„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
дури и да не се извини би го пуштил (со исклучок доколку и јас не се брзам)

зависи од ситуацијата во која се наоѓам јас. ако и јас се брзам, сум нервозен и ми е при крај филмот-нема шанси. во спротивно би пуштил.

Нема проблем би пуштила пред мене,постари лица,инвалиди,трудници,мајки со мали деца,....
Мене лично најмногу ме иритира кога чекаш ред,а некој онака арогантно ја одминува цела редица,и си влегува на пр.во општина,полиција,болница....како да се сите останати невидливи ни пардон ни извинете...Е,тоа ме вади од кожа!Доколку е сето тоа ненападно ,културно,со замолување,нема проблем!

Па ако немам попаметна работа.. Би го пуштил. Но повеќето од случаите и јас брзам така да нека чека. Ова не важи за трудни жени, инвалиди, стари лица и луѓе некапени повеќе од 1 недела.

Zavisi kako ke se isponasa licnosta, ama 70% ne bi go pustila zasto i ja se brzam, site brzame nekade kako ja cekam ka si ceka i toj. Vcera mi se desi taka, 15 min pred zatvaranje na studentski ja se brzam da uplatam vo banka, a pred mene em redovi, em toplo, em mi se brza da ne zakasnam na studentski i od tamu edna devojka "devojce aj me cekaat u kola ako sakas da me pustis"? Stoo? U kola mnogu me gajle, bese kulturna da, ama mne mi zatvora ova a posleden den mi bese. Ne ja pustiv.

Мој совет прво видете го чоекот у фаца и по суратот ќе препознаете дали вреди да го пуштите или не.

Зависи од повеќе фактори,дали сум во моментот расположен,да не сум нешто надрљан,и дали јас се брзам или не.Доколку се брзам 100% не би го пуштил.Секако би ми влијаело и тоа како ме прашал тонот итн..

...e sea da si kazam...sram mi e ama toa e...profesionalna deformacija...vishe poveke od 10 godini na rabota sve preku red butam deklaracii na carina za carinenje...nema chekanje neznam sto e chekanje i neidam nikade na nedogovoreno...sve preku red idam...zasto imam praveno milion uslugi na mnogu luge i si baram sve poznati i si naogam bogami da mi zavrshat rabota i na dogovoreno od strana si zavrshuem rabota expresno-ish oko ne mi trepnue...toa e navika-mrazam da chekam po shalteri...ggrrrrrrr...:)))

Ако си праша културно, во ред нека помине пред мене. Кога се брзам и јас си прашам и секогаш ме пуштале.

Не знам,зависи од ситуацијата.Ако и мене ептен ми се брза,нема да го/ја пуштам.Ако имам време за арчење,зошто да не.

Стари лица и да не прашаат дали можат пред мене ги пуштам , иначе никој не прашва такво нешто Швеганите обожаваат ред и чекат ден ако треба без око да му трепне , зато јас Битола одвај леп дома носев кога ќе ме пуштија , сите преку главче креваја леб и на крај најде продавачката малце милост и ми даде 2 леба ...

ragazza напиша:
Стари лица и да не прашаат дали можат пред мене ги пуштам , иначе никој не прашва такво нешто Швеганите обожаваат ред и чекат ден ако треба без око да му трепне , зато јас Битола одвај леп дома носев кога ќе ме пуштија , сите преку главче креваја леб и на крај најде продавачката малце милост и ми даде 2 леба ...
Ама тоа беше во времето на комунизмот,кога имаше редици за црн леб...па тогаш да пушиш некој пеку ред беше незамисливо:)

Би го пуштила... човекот ме замолил убаво и зашто да не. Па уште ако е некој постар секако. Цел ден сум чекала, ќе почекам уште малку :) Ама ако не ни праша и си помине пред мене онака како да нема никој, е тогаш ќе биде војна, па макар бил и пред умирање некој!

Чекање пред шалтер, во услови на постоење на огромна нервозна редица пред мене во рамките на која секој за некаде се брза.Тоа ти е едне одвратно нервозна ситуација.Во такви услови ми е апсурдно глупо да побарам од некој да ме пушти пред него, зато шо ми е лигавење и зато шо знам дека и другиот не е помалку нервозен од мене. Така и личностите со вакви потреби кои ќе му значи дека само еден пред нив ќе ги пушти- ми се матни и ме нерврат!Не ги пуштам.

Па нормално дека ако некој кулутурно ме замоли ќе дозволам да отиде пред мене доколку не доцнам или брзам и јас премногу.
Но имало ситуации кога некој се бута пред мене, и пред други како да сме буквално духови. Е таквите ги вракам назад на ред без и малку срам. Ако можам јас, можат и тие да почекаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom