„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Ако сум изнервирана боље и да не ме праша :pos: А ако сум расположена и некој пред тоа ми помогнал или слично, ќе го пуштам... А може и да сум изнервирана ќе го пуштам... Незнам :) Сепак, и мене некогаш ќе ми се брза па ќе замолам некој... Не би сакала да ме одбијат :)

:nenene:Е како не па и јас се брзам.
Ке отсапам ред што сум 4екал цел ден, а тој/таа лежел дома до последен момент, епа нека излезе од дома 15 минути порано од кај знаеш што ке ти излезе додека стигнеш.
Сите некаде брзаат, епа не се врти се околу таа ли4ност.

Пример стоите на некој шалтер, се доближува до вас некој човек и ви вели дека мора да заврши побрзо работа, дали затоа што во некоја друга установа затвораат за 5 минути или брза да заврши некоја друга работа, или автобусот ќе му избега, па бара да оди пред вас. А вие сте се измориле од чекање цел ден пред шалтер, едвај чекате да си одите дома или и вие си имате некоја друга работа. Дали би го пуштиле човекот пред вас или би реагирале: „Извинете, па и јас се брзам да завршам, чекајте си во редот како и сите други“?

LELE! bash kupuvav 2 kartici za nakaj skolo pred 2 dena,i edna zena mi se izbacue,izvni mali se brzam,i vadi 1000 denari za 1 kartica i i gi dava.
I ovaa retardiranava dur da i rasitni,fiskalna dur da i dae,pominaa 10 min,i posle na MENE!! mi kidna aftobusot! Uf kakva lekcija mi beshe toa,sea nema da mi se desi taka da pustam NIKOJ!!! -.- ><

Taman rabota site sto kie prasaat da gi pustis pred red, koga ke stigne tvojot red vo slucajov.

Секако дека може, па и јас кога би се нашол во слична ситуација како би ми било мене да не ме пуштат :). Само понекогаш тоа постарите лица ме нервираат, случка во аптека :
си стојам јас така во редот, доаѓа една постара жена се избута пред мене и коа почна да купува, небива приватна аптека ќе си прави дома...:uvo: пола саат ја чекав она да си заврши и ниту фала не рече

па и јас некогаш брзам па никого не сум го замолила. Продавачката во тој маркетот некогаш се погаѓа да е бавна или незнам шо, па часот да ми почне па да каснам па да ме запишуваат и што не. Ама ак сум дошла покасно, ке си завршам покасно. Никој не ми е крив

Зависи како ќе ме најде расположена. Исто и ако се брзам и јас фала богу дека ќе му речам да си чека, ако немам некоја работа ќе бидам љубезна и ќе го пуштам пред мене. :pipi:

ja imam mnogu dobro srce 5 dusi da prasaat 5 dusi ke pustam pred mene :)
cesto taka pravam koga vozam niz grad , i od sporednata ulica kade sto nema semafor cekaat koli za da vlezat vo glavnata ulica , a na glavnata ulica edna zmija od koli i sekoj si brza ne gi pusta ostanatite i ja uvek zastanam i pustam o 3-4 koli pred mene i odma pocnat da se bunat tie pozadi mene i da mi svirat i se derat dali planiram cel den da stojam i da pustam drugi :icon_mrgr sho da pravam koga me greoticka koga ke gi poglednam tie facicki kako velat aj uste ja da pominam , aj uste ja :)

ААААААААААА некој со кола да пуштам(особено кај мене у Чаир)ке го наеб*м после јас никогаш нема да влезам,со кола ич не пуштам мн голем инат сум,а на шалтер(или каса или било што)како што ме имаат мене пуштено во зорт,така и ја ке пуштам некого ама ретко тоа ми се случува...

Ако си праша учтиво, секако дека ќе може. Ама сега ако сум чекал јас саат време, и дојде некој да ме праша, ма нее бе.

ми се деси ова ко одев Tinex и една жена ги имаше децата остаено таму кај чекалната то шо е и бебето почна да плачи и јас си чекав фино лепо ред и та ме замоли ми рече ако можи пред мене да оди пошо детето и плачи и јас секако и отстапив место..не сум толкава будала па да и речам неможи чекај си како другите..
а има места каде што сите се туркаат и гледаат сите што побрзо да завршат работа...епа тогаш не отстапувам место па ак сака и на гла нека ми се качи

zavisi ako dremam cel den u red i nekoja budala so ne i se ceka saka brzo da zavrsi nema da i otstapam,a na bremena zena ili zena so mali deca da zosto drugo e toa

Зависи од ситуацијата..Ама најчесто не би дозволила..затоа што ми се има случено јас да се убијам од чекање а во меѓувреме да поминат којзнае колку души преку ред.. а јас еднаш сакав молба само да купам од 5 ден замислете 1 сек беше,, а тие вадеа цели слободни и еден човек кога се возбуди леле леле.. ама сепак си купив молба без чекање.. најмногу ме иритираат такви луѓе кои сакаат да одат преку ред,, и нормално дека сите брзаме,, затоа мое правило е секој да си го почитува редот:vozbud:

Зависи од ситуацијата..Ама најчесто не би дозволила..затоа што ми се има случено јас да се убијам од чекање а во меѓувреме да поминат којзнае колку души преку ред.. а јас еднаш сакав ........

Ако другите немаат разбирање за вас....незначи дека и вие треба да немате за нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom