Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ставот дека Фрчкоски бил за Европеизација а Иванов не бил, е мижи Асан да ти баам, евтина политичка пропаганда за една употреба.

Не ми е јасно како не си можел да го увидиш ставот на Иванов за Македонија со приказните за ПАК-ТИ-СТАНИ!

Не ми е јасно како не си можел да го увидиш ставот на Иванов за Македонија со приказните за ПАК-ТИ-СТАНИ!

ОК јас не те викам глуп ама немој да придонесуваш кон тоа...

Што врска има ставот на Иванов за античка Македонија, хунзите, и убиството на Кенеди...со Европеизацијата на земјава?

Е Џони, Џони...

Инаку за профилот на кандидатот Џоле-who? зборува една приказна која јас ја чув откога сите веќе ја знаеле. Многу е слатка и симптоматична, па сакав да ја споделам со Вас, драги мои!
На една роденденска забава на која бил повикан нашиот јунак, тој на присутните им раскажувал една од своите сто и една приказна за Александар Македонски. Имено за тоа како настанал денешниот Пакистан. Легиите на Александар и неговите генерали биле многу уморни и полегнале во далечната Азија. Александар одел помеѓу нив ги бодрел и подигал со зборовите: ПАК-ТИ-СТАН (И), демек да станеле и продолжеле со маршот (на старомакедонски јазик, кој денес е затруен со словенизми). И така таа територија во Азија оттогаш се нарекла Пакистан (јебала те приказна).

На прашање на еден од присутните на забавата: па како тогаш настанал КУР-ДИ-СТАН? Нашиот јунак се навредил и ја напуштил забавата. Ете, драги мои, со лик кој во вакви нешта верува имаме работа ние денес во Македонија!

Јак став имал Иванов за Македонија :tapp:

Џони не те викам глуп без гајле.

Многу е просто Суицид, нема такви два концепти, не се собираат баби и жаби. Тоа што професорот Иванов си има некои погледи за античкото минато воопшто не е контрадикторно со Европеизацијата на Македонија. Сите си имаме ставови за историјата, и никој не побарал од нас да се откажеме од нив за да се Европеизираме.

Ставот дека Фрчкоски бил за Европеизација а Иванов не бил, е мижи Асан да ти баам, евтина политичка пропаганда за една употреба. Жалосно е што не можевте да смислите нешто што држи вода.

Затоа не тресете зелени од типот “Дали сте за античка Македонија или за Европа“, тоа е толкав идиотизам што ме остава без коментар...
Уште паѓате на финтите и ЕУ и НАТО, и компромис во наша полза ?

Инаку за профилот на кандидатот Џоле-who? зборува една приказна која јас ја чув откога сите веќе ја знаеле. Многу е слатка и симптоматична, па сакав да ја споделам со Вас, драги мои!
На една роденденска забава на која бил повикан нашиот јунак, тој на присутните им раскажувал една од своите сто и една приказна за Александар Македонски. Имено за тоа како настанал денешниот Пакистан. Легиите на Александар и неговите генерали биле многу уморни и полегнале во далечната Азија. Александар одел помеѓу нив ги бодрел и подигал со зборовите: ПАК-ТИ-СТАН (И), демек да станеле и продолжеле со маршот (на старомакедонски јазик, кој денес е затруен со словенизми). И така таа територија во Азија оттогаш се нарекла Пакистан (јебала те приказна).

На прашање на еден од присутните на забавата: па како тогаш настанал КУР-ДИ-СТАН? Нашиот јунак се навредил и ја напуштил забавата. Ете, драги мои, со лик кој во вакви нешта верува имаме работа ние денес во Македонија!

И не тролувај, по сто пати истите работи ги пишуваш. Види кој ти е извор на приказната и нема што да се дискутира понатаму...

Уште паѓате на финтите и ЕУ и НАТО, и компромис во наша полза ?

Реален, колку и да не се согласувам со тебе, има суштинска разлика меѓу тебе и оној погоре. Тој барем не разбира многу многу, како дете со лижавче се радува кога некој од неговите ќе даде некоја изјава. После се пењави со неа цело време, имало врска или немало, не е битно.

Тебе од друга страна јасно ти е дека изборот “античка Македонија vs Европа“ не е избор, туку е идиотизам. Само тебе така ти чини...

Тебе од друга страна јасно ти е дека изборот “античка Македонија vs Европа“ не е избор, туку е идиотизам. Само тебе така ти чини...

A ti shto povekje sakash,Evropeizacija ili vrakjanje nazad kon Antichka Makedonija?Ili potochno shto e idiotizam,vrakjanje kon Antichka Makedonija ili Evropeizacija na zemjata i gragjanite?Bidi konkreten i ne begaj od prashanje.

Сфаќаш ли што цитираш?

Значи, самата приказна која Иванов ја кажал укажува на тоа дека се работи за некој кој:верува во македонскиот историски континуитет, го прифаќа нашето, научно докажано, аничко минато, ги следи откритијата на Каменот од розета, лингвистичките податоци, археолошките пронаоѓања и генетските испитувања, и свесен е за минатото кое грците ни го крадат.

На кој начин тоа го дискредитира?

Понатаму, Фрчковски во кампањата продолжува да лаже, премолчувајќи го фактот дека нашето античко минато на НИКАКОВ начин не не одделува од словенството и Кирил и Методиј, а уште помалку од ЕУ и НАТО.

Да повторам: Историскиот континуитет кој го инкорпорира античкото минато, на НИКАКОВ НАЧИН НЕ не ОДДЕЛУВА од словенското, а уште помалку од ЕУ и НАТО.

Ама за тоа да се знае треба да се прочита и нешто повеќе од колумните на ЉДФ.

Сфаќаш ли што цитираш?

Значи, самата приказна која Иванов ја кажал укажува на тоа дека се работи за некој кој:верува во македонскиот историски континуитет, го прифаќа нашето, научно докажано, аничко минато, ги следи откритијата на Каменот од розета, лингвистичките податоци, археолошките пронаоѓања и генетските испитувања, и свесен е за минатото кое грците ни го крадат.

ada,Frchkoski ne rekol deka Ivanov e losho shto veruva vo Aleksandar Makedonski nego naprotiv,sushtinata e vo prikaznata kako nastanal Pakistan.Se razbirame ili teshka rabota?I aman vekje ne mi stavaj zborovi na jazik,dosadna si :)

Реален, колку и да не се согласувам со тебе, има суштинска разлика меѓу тебе и оној погоре. Тој барем не разбира многу многу, како дете со лижавче се радува кога некој од неговите ќе даде некоја изјава. После се пењави со неа цело време, имало врска или немало, не е битно.

Не ми врти туку конкретно одговори ми на прашањето:

Дали веруваш дека е можно во наредните 5 години колку што трае претседателскиот мандат, некој да ветува и влез во Европската Унија и НАТО, и сосема сочувано име ?

Да или не ?

ada,Frchkoski ne rekol deka Ivanov e losho shto veruva vo Aleksandar Makedonski nego naprotiv,sushtinata e vo prikaznata kako nastanal Pakistan.Se razbirame ili teshka rabota?I aman vekje ne mi stavaj zborovi na jazik,dosadna si :)
Кога би бил запознаен со лингвистичките истражувања и Каменот од розета, чие презентирање беше поздравено и од научната елита во Ломоносов, би знаел дека приказната баш и не е приказна.

Но, како што реков, за тоа е потребно информирање и колумната на Фрчко не е доволна.

A ti shto povekje sakash,Evropeizacija ili vrakjanje nazad kon Antichka Makedonija?Ili potochno shto e idiotizam,vrakjanje kon Antichka Makedonija ili Evropeizacija na zemjata i gragjanite?Bidi konkreten i ne begaj od prashanje.

:zid::zid::zid:

Што зборував 3-4 поста наназад бе? Јас му викам не се споредува тоа, не е контрадикторно, сосема различни работи се... Тој пак, што повеќе сакаш? А бе на ѕидовиве дома да им зборев ќе разбереа досега...

Дали веруваш дека е можно во наредните 5 години колку што трае претседателскиот мандат, некој да ветува и влез во Европската Унија и НАТО, и сосема сочувано име ?

Да или не ?

Не, јас сум песимист во поглед на името. Колку и да сакам да го зачуваме, се плашам дека ќе не снајдат лоши работи. Затоа ако провериш во анкетата горе, нема да ми го видиш името кај тие што гласале.

За оние што ќе гласаат, ставот на Иванов во врска со името е во онаа емисијата на Миленко, што ја стави Bratot на сајтов. Ставот на Фрчкоски ни е познат на сите, тој би прифатил било што. Од Република Македониџа, Северна Македонија... дај шта даш...

Така да, барем знам за кого да не гласам.

:zid::zid::zid:

Што зборував 3-4 поста наназад бе? Јас му викам не се споредува тоа, не е контрадикторно, сосема различни работи се... Тој пак, што повеќе сакаш? А бе на ѕидовиве дома да им зборев ќе разбереа досега...

Koj rekol deka e kontradiktorno?Jasno mi e deka se razlichni ama jas ubavo te prashav koj koncept od tie 2 pishani gi poddrzhuvash,a ne prashav dali e kontradiktorno ili ne e ili pak dali se ednakvi ili razlichni!

Обидот да се влее старав и неверецита кај македонските граѓани кога тогаш ќе заврши се прашувам дали СДСМ имат резервен план???

Ставот на Фрчкоски ни е познат на сите, тој би прифатил било што. Од Република Македониџа, Северна Македонија... дај шта даш...

Ne si ja svatil poentata na Frchkoski,Frchkoski mnogu pati izjavil deka kompromis i referenca koe ne gi dopira nashiot identitet,jazik i nacija e dobar kompromis a ne daj shta dash ili bilo shto.Preprochitaj gi izjavite na Frchkoski!

Обидот да се влее старав и неверецита кај македонските граѓани кога тогаш ќе заврши се прашувам дали СДСМ имат резервен план???
Мислиш на план ко "резерва" кандидат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom