Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Апсолутно се согласувам.
И?
Ќе им одите ти и Трн да ги тепате?
:tapp:
Дај бе памет малку...аман.
Не смееш...ама апсолутно несмееш да имаш непријател во Албанија и Србија.
Е за тоа да успееш да го постигнеш (да бидеш френд и со едните и другите треба скилс).
Пошто веќе имаш отворени две пасивни ратишта...
а некој паметен кажа,одамна и тоа:
Од четири соседа околу твојата нива,ако немаш еден преку кој што во секое време ќе може да влегуваш и излегуваш,па чак што више ако куќата ти се запали ќе може и да спиеш во неговата и да се ослониш на него дур наново (сам!!! ) си ја градиш својата...
ништо од тебе и нивата.

А ништо не е бесплатно така... па најверојатно Ја и Трнот би требале да спроведуваме српски интереси од '45.. во замена за нивната “наклонетост“ денеска.

Што добивме од наслонувањето ( автоматско ) кон Србија изминативе години?

Поарно ќе беше..сами за себе да си ја работевме нивата, отколку за некој друг.

:pos2: Се убедуваме дека србите ни се пријатели и ни помогнале. Која трагедија.

А ништо не е бесплатно така... па најверојатно Ја и Трнот би требале да спроведуваме српски интереси од '45.. во замена за нивната “наклонетост“ денеска.

Што добивме од наслонувањето ( автоматско ) кон Србија изминативе години?

Поарно ќе беше..сами за себе да си ја работевме нивата, отколку за некој друг.

Тja па нивата да рагjaше нешто.МК во веки е била една от бедните Jгославски републики.Добре дека от Jгославиja ви са изградени делове от инфраструктурата.Еве види един мал пример-Софиja-Скопие нема железничка линиja,па веке е 21 век.Това беше една много добра игра на србите,кои плашеха со бугарите.Легендите за лошите бугари беха навсекаде.

Pa ja rabotime be brat-ot..ja rabotime....i zatoa ni skapuvaat domatite na niva... :)
Ako e toa cel..SUPER i ako gi ostavime PRIKAZNITE po bilbordi, vo terminite za reklami na TV i ostanatite gwuposti....IMA LI NEKOJA KONCEPCIJA ...kako ponatamu ???? :) mislam realna koncepcija..??? :)...ili ednostavno ke se priklucime na delovite na nasiot narod koj e veke vo EU?????.................kako koj si saka na koja vrata :)

Pa ja rabotime be brat-ot..ja rabotime....i zatoa ni skapuvaat domatite na niva... :)
Ako e toa cel..SUPER i ako gi ostavime PRIKAZNITE po bilbordi, vo terminite za reklami na TV i ostanatite gwuposti....IMA LI NEKOJA KONCEPCIJA ...kako ponatamu ???? :) mislam realna koncepcija..??? :)...ili ednostavno ke se priklucime na delovite na nasiot narod koj e veke vo EU?????.................kako koj si saka na koja vrata :)

pa ne gledam nekoj da se pozali deka mu skapale patlidzanite... kolku sto znam godinava imaat najgolema cena a i otkupot ide mnogu dobro...

:pos2: Се убедуваме дека србите ни се пријатели и ни помогнале. Која трагедија.

koi be srbi dete?????.......HRVATI bea... :) srbite od sekogas bile samo dzandari , siledzii , glupanderi i smotani kralevi... :)
glej go zevsov ovde... :)

Конкрит..наместо да кукаш..њали :) земи и почни да ораш.

koi be srbi dete?????.......HRVATI bea... :) srbite od sekogas bile samo dzandari , siledzii , glupanderi i smotani kralevi... :)
glej go zevsov ovde... :)
Не бе Србите се.
Беа фини па ни ја дадоа Вардарска Македонија, не не тепаат кога идеме у Прохор Пчински(дали?), кој е нали нивен, ни ја дадоа верата, и сега не можат да ни дозволат автокефалност (со добри намери, нормално), Аџиќ сакаше со сила да не задржи зошто знаеше дека сами не не бива(пак од љубов и грижа)...Нашите постари браќа. Нашите заштитници од бугарското. Души:back:

П.С
Годините ми се далеку од "детски". Затоа, обраќај ми се соодветно.

Конкрит..наместо да кукаш..њали :) земи и почни да ораш.

Jas mnooogu sum izoral, gledaj ti pocnuvaj...nesto mi docnis...:) ostavi toa "idolite" koi se odzivaat na Gw....tie samo za sebe mislat...i kako site politicari ..stom zinat LAZAT , a koga lazat site tie lazat samo za PARI...:)

Не бе Србите се.
Беа фини па ни ја дадоа Вардарска Македонија, не не тепаат кога идеме у Прохор Пчински*дали?), кој е нали нивен, ни ја дадоа верата, и сега не можат да ни дозволат автокефалност (со добри намери, нормално)...Нашите постари браќа. Нашите заштитници од бугарското. Души:back:

Sto da kazam???...brkaj rabota.... tolku ti dal Gospod... :)

Sto da kazam???...brkaj rabota.... tolku ti dal Gospod... :)
Ти ја сфатив иронијата, ама ја игнорирав. Затоа не туку се залетувај.

Него, нели беше за акција.
И шо ти дедо ќе напраиш?

Тja па нивата да рагjaше нешто.МК во веки е била една от бедните Jгославски републики.Добре дека от Jгославиja ви са изградени делове от инфраструктурата.Еве види един мал пример-Софиja-Скопие нема железничка линиja,па веке е 21 век.Това беше една много добра игра на србите,кои плашеха со бугарите.Легендите за лошите бугари беха навсекаде.

Просто човек не може да издржи а да не се насмее, кога бугарин ќе му каже дека Македонија била бедна југословенска република.
И пази момент.
Тоа ти го кажува никој друг, туку бугарин.
Ах бре....на кое дереџе дојдовме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom