- Член од
- 16 февруари 2007
- Мислења
- 1.196
- Поени од реакции
- 10
Sto da kazam???...brkaj rabota.... tolku ti dal Gospod...![]()
a cim si tolku pameten aj ti kazi ni sto dobro napravile srbite za makedonija?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sto da kazam???...brkaj rabota.... tolku ti dal Gospod...![]()
Ти ја сфатив иронијата, ама ја игнорирав. Затоа не туку се залетувај.
Него, нели беше за акција.
И шо ти дедо ќе напраиш?

[acko]®;1588271 напиша:a cim si tolku pameten aj ti kazi ni sto dobro napravile srbite za makedonija?

ke cekam da umram...sto drugo mozam da napravam...???
za toa ke pravat treba da se prasuvaat tie na 20-22 god...

А бе што ги мешаш србите?
И зошто ги поистоветуваш со Колишевски & c.o.?
Србите ако сакаат да се закачаат да почнале да делат пасоши и они...
да прашаат на Довезенски и Бабунски `екипите` кој биле...
да прашаат делот што они си го освоиле по балканските војни зошто едино претставува Македонија денеска...
и мал милион други `закачки` на кои што може да се закачаат-да не сугерирам,што знам јас кој се го чита форумов.
И...едно од овие да прават они?
Не прават,како што гледаш.
И?
Не разбирам...кај те закачаат?
Таму што демаркираш државна линија на спорна територија со косовската администрација?
Или што ете Трн... ќе идел Врање да им го бара...македонско било.
И тука...се смеат и на пусти будале варијанта пијат една ракија.
Се извинувам што ја прекинувам дискусијата,но сум на мислење дека ако не беа србите во склоп на Југославија,по мое мислење Југославија сеуште имаше шанси да опстане.Можеби не до ден денешен ама ќе се распаднеше многу покасно,а не уште во почетокот на 90тите.еве зошто:Хрватите и Словенците се отцепија од Југославија само заради тоа што србите сакаа да бидат доминантната нација во една мултиетничка држава каква што беше СФРЈ.Ама братче една нација да команда во мултинационална држава тоа е утопија.Што?Хрватите,Словенците,Црногорците или ние Македонците да не го рушевме IQ-то на СФРЈ?Србите се однесуваа како само тие да се интелигенцијата на СФРЈ,а ние останатите сме рајата,простата и неписмена маса на Југославија,особено ние Македонците,кои како да бевме создадени да слугуваме на интересите на брача србе и да ја ораме плодната Пелагонија за да ја храниме пола Југославија.И никој не ни рече едно благодарам за тоа.Второ,војната во Босна и Херцеговина,пак србите ја предизвикаа,ајде пак раздор,ајде удрија и геноцид врз тамошното население.На крајот и Црногорците ги научија што катаре се тоа србите па си го повлекоа газот.И паметно постапија оти ако пробаа да се оттргнат подоцна,ќе беше премногу касно-немаше да има опција НАЗАД од хегемонската српска шака.Накрајот заклучокот е дека се што им се случи убаво на народите на СФРЈ.србите сето тоа го растурија.[acko]®;1588271 напиша:a cim si tolku pameten aj ti kazi ni sto dobro napravile srbite za makedonija?
Aј чим така...105......posledniot od cetata na Leonid Jankov...![]()
................................Ама братче една нација да команда во мултинационална држава тоа е утопија.Што?Хрватите,Словенците,Црногорците или ние Македонците да не го рушевме IQ-то на СФРЈ?Србите се однесуваа како само тие да се интелигенцијата на СФРЈ,а ние останатите сме рајата,простата и неписмена маса на Југославија,особено ние Македонците,кои како да бевме создадени да слугуваме на интересите на брача србе и да ја ораме плодната Пелагонија за да ја храниме пола Југославија....................................Второ,војната во Босна и Херцеговина,пак србите ја предизвикаа,ајде пак раздор,ајде удрија и геноцид врз тамошното население............................се што им се случи убаво на народите на СФРЈ.србите сето тоа го растурија.

Aј чим така...
за вечнаја памјат и упокојение души...Амииииин. :pop:
Trba trbi Gevgelija
..............................
ostanaa dva patrona
eden za teb vtori za men.
Si izvadi revolvera
pa go strela Juzbašija
i na krajot sam se ubil.
život dade Leonida
za Makedonija mila.

...Bog da mu dusa prosti...demmian...a si imal li prilika da omirisas barem Y od Yugoslavia, za toa koj bil intelektualec golem, pogolem i najgolem??? itn.itn. spored toa liturgijata na koja te naucile vo nekoja NEVLADINA ???
ama veke nemam vreme za objasnuvanje so paceri...
Верувај не е во прашање некаква литургија или некаква невладина организација.Едноставно,во глобала земено,ниту еден Словенец,Хрват и голем дел од Македонците,а во последно време и Црногорците нема да ти кажат убаво мислење за србите.Е,тоа што сеуште има симпатизери на србите на наша територија,тоа си е друга работа.
aj koga sme veke kaj toa...imas li informacija koi TV kanali se najgledani vo MKD na kabelska???

aj koga sme veke kaj toa...imas li informacija koi TV kanali se najgledani vo MKD na kabelska???
И на чија музика се трескаат од земја начуканите до даска млади?aj koga sme veke kaj toa...imas li informacija koi TV kanali se najgledani vo MKD na kabelska???