Излегувате за да бидете видени или убаво да си поминете?

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување

Излегувате за да „бидете видени“ или за да си поминете убаво?

• Поважно ми е да ме видат другите каде сум бил/а вечерта

Гласови: 13 5,8%
  • Поважно ми е јас да си поминам убаво, без разлика каде сум

Гласови: 207 92,4%
  • Поважно ми е јас да видам кој како е облечен и што прави

Гласови: 4 1,8%

• Вкупно гласачи
    224
Многу ретко излегувам, најчесто седам во паркот, многу ретко одам до Делма-та каде што си уживам во рокчето што Дељето го пушта, без алкохол или дроги и такви работи. Се облекувам како ќе ми прдне, а и често од некои ,,шизици'' добивам прашања како: Каде ќе одиш бе, по риби/лов? Или: Во Арачиново ќе одиш ли бе? И слично. Си носам што сакам, си слушам што сакам, не се замарам кој како ме погледнал или пак мислам кој што мисли за мене. Алкохол веќе 2ипол години не сум ставил во уста, дроги никакви немам пробано, само што кога некој ќе ме види како се облекувам и каква музика слушам (со што веднаш се ствараат филмови и така најчесто се оценуваат какви се луѓето) никако нема да поверува кога ќе му кажам дека не конзумирам ништо. А како што @Del Boy кажа, успех за младината е да бидат видени како едно кафе да го лигават 2ипол часа во некој кафиќ каде што истите можат и сакат да бидат видени кои се и што се. А и колку се ,,успешни''. ,,Лежи лебу да те јадам'' - главниот животен стил на денешната младина.

Normalno deka izleguvam da si projdam ubavo, sho me interesira drugite sho praat/ dali kje bidam viden/ dali roza komshikata ke mi maFne od prozor i tako dalje.

Излегувам за да си поминам убаво, односно да си се видам со луѓето очи во очи, а не да се сликам каде и да појдам и одма да обесам слика на фб или инстаграм за да видат кај сум била,со кого, што сум праела, пиела итн...
И страшно се нервирам (а се повеќе го приметувам тоа), луѓево излегуваат, седнуваат на кафе, и секој си зјапа во телефонот, а никој со никого не праи муабет... па дури и парови:eek::facepalm: ко да малце дремат сите на нет дома, па неможат да одвојат време за муабет...
Облечи си се како сакаш, договори си се со луѓе со кои сакаш да си излезеш и уживај си во тоа !

Само излегувам, немам размислувано за ова, зашто да?

Izleguvam za da si pominam ubavo, da se vidam i pomuabetam so lugjeto sto navistina mi znacat, a sto pravat drugite, kako se obleceni kade odat so kogo se nikogas ne me interesiralo. Iako vo posledno vreme se smenati vreminjata sekoj gleda za drugiot, izleguva za da bidi viden, a ne si gi gleda svoite problemi i maki :(

iskacam so tie sto mi znacat i so tie so ke si pominam top
sakale idele u kafana sakale u diskoteka sakale u kafic sakale u park saale na vodno sakale bilo kade

iskacam da si pominam ubavo a iskreno bas me boli dali drugite ke me vidat kade sum bil i sto sum praval

Да беше анкетава тајна т.е. да знаеа луѓето пред да гласаат дека е тајна, резултатите ќе беа сосема поинакви.

аааааа без check in кај сум бил ништо не праиме :ROFLMAO: наравно под второто

Колку лажговци има на темава леле мори мајко :icon_mrgr:

Ако си искочил негде и одма првото нешто што го правиш е се чекираш на ФБ, автоматски значи дека си искочил за да бидеш виден, да се пофалиш кај си :icon_mrgr: Нема друга причина, да откриваш кај си и што правиш.
Познавам многу што искачаат по места пошто е модерно да искачаш таму, затоа што имаат некаква потреба да искочат на помодерно место па дури и да не си поминат убаво, битно да седнат внатре да нарачаат нешто, да се чекираат, да сликаат сметки и тоа е тоа :icon_mrgr:

Не ни искачам на такви места, вон паркови (маалски, градски) тешко дека некој може да ме најде, така да и да сакам не можам да бидам виден, темно е :icon_lol:

Признавам дека често знам да извадам мобилен и да земам сто слики да направам, ама тие слики освен кај мене во пц, нигде на друго место нема да одат, и воглавно ќе ни служат за смеење кога ќе ги гледаме после 5 години :icon_mrgr:

Најпациенти се оние што седат на нет кога се искочени (освен ако не се работи за нешто итно да треба да проверат или да се чујат со некој) :giggle:

Колку лажговци има на темава леле мори мајко :icon_mrgr:

Ако си искочил негде и одма првото нешто што го правиш е се чекираш на ФБ, автоматски значи дека си искочил за да бидеш виден, да се пофалиш кај си :icon_mrgr: Нема друга причина, да откриваш кај си и што правиш.
Познавам многу што искачаат по места пошто е модерно да искачаш таму, затоа што имаат некаква потреба да искочат на помодерно место па дури и да не си поминат убаво, битно да седнат внатре да нарачаат нешто, да се чекираат, да сликаат сметки и тоа е тоа :icon_mrgr:

Не ни искачам на такви места, вон паркови (маалски, градски) тешко дека некој може да ме најде, така да и да сакам не можам да бидам виден, темно е :icon_lol:

Признавам дека често знам да извадам мобилен и да земам сто слики да направам, ама тие слики освен кај мене во пц, нигде на друго место нема да одат, и воглавно ќе ни служат за смеење кога ќе ги гледаме после 5 години :icon_mrgr:

Најпациенти се оние што седат на нет кога се искочени (освен ако не се работи за нешто итно да треба да проверат или да се чујат со некој) :giggle:
Абе види сеа, некои идат на одредени места да видат what`s the big fuss `bout it а не за да бидат видени.
Чек-инот е веќе сосема различна работа од онаа првичната - не е за да бидат видени ВО местото, туку за да бидат видени од луѓето во тоа место.
Јес да чек-инот итекако се користи за чаталење. :D

Абе види сеа, некои идат на одредени места да видат what`s the big fuss `bout it а не за да бидат видени.
Чек-инот е веќе сосема различна работа од онаа првичната - не е за да бидат видени ВО местото, туку за да бидат видени од луѓето во тоа место.
Јес да чек-инот итекако се користи за чаталење. :D
Да бе у кафич 3-3-3 со 5 масички внатре и 7 надвор ако не се чекнеш нема да те видат :D
Или можда у палма ако седнеш од другата страна да не има случајно некој другар од позади па да дојде да се видите.
чекот ти е нешо ко еј види ме кај сум со кого сум.
Таа и таа со таа и таа таму и таму ручкаме сладолед мва срцуш . Преку к*ур ако е таму и таму со таа и таа :icon_lol:
Познаван еден типац си врти со кола низ скопјево, ќе се паркира до некое “ИН“ местиште или ќе отиде до таму и се чекира ни седи ни ништо, клошар нема за кафе али важно чек си праи :D

Последно уредено:
За да бидам виден секако, срамота е да го му го ускратам задоволството на светот од мојата појава.

Секако убаво да си поминам , да ми биде најубаво се разбира,али ги има што излагаат за да бидаат видени и да се тагнат кај биле со кого биле, а уствари тапа си поминале :pos:

Незнам кој би бил тој што би кажал да јас одам за да бидам виден.

Најчесто и повеќето тоа го прават на друг начин на пр за обична журка тие ќе се облечат од глава до пети мислиш на бал ќе одат, колата стрикно пред кафиќ да биде виден/а дека е со кола. Најчесто нарачуваат најскап пијалак и со една чаша цела вечер ќе се лигави така да овие најчесто се оние кои сакаат да бидат видени, скопски ген.

Јас лично никогаш не се облекувам ко за на бал онака скромно за своја душа, кога излегувам гледам да излезам со друштво заради забава да си поминам одлично а не за да бидам виден јас тој ген го немам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom