„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Нема шанси да пустам некој па дури и ако е некоја баба зашто тие највисхе дремат и дур да помине секоја установа ќе затвори така да ќе се праам удрен и ќе брзам и ја а и не би се бутал пред некој со изговор дека брзам. Некултурно е

Ako sum skapal od cekanje i ne mi e denot nema sansi da pustam nekoj pred mene,osven ako e nekoja zgodna cura:)Ne sezezam.Ako sum dobro raspolozen i ne mi se brza mnogu togas moze da pustam ama vo sprotivno nema sansi.

Нема шанси да го пустам кој е он да скока преку ред и да ми вика дали може да го пуштам а јас чекам цел ден

bi go pustila pred mene zatoa sto znam kako e da se brza, da ne mozes da dojdes na red a imas i druga rabota da zavrsis... znam i ajs ponekogas ako sum vo takva situacija da go zamolam toj sto e pred mene da me pusti pred nego

Дојдете овде, матер му ебем, а бе, ти како белец културно си чекаш на ред, а тоа црњудиите и чајнизиштана, као божем: ја нисам из ту, се пикаат преку ред, матер им ја. Не пуштам, освен ако стварно е е работата итна.

Па шознам не би пуштил .. освен ако е некој дедо баба мн постари од мене и стварно се брзат ( а не верувам да се брзат нема шо да им избега )

Па би го пуштила,освен сега и јас ако не се брзам премногу..ако е постар човек би го пуштила дури и ептен да се брзам..мислам немам душа да оставам некој така или грубо да му речам не...

Едноставно ке кажеш НЕ МОЖЕ и јас брзам. Па ако сите брзаат дали ке завшиме и самите работа, освен за постари личности кои се изнемоштени и кои не можат подолго да чекаат

ako e postar, mislam epten postar kao dedo ili baba bi pustil, ama kolku mrzam koa ke mi presece red nekoj, u bilo so, a pogotovo u soobrakaj kao na semafor epten se kurcam i pcujam. a da ne zboram za cekanje neso dolgo i + da cekam podolgo od voobicaeno.....ke go ubijam ako mi pruza otpor. hehe :)

У себе вриштам, вријам, ми иде бокс да му удрам на тој што се осмелил да побара преку ред... Ама го пуштам. :toe: Не сум од оние што се расправаат и цели скандали предизвикуваат само зошто некој им застанал пред нив у аптека, да речеме... Се во име на добрите односи, попуштам. :)

И после пцујам. jak:

Ако праша да, би го пуштила, повеќе ме нервираат шалтери/продавачи....etc шо бла-блаат на телефон или си вршат некои "нивни" работи, додека цела колона народ ги чека или па сеЉаци шо се убацуваат преку ред и одозгора ти се праат мутави, е со вие последниве се расправам!

Ако е постар човек и ако љубезно замоли, сигурно ќе го пуштам. А ако ме на.!.чи со грубо однесување, или без да праша да се турка - знам да бидам многу непријатен, без разлика дали се работи за постар или помлад човек.

Обично ги пропуштам тие пред мене. Не сум човек што брза многу некаде. А ме нервира тоа што мене не ме пуштаат преку ред мамето нивно :)

не знам што сум филозофирала предходно на темава...сеа пошо у задње време сум се сменила доста...дали ќе пуштам преку ред зависи од начинот на кој ќе ме прашаат (ако ме прашаат нАли, пошо има ропаци се гураат, ама и ја се гурам, јес да сум мало:) ) и многу зависи од фацата...ако е некоја насмеана пријатна фацичка тогаш со насмевка би отстапила место, ама ако е некој намќор шо се праи на тошо и демек извини, извини и тап пет места понапред отишол е тоа никако! :)

Не е само ова...
Ме нервираат многу работи... На пример во сендвичара ќе му дадат на некој постар прво, па на мене...
Или ќе чекам ред во продавница, и ќе дојде и ќе побара цигари...
Абе балканска работа !!! Џупштана !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom