги пуштам. У основа 9/10 не пуштам а ниту пак барам да ме пуштат. Фрст кам фрст серв.

Зависи од моето расположение...и после нивната молба, јас ги погледнувам за да откријам за што се брзаат толку...ама обично ги пуштам...неможам да испаднам сељак да кажам : неможе бе!!...од култура ги пуштам...

Зависи од некогото постапување,ако се избутка и дирекно се обрати на шалтер без да ме примети ќе се карам до смр и има да го научам шо значи ред за цел негов преостанат живот, а ако неговото постапување е ок радо би му дала ред

Зависи колку има за чекање. Ако е како денешното пријавување за факс( 10 души на метар квадратен, бутање, пот, загушлива атмосфера и слично) и пари да ми дават не отстапувам место. Да чекаш саат и пол да дојдеш на ред па некој да сака преку ред да помине? Нема шанси

Абе зависи. Мислам дека е глупо да го пуштиш. Ако ти рече дека другата устанува затвара за 5 минути тоа значи дека тој го знае нејзиното работно време и за да си ја заврши работата треба да излезе порано. Тогаш ќе има време, а не да ми кажува приказни како тој нема време и како му се брза и бла бла бла.
Инаку јас лично даоколку не сум чекал долго и доколку видам дека пред мене има само еден или 2ца тогаш пуштам, ама ако чекам подолго време тогаш за жива глава не отстапувам ред. И секако сакам да бидам уредно замолен за отстапување на место.

ако е некоја згодна девојка нема проблем :vozbud:
а за сите останати, би размислил дали ке им го отстапам редот

Ако не се тресе, да му/и излегува крв од уши, пења од уста - НЕ!

Извинете се брзам, Може пред вас? Му рече едното дете на другите близначиња кога се пораѓаше....

Доколку стварно се брза,а се приметува скоро секогаш, ке го/ја пуштам.Но се зависи од моето расположение.Тоа е фактор еден.Ако сум нанервирана претходно тешко да ке пуштам некого пред мене,исклучок се старите лица како и секогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom