„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќето ги пуштам скоро секогаш, зошто може и мене некогаш ќе ми се прибрза а ме имаат пуштано преку ред најчесто во кладилница, за некоја утакмица да не ми почне и сл.
Ептен ако сакам да зафркавам некого тоа е веќе друго.

Ако треба да дадам ред на еден, ке треба да дадам ред и на некој друг... може да направм исклучок ако и само ако лицето е старо или пак се работи за трудница.. во спротивен случај, НЕ

Oва „тој/таа пред мене само заради тоа што се брза“ ме потсеќа на едно не-демократско општество. На едно робовладетелско општествено уредување, што не е својствено за овој „развиен“ 21ви век. Па што ако се брза? Не е мотото за world peace: „Сите сме еднакви“? Тоа ако он/она се брза, не ме засега мене, можел/а порано да си излезе, па да не се брза. Кога сите можат да чекаат, може и тој/таа.

Па откако заради еден идиотски расположен старец кој на автобуска не ме пушти преку ред да си купам билети за автобус кој тргнуваше за помалку од 2-3 минути, решив да ги казнувам сите, и да не пуштам никој преку ред.

ПС Автобусот за кој ми требаа карти беше тргнат али за среќа застана за да ме земе, инаку 2 саати чекање не ми бегаа

ППС Тоа што каснев не беше моја вина, превозот до автобуска ми каснеше

Скоро секогаш пуштам,ама сепак зависи и од начинот на кој што ќе ме замолат.:toe:

Не да пуштам, туку и често се случувало да пуштам (исклучиво постари од мене) по своја волја, без да ме замолат.

Работата е што повеќе пати ги пуштам таквите луѓе, а скоро секогаш кога јас ќе се обидам да одам преку ред, ми викаат држи си го редот, не може преку ред.

Работата е што повеќе пати ги пуштам таквите луѓе, а скоро секогаш кога јас ќе се обидам да одам преку ред, ми викаат држи си го редот, не може преку ред.

I hear you my friend ... Исто и тука.

Пуштам пред мене Стари луѓе ако треба и повеќе да се не правам проблем и јас се нудам да почекам скоро секогаш, и личности кои фино ќе ме замолат за такво нешто. А другиве што трчаат преку ред, и индиректно даваат до знаење дека ние останатите што чекаме сме глупи што го правиме тоа т.е на некој начин не омаловажуваат, фино ги замолувам да си застанат кај што им е местото, а ако се исперчат може да ги отерам у ПМ, или у екстремни ситуации да барам правда со тупаници - али до ова избегнувам да дојде зошто големи се казните сеа ако измлатиш некој :pos2: :pos2:

Ic ne sakam takvi situacii i nekoj da mi se butne pred mene posto kao navodno brzal ili ne znam sto,se imam najdeno vo takva situacija i imam burno izreagirano ako ti se brza dojdi drug den koga nema da ti se brza a ne preku red da se pikas:toe:

Кога и да сум побарал да ме пуштат преку ред, не ме пуштал НИКОЈ до сега.

Така и јас не пуштам никого, како тие не знаат да пуштаат, така и јас.

Јас би го пуштил, зашто знам како е. Што ако има тенкосеритис и мора да оди до ВЦ? А? Ај да ве видам? ТОлку сте нехумани и нема да го пуштите?? До душа по фаца се познава кога некој има таков зорт, али ја би го пуштил одма (ако е до тенкосеритис работата ) ако не, којзнае, зависи од неговиот настап
Sigurna sum deka nikoj ne ke ti se doveri deka ima kako sto ti velis tenkoseritis za da dojde pred tebe na red ili mislis deka e poinaku?

Jas na primer pred nekoj salter si cekam red kako i site ostanati luge.Ni na kraj pamet ne mi paga da recam da odam preku red no vo super market milion pati mi se ima deseno da nekoj pred mene so prepolna kolicka ceka red a jas imam dve,tri raboti vo raka pa sekogas vikam moze pred vas.I sekogas me pustaat ,a mnogu pati i nim im se slucuva sami da mi recat odete pred mene e togas sum epten heppy:pipi:Ako e na primer nekoj postar covek ili babicka bi se sozalila pa bi gi pustila a mladi luge ili sredovecni nema sansi neka si cekaat kako i jas sto moram da cekam.A ovde kaj sto sum im delat brojce pa i da saka nekoj nemoze preku red da odi bilo da e star ili mlad covek mozda vaka e i podobro pa se znae red a ne kako kaj nas se e haos pred salteri.

Секогаш сум давал предност на постари лица.Кога некој ке ме замоли тогаш може да го пуштам преку ред но ако некој насилно ке се турка без да праша тогаш нема опростување.Ако сака да помине некаде мора првин да праша а не да лета како мува без глава.

Само на женски пуштам, може не чини тоа ама ај, признавам!:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom