N
n/a
Гостин
Aко под факт подразбираш информација која што на тебе ќе ти одговара да ја видиш...таква нема да најдеш.Млатење празна слама, а факти никаде...

А фактите... ти се предочени.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aко под факт подразбираш информација која што на тебе ќе ти одговара да ја видиш...таква нема да најдеш.Млатење празна слама, а факти никаде...

Не дури ни Гоце Делчев.
Пошто он не успеал да го постигне тоа што го замислил.
И колку год да се грешни...
на овие има да им се крстиш што денес имаш Р.Македонија.
Никој и никогаш и не помислил да го оспори.Гоце Делчев го утепаа.Нормално дека нема да успее до крај да го постигне она што го замислил.
Но,тој животот го даде,и се бореше за слободна Македонија,тоа е повеќе од јасно.

1.Р.Србија дозволува прослава на нејзина територија и дури не прави проблеми со специјалните дозволи кои што би требале да се извадат и издадат за такви пригоди.
Тие што не дозволуваат се брадатите којоти од СПЦ,а мора да ти признаам дека никогаш не сум им ги сфатил и разбрал `рилеишншипите` на таквите лопови во црно.
Според мене... празник ќе биде за земјата кога сите они ќе завршат под земја.
(Мустафа Кемал-ќе ги извадам оџите од удобствата во џамиите зад кои што се скриле и ќе ги натерам да излезат на улица и да заработуваат како мажи :wink
2.Во текот на самиот АСНОМ,пред и после него се истиснати дејците од бугарското крило на комунистите на Македонија,предводени од Шарло,и се заменети со такви кои што на дело за прв пат успеаја да створат држава Македонија.
А тоа ти се свиѓало на тебе или не...(што е многу лично прашање кое што не треба да се замешува со историски факти) семакедонските комунисти предводени од Колишевски,Крсте Црвенковски,Глигоров и oстанати.
.

golema greshka e koga velish omraza kon srbite:nenene:.omraza kon srbite nema ili e minorna .ima samo omraza kon makedonci(meshani brakovi)ili makedonci koj sto vo srbite gledaa kako nebesen narod/cestopati ponizeni od srbite .istoto vazi i za bugarashite i grkomanite.Brat-ot...tocno e deka na R.Makedonija i e dozvoleno da postoi na srpskiot del od podeleniot plen na balkanskite vojni i proteruvanjeto na Turskata imperija.....ama kakva vrska ima toa so srbite i tvojata patoloska omraza bas kon niv????? Tie i den denesen ne mozat da go podnesat zagubenoto, taka da...????
Kako bi se cuvstvuvale grcite ili bugarite vo nivnata pozicija???
A togasnite slucuvanja i "odlukata" Makedonija da bide FEDERALNA DRZAVA vo ramkite na FNRJ ...i site igranki potoa..., se epten slicni na denesnive...zosto tvoj Gwujo...ne go nadmine Kolisevski i ne ja proglasi NEZAVISNATA DRZAVA MAKEDONIJA??????
Sto se palamudi naokolu so nekakvi posrednici, olesnuvaci, pridrzuvaci i ostanata sitna boranija...sto sade pisma pisuva.......![]()
Brat-ot...tocno e deka na R.Makedonija i e dozvoleno da postoi na srpskiot del od podeleniot plen na balkanskite vojni i proteruvanjeto na Turskata imperija.....ama kakva vrska ima toa so srbite i tvojata patoloska omraza bas kon niv????? Tie i den denesen ne mozat da go podnesat zagubenoto, taka da...????
Kako bi se cuvstvuvale grcite ili bugarite vo nivnata pozicija???
A togasnite slucuvanja i "odlukata" Makedonija da bide FEDERALNA DRZAVA vo ramkite na FNRJ ...i site igranki potoa..., se epten slicni na denesnive...zosto tvoj Gwujo...ne go nadmine Kolisevski i ne ja proglasi NEZAVISNATA DRZAVA MAKEDONIJA??????
Sto se palamudi naokolu so nekakvi posrednici, olesnuvaci, pridrzuvaci i ostanata sitna boranija...sto sade pisma pisuva.......![]()
Zevsus напиша:А бе добро...
вие надминувате 120 IQ или слабо?
Тоа што е битно е кој што направил.
Тоа се почитува и историјата мора да го верификува.
И ФАКТ е дека македонските комунисти успеваат во едно матно време на крајот на 1945-та да издејствуваат создавање на македонска држава.Прв пат после 10 века.
И тоа мора да биде испочитувано и ценето.
Биле комунисти...дрн-дрн...
краделе ... дрн-дрн...
затварале ... дрн-дрн... ..УБИВАЛЕ..дрн дрн..
НЕБИТНО кога се мери со чинот на прогласување на МАКЕДОНСКА држава.

Фактот говори дека и оној кој од Србија е деклариран како „најголемиот бугараш“ се залагал за формирање на национална држава Македонија(под мотото Македонија на Македонците), обединета, која би влегла во рамките на Југословенска федерација...ЗОШТО.. оние кои се залагале за автономија во рамките на Бугарија да бидат најголеми предавници, а оние што се залагале за автономија во рамките на Југославија,... се изоставени???
И ФАКТ е дека македонските комунисти успеваат во едно матно време на крајот на 1945-та да издејствуваат создавање на македонска држава.Прв пат после 10 века.
Ти имаш за одговарање...и тоа од прееска:Фактот говори дека и оној кој од Србија е деклариран како „најголемиот бугараш“ се залагал за формирање на национална држава Македонија(под мотото Македонија на Македонците), обединета, која би влегла во рамките на Југословенска федерација...
Српски лингури...газот незнаат кај им е...ама битно им е прљав исто како што им е прљав и на бугарите и на грците...
Историските извори...
golema greshka e koga velish omraza kon srbite:nenene:.omraza kon srbite nema ili e minorna .ima samo omraza kon makedonci(meshani brakovi)ili makedonci koj sto vo srbite gledaa kako nebesen narod/cestopati ponizeni od srbite .istoto vazi i za bugarashite i grkomanite.
zosto postojano e MAKEDONCE , zosto sekogas: em odrabotuva, em govna jade...em na kraj PLAKJA??? 

Ој...Иронијата е во тоа што таа држава во 1944 ја создаваат ВМРО - Обединета, кои го поставиле на чело, енергичниот Методија Андонов Ченто!
А не предавниците кои ти ги величаш! Тие ја убиле идејата што ја имале создавачите на модерната Македонска држава, море клетник!