„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Мене многу ме нервира ова.
Јас лично не ни памтам кога сум направила нешто преку ред, фино културно ќе си почекам.
А некој ако сакал да го пуштам преку ред најчесто и дозволувам зашто штом нема тој култура нема јас ако му се развикам да го научам на убаво однесување. Али се случува и да речам неможе така фино и културно како што е и тој фино ме замолил :icon_lol:

Еве пред некој ден додека уплаќав во банка имаше преголема гужва на шалтерите по 10тина луѓе чекаа (пензионерите уништуваат со тие трансакциони сметки:)) и еден фраер се избаци со жена му и не можел да чека толкав ред па дури и дрско без културно да праша си дојде прв на шалтер. Али банкарот што убаво му рече ај оди си на крај на редот и ако ти се чека чекај ако не оди си :pos: и типов револтирано сите не отера во ПМ и си отиде :)

ау колку не им правам ред, кога ќе им се свртам само и ќе им дадам еден поглед и со само една реченица ‘‘И јас се брзам и сега што‘‘ абе одма се приметува разлика во нивниот однос само ќе ти речат ‘‘добро де само да прашам‘‘.

јас му оставам на секого нека крши глава таму ке земам ке се расправам....пфф

Ако осетам дека стварно, стварно му се брза и ако го заебам ја, останал заебан, тогаш би го пуштил.

:toe:

Мене многу ме нервира ова.
Јас лично не ни памтам кога сум направила нешто преку ред, фино културно ќе си почекам.
А некој ако сакал да го пуштам преку ред најчесто и дозволувам зашто штом нема тој култура нема јас ако му се развикам да го научам на убаво однесување. Али се случува и да речам неможе така фино и културно како што е и тој фино ме замолил :icon_lol:

Еве пред некој ден додека уплаќав во банка имаше преголема гужва на шалтерите по 10тина луѓе чекаа (пензионерите уништуваат со тие трансакциони сметки:)) и еден фраер се избаци со жена му и не можел да чека толкав ред па дури и дрско без културно да праша си дојде прв на шалтер. Али банкарот што убаво му рече ај оди си на крај на редот и ако ти се чека чекај ако не оди си :pos: и типов револтирано сите не отера во ПМ и си отиде :)
На сите ги нервира ама тоа е, секаков народ има :) Подобро некои да ги пуштиш, во спротивно може да дојде и до тепачки :nesvest:

јас би пуштил некој ако не лаже, а тоа е така проѕирно ако глумат
дури и да не го сетам дека глуми, нека оди од мене една за добрата глума
ама ако брзам и јас - тешко

Ако чекам долго време тогаш не би пуштил никого пред мене па макар и да ме убијат на лице место.

„Извинете, брзам. Може пред вас?”
- Ееееееееее не може бе !!! :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Абе... и ја така ако видам дека некој стварно брза и стварно му е итно да стигни побрзо тогаШ не правам проблеми ке го пуштам што.... можи си има цовекот проблеми...

Ама ко ке видам некој тука зел се средил се пицосал се наредил... тука ми зборува мене а во исто време го дрЖи мобилниот па чкрапа на тастатурата да пиши порака .. па некоја тетка пошо не и се стој не и се Чека ке ме замоли ај дете тргни се ја се брзам пред тебе е живото ти мош да чекаш ееееее се нервирам бе и не ги пуштам па неам ја временска машина и неограничрно слободно време за да чекам ало ... :tapp:

темава е отворена во 2006 од тогаш до сега има разлика тогаш можеби би одстапил ред но сега не но секогаш би имало некои исклучоци кога би се работело за здравје нарочито ако се работи за мали деца но сега и децата се искористуваат нарочито од бабите ги зимаат бабите со нив и одат во банка да подигнат пензија а во банка гужва и секој ај вие со детето и ги пуштаат преку ред а ако некој не ги пушти преку ред бараат изговор како не им било жал за детето да се гужва но слушнав и еден добар одговор ,,тетке како не ви е жал за своето внуче да го малтретирате во гужвава дојдете покасно кога ќе се рачисти или дојдете сама''

Што знам не сум бил во ваква ситуација ама зависи ако морам да завршам што е можно поскоро не би оставил ако не се брзам никаде би го оставил.

Хм, Ако се брзам и јас нема да го пуштам и ако сум изморен од стоење (чекање) нема да го пуштам онака како на прошетка да сум бил таму или после уплаќање на шалтерот треба да се шетиме или нештоо слично да не се варкам а човекот кога ке го видам дека стварно се варка ке му одстапам место, а има ги и многу луге не се брзат а велат дека се брзат преку ред да излезат и ете поминале а ти чеки си и чеки си, значи зависи каква ке е позицијата инаку повекето не ги пуштам многу пати ми се случило вака ама досега сите лажале ги мирисам сите како дишат бе затоа не ги пуштам :). Ама има некој моменти кога јас велам може ли пред вас на пример во кладилница ако човекот има покасно утакмици а јас имам сега да кажеме за 2-3 минути да почнат досега 2-3 сум направил така и ми отстапиле место.

Пример стоите на некој шалтер, се доближува до вас некој човек и ви вели дека мора да заврши побрзо работа, дали затоа што во некоја друга установа затвораат за 5 минути или брза да заврши некоја друга работа, или автобусот ќе му избега, па бара да оди пред вас. А вие сте се измориле од чекање цел ден пред шалтер, едвај чекате да си одите дома или и вие си имате некоја друга работа. Дали би го пуштиле човекот пред вас или би реагирале: „Извинете, па и јас се брзам да завршам, чекајте си во редот како и сите други“?
Како што се брза тој, така се брзаат и сите други кои чекале во редот повеќе од 20 минути... Некои работи точно дека имаат приоритет...Меѓутоа сите луѓе имаат обврски...А ако таа установа му затвора за 5 минути, шо не си ги бркал работите на време...

Пример стоите на некој шалтер, се доближува до вас некој човек и ви вели дека мора да заврши побрзо работа, дали затоа што во некоја друга установа затвораат за 5 минути или брза да заврши некоја друга работа, или автобусот ќе му избега, па бара да оди пред вас. А вие сте се измориле од чекање цел ден пред шалтер, едвај чекате да си одите дома или и вие си имате некоја друга работа. Дали би го пуштиле човекот пред вас или би реагирале: „Извинете, па и јас се брзам да завршам, чекајте си во редот како и сите други“?
Ако љубезно ме замоли, да би го пропуштил ако другите немаат против.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom