„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Секогаш пуштам преку ред ако ме прашаат, без разлика дали и јас се брзам, едноставно неможам да им кажам НЕ!:jaj:

ако дошло до тоа ќе го пуштам не ми е на ниво да се расправам, да трошам енергија и да правам скандали за таква ситница (иако има многу вообразени типови кои често го применуваат тоа се пикаат пред тебе без да те прашаат) а јас никогаш не се туркам во редици, ќе чекам на каса за една мастика пред долг ред ќе си дочекам на редот да си платам,
или во банка трпеливо си чекам во ред иако такви случки таму опасно можат да ме живцираат, но знам за среќа да се контролирам и да не експлодирам

Ако културно праша ќе го/ја пуштам преку ред.
Доколку е нељубезна nagging особа јок.

ако се брзам за некаде нормално културно прашувам да поминам преку ред....ама сведок сум на некултура на народот кој си застануваат како шо сакаати си одат преку ред...п.с.го знам овоа оти таква ми е работата односно касиер сум во маркет...

Доколку сум единствената пред особата и доколку ме замоли зошто да не...

Sekogas pustam nekoj pred mene t.e. sekogas koga me zamolile na ljubezen nacin. Ali ako se isponasa nekulturno onda i jas ke bidam nekulturna i ne mu go prepustam redot pa ne znam kolku da e itno.

Не пуштам. Не сме ние што чекаме во редот будали, не за џабе постои тој ред... И не е дека ние не брзаме, а само таа дотична личност ,,има итна работа". Еве пример... Пред 2 дена одам кај студентски да ја испечатам проектната задача во една фотокопирница. Чекам , чекам... Пола саат пред мене еден дечко укоричуваше нешто. И влага нејзината света висост, дамата која ни се обрати со ,,Знам дека сте вие повеќе, ама јас се брзам". Абе немој молим те... Се свртев и и реков: ,,А ние веројатно не се брзаме и сакаме да преноќиме овде". Мразам кога некој ми го потценува и не ми го почитува времето.

Ако брзам негде нема шанси да го пуштам, а ако имам многу слободно време и некој ме убеди дека стварно му се брза ке го пуштам не гледам зошто не би

Зависи. Ако сум сама да, ама обично влечкам 2 деца по мене, па најчесто неме ме пуштаат преку ред. :icon_lol:

Обично пуштам без разлика дали се брзам или не, освен во одредени ситуации :)

женско некое може да пуштам..али машко:nenene::nenene::nenene:ќе си чекаш дечкo..има ред тука :vozbud:

женско некое може да пуштам..али машко:nenene::nenene::nenene:ќе си чекаш дечкo..има ред тука :vozbud:
Мој човек. Женско би пуштил во секое време, ама за машко треба дечкото ептен да покаже дека му се брза за да го пуштам.

Секогаш пуштам..Едноставо неможам да кажам не, таква сум.
Ова не го правам од што сум многу културна или нешто туку едноставно сум страмежлива и неможам да се карам,ниу непотребно да губам енергија па да влегувам во расправии.

секад пуштам пред мене

имам ја време никад не се брзам .......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom