Излегувате за да бидете видени или убаво да си поминете?

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување

Излегувате за да „бидете видени“ или за да си поминете убаво?

• Поважно ми е да ме видат другите каде сум бил/а вечерта

Гласови: 13 5,8%
  • Поважно ми е јас да си поминам убаво, без разлика каде сум

Гласови: 207 92,4%
  • Поважно ми е јас да видам кој како е облечен и што прави

Гласови: 4 1,8%

• Вкупно гласачи
    224
Да си поминам убаво тоа е дефинитивно. Но зависи и од друштвото со кое сум

Секогаш сакам јас убаво да си поминам, не е битно местото туку луѓето, а не е на одмет и да видам некој што ме интересира.

Фразата : Искача да биде виден/а. Неможам веке да ја смислам
тоа се глупости кој искача да го видат ? и има кој да го види. да си позната фаца па да искочиш да те видат :tapp:

Искачам

1.Зашо од дома ме тераат
2.Дома е предосадно

Не знам што е придобивката ако си виден. Излегувам на многу различни места, зависно од расположението. На пример, не би отишла во дискотека, ако таа вечер не сум весела и ако ушниве тапанчиња не ми се наштимани за гласна музика. На тој начин само би си го загубила времето од вечерта, а башка и после ќе треба да се рехабилитирам по дома од гужвите. Башка, на такви места, секогаш сум мањак или телефон, или едно две петстотчиња, или цела ташна... И обично, тоа е делот од мене кој е виден на крајот од вечерта. :) Барајте ме кај закачалките, како чекам да се расчистат сите јакни, пошто ми го нема бројчето...

Излегуам оти не се трпи само дома па дома -.-

Не знам што е придобивката ако си виден. Излегувам на многу различни места, зависно од расположението. На пример, не би отишла во дискотека, ако таа вечер не сум весела и ако ушниве тапанчиња не ми се наштимани за гласна музика. На тој начин само би си го загубила времето од вечерта, а башка и после ќе треба да се рехабилитирам по дома од гужвите. Башка, на такви места, секогаш сум мањак или телефон, или едно две петстотчиња, или цела ташна... И обично, тоа е делот од мене кој е виден на крајот од вечерта. :) Барајте ме кај закачалките, како чекам да се расчистат сите јакни, пошто ми го нема бројчето...

И јас навистина не знам што е придобивката ако си виден, а исто така не можам да разберам зошто авторот на темава сака да дознае дали повеќето членови на „Кајгана“ форумот излегуваат во град за да бидат видени, или пак да си поминат убаво.Дали има некоја другарка која гледа на работите сосем поинаку од нас, или пак она гледа поинаку на работите тоа уште не го разбрав, разгледувајќи ги страните од темава каде авторот се има изјаснето само еднаш, а тоа е недоволно за да дадеш конкретен заклучок.

Инаку што се однесува до мене, јас излегувам за да комуницирам со моите другари; излегувам за да се посмеам и да се разонодам, да чујам некоја шега од моите другари а воедно и они да чујат некоја шега од мене.Значи пред се, излегувам зошто сакам да се дружам и да се разонодам кога сум слободен преку викендот, а не сакам да излегувам само заради тоа што сакам некој да ми ги види (пр.) порцеланските заби, најновото од "Zepter", патиките од еленска кожа, како и кошулата со копчиња направени од слонова коска.
Еве, и јас да дадам објаснување зошто веќе гласав и должност е да дадам објаснување за опцијата која што сум гласал.

Лето е, сигурно во вашиот град се одржуваат бројни журки, концерти и културни манифестации. Прашањето ми е, доколку одите на нив дали тоа го правите пред се заради артистите кои настапуваат или заради да бидете видени таму па утре да можете да се "фалите" по мало и кафиња дека сте биле, а всушност малку знаете за артистот и не ви е баш во вкус, но сепак луѓето ве виделе на тој "фенси" настан и тоа ви е најважно :wink:
И што мислите за оние кои излегуваат само за да бидат видени?

не ми е битно и да е последната работа што ја сакам на светов..само да сум со луѓе што ме разбираат и да ми биде интересно!:baeh:

И јас навистина не знам што е придобивката ако си виден, а исто така не можам да разберам зошто авторот на темава сака да дознае дали повеќето членови на „Кајгана“ форумот излегуваат во град за да бидат видени, или пак да си поминат убаво.Дали има некоја другарка која гледа на работите сосем поинаку од нас, или пак она гледа поинаку на работите тоа уште не го разбрав, разгледувајќи ги страните од темава каде авторот се има изјаснето само еднаш, а тоа е недоволно за да дадеш конкретен заклучок.

Инаку што се однесува до мене, јас излегувам за да комуницирам со моите другари; излегувам за да се посмеам и да се разонодам, да чујам некоја шега од моите другари а воедно и они да чујат некоја шега од мене.Значи пред се, излегувам зошто сакам да се дружам и да се разонодам кога сум слободен преку викендот, а не сакам да излегувам само заради тоа што сакам некој да ми ги види (пр.) порцеланските заби, најновото од "Zepter", патиките од еленска кожа, како и кошулата со копчиња направени од слонова коска.
Еве, и јас да дадам објаснување зошто веќе гласав и должност е да дадам објаснување за опцијата која што сум гласал.
е добро де...си купил еве нови фармерчиња..ја земав едни од acid и многу ми го праеа меракот па сакав да ги покажам на другарки/другари..нема ништо лошо во тоа..или истото ќе го направат они...може се мисли на оноа леле маче ама ти се убави штиклите а после види и ги на онаа штиклине ама и се лоши?..:salut:

е добро де...си купил еве нови фармерчиња..ја земав едни од acid и многу ми го праеа меракот па сакав да ги покажам на другарки/другари..нема ништо лошо во тоа..или истото ќе го направат они...може се мисли на оноа леле маче ама ти се убави штиклите а после види и ги на онаа штиклине ама и се лоши?..:salut:

Еднаш ако се пофалиш со тие, нема ништо лошо нема кој од нас што еднаш во животот не се пофалил со нешто.Но ако се фалиш секој петок или сабота со некоја работа што си ја купил од некое место пред твоето друштво, тогаш настанува проблемот.
Тогаш значи дека ти си дојден само да ја покажуваш својата гардероба и сакаш да бидеш само виден, ништо повеќе.А тоа говори за тебе дека си тежок нарцис ништо повеќе, што не е убаво.

Да си поминам убаво, не е важно каде сум.:smir:

Зошто генерализирате и прашувате диреткно не разбирам. Нормално дека зависи од приликата. Ако ви се излегува во град со другари, со девојката/сопругата нормално дека ќе излезете за да си поминете убаво(со исклучок на дебилите) НО постојат и те како моменти кога сите ние мораме да излеземе за да бидеме видени. Пример : твој другар прави промоција на книга/песна или било што, тебе не ти се оди но одиш за да оддадеш респект, да бидеш виден иако не ти е до забава, пред се од култура и од почит кон личноста. И уште 10000000 такви примери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom