Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А Фрле се кандидира за претседател на Бранко или на Македонија ?
:pos2: ме насмеа другар...

изборите ќе донесат резултат, се прашувам дали Прванов, ова Иванов... ќе влезе во втор круг :)

А Фрле се кандидира за претседател на Бранко или на Македонија ?

За ада една критика од Фрчкоски кон Бранко било плукање па и тоа на големо,абре што не ќе прочита човек:tapp:

Суициден и другарчињата...

Само на последните 3 страни од темава имате брдо податоци, поточно зборови на ЉДФ, кои или испаѓаат груби лаги што може да се оквалификуваат ко клевета, или докази дека денес едно збори, утре друго по истата тема, и се така во недоглед.

И не треба да си особен набљудувач за да забележиш дека има цврстина на ставови ко пудинг...односно дека не ни има став.

Али дури и романтично е кога го браните...Особа со толку црни дамки, пропусти и срамни дела...треба стварно да си занесеник да ја фаворизираш.
:back:

кои или испаѓаат груби лаги што може да се оквалификуваат ко клевета

Како сакаш ти оквалификувај го,битно факт е дека на некој му треба превод за да разбери една колумна на Фрчкоски или пак да се потсети на комуњарот Шкариќ.Или сега војвода е?

односно дека не ни има став.

А кој е ада твојот став во врска со "концептот" на Иванов и концептот на Фрчкоски?Баш ме интересира кој е твојот концепт,Античка Македонија или Европеизација и благосостојба на сите граѓани.

а која е целта со ставањето на испуканиот кандидат на сдсм Фрчко?

сдсм знае дека фрчко нема да победи на изборите,но која е целата приказна знае ли некој да објасни ?

не бадијала водиме јалови дискусии.

Суициден и другарчињата...

Само на последните 3 страни од темава имате брдо податоци, поточно зборови на ЉДФ, кои или испаѓаат груби лаги што може да се оквалификуваат ко клевета, или докази дека денес едно збори, утре друго по истата тема, и се така во недоглед.

И не треба да си особен набљудувач за да забележиш дека има цврстина на ставови ко пудинг...односно дека не ни има став.

Али дури и романтично е кога го браните...Особа со толку црни дамки, пропусти и срамни дела...треба стварно да си занесеник да ја фаворизираш.
:back:
Тебе најверојатно те изневериа другарчињата ова вечер :)

Инаку ти напоменав во еден претходен пост.
Не ме интересира кој што рекол од позиција на функција која ја имал пред да стане претседателски кандидат, туку од сегашнава позиција.

Ме интересира визијата за Македонија која ја има во наредните пет години, во согласност со претседателските уставни надлежности.

А кој е ада твојот став во врска со "концептот" на Иванов и концептот на Фрчкоски?Баш ме интересира кој е твојот концепт,Античка Македонија или Европеизација и благосостојба на сите граѓани.

Значи како голташ се што ќе ти сервираат, како послушно детенце си секоја чест.

Дали сте за Античка Македонија или за Европеизација? :tapp:

Ова им е најновата глупост. Дали сме биле за... :pos2: Оф леле...

Самоубиствен, колку се 2 баби + 2 жаби?

Струмикс тоа што ги напаѓа воопшто не ме замара,јебем ли га политиката е курва ,не е прв ни последен политичар што ги напаѓа или брани довчерашните сопартијци и коалициони партнери. Ама овакви изјави да даваш , а после тоа самиот да се контрираш е јбг, со извинение па народов се или не се ботови да го еам!? Барем денес нетов е достапен за 90% од луѓето можат да прочитаат што некогаш изјавувал а што денес:toe:

Tие изјави уште не се толку страшни....како овие:

Bratot напиша:
1.

19 мај 2005

ЉУБОМИР ФРЧКОСКИ: ЗА ИМЕТО НЕМА МЕСТО ЗА КОМПРОМИС!

За името нема место за компромис. Проблемот околу името е што немаме што да дадеме, тоа ни е. Едно име имаме. Нимиц не разбира дека тоа не е прашање за име, туку за идентитет.

Проблем е што во Министерството нема кој да направи стратегија за името, изјави вчера професорот по меѓунардно право Љубомир Фрчкоски, на предавањето на членовите на Демократско-републиканската партија на Македонија.

Циркусот околу името, како што го нарекува Фрчкоски, започнал пред точно 14 години. Се провлекувал во Европската унија и Обединетите нации, кои на два пати направиле вистински преседан во меѓународното право преку поставување дополнителни услови за признавање на државата.

Како да се реши проблемот? - Разговорите во Њујорк се привремени. Ние немаме обврска да постигнеме спогодба, туку само да учествуваме во разговорите. Значи ние само треба да кажеме дека нема резултат од нив, и да го симнеме прашањето на техничко ниво.
Да се нотифицира генералниот секретар на ОН дека нашето уставно име е Република Македонија и ако се нафатиме и да предложиме Резолуција во Советот за безбедност. Политички, потоа, треба да извршиме притисок за признавање на уставното име во Советот на Европа и во Европската унија, - е идејата на Фрчкоски.

Тој смета дека проблем во Македонија е што земјава е "премногу толерантна со луѓето, кои работат за туѓи интереси”.

http://www.smk-wmc.org/index.asp?content=vest&id=877&vlang=mk

2.

понеделник, 16 октомври 2006

Ексминистерот вели дека двојната формула е последен предлог за Нимиц
Македонија не смее да ги толерира квислинзите за името, смета Фрчкоски

Ексминистерот за надворешни работи, Љубомир Фрчкоски, и порача вчера на Владата дека ќе биде среќен ако таа му каже на Метју Нимиц дека двојната формула е последен предлог од Македонија и дека е време преговорите во Њујорк да завршат.

Според негови оцени, Македонија е премногу толерантна спрема своите внатрешни квислинзи, кои отворено работат за грчки интереси, па и не го кријат тоа.

http://217.16.70.245/?pBroj=1780&stID=36302&pR=2

3. 18 декември 2007

Постои ли дилема дали Македонија реално е соочена со изборот името или НАТО.

„Таа дилема е грчки производ“, вели екс-министерката за надворешни работи Илинка Митрева. „Прво, затоа што промената на името на нашата држава ќе значи еднаш и засекогаш прифаќање на една погубна филозофија што во континуитет ја следи судбината на Македонците - негирање на македонската нација, на македонскиот јазик, на македонската историја, а оттаму и негирање на македонската држава. И не само од страна на нашиот јужен сосед. Уставното име на Република Македонија не е фирма. Тоа име сме сите ние, тоа е нашето постоење - вчера, денес и утре. Прифаќањето на промената на уставното име Република Македонија значи откажување од нашето постоење.

Времето, секако, работи за нас“, вели Фрчковски на прашањето дали стратегијата „времето работи за нас“ се покажа како погрешна или не. „Дали мислите дека 120 земји-членки што не' признале под уставното име е неуспех, дали вреди преку тоа да плукнеме? Ние сме платиле голема цена за таа стратегија и не смееме сега да плукаме на тоа плаќање на цена само затоа што на власт е некој што не ни е симпатичен“.

Според него,не смееме да се делиме внатре по основа дали можеби можеме да расправаме за промена на името. Нека се изложат директно во јавност луѓето што мислат дека треба тоа да се направи. Нема разумни аргументи, тоа е едноставно веднење глава по 15 години борба кога сега дојдовме до моментот да ја издржиме последната игра. Тоа не смее да ни се случи. Ние играта ќе ја одиграме до крај“.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=DF38B16C32AABB498F2CDF36181FC636

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=38671

Е сега спореди ги со неговите ставови денес, каде типов не убедува дека многу е добро да сме прифателе промена на име.

Што да се каже повеќе :toe:

Самоубиствен, колку се 2 баби + 2 жаби?

4!Ај сега кажи ми дека сум "глуп" комуњар и дека баби и жаби не се собираат или не се множат.:tapp:

Имено кој е твојот став за тие 2 различни концепти на Иванов и Фрчкоски?Имаш одговор?

4!Ај сега кажи ми дека сум "глуп" комуњар и дека баби и жаби не се собираат или не се множат.:tapp:

Имено кој е твојот став за тие 2 различни концепти на Иванов и Фрчкоски?Имаш одговор?

Џони не те викам глуп без гајле.

Многу е просто Суицид, нема такви два концепти, не се собираат баби и жаби. Тоа што професорот Иванов си има некои погледи за античкото минато воопшто не е контрадикторно со Европеизацијата на Македонија. Сите си имаме ставови за историјата, и никој не побарал од нас да се откажеме од нив за да се Европеизираме.

Ставот дека Фрчкоски бил за Европеизација а Иванов не бил, е мижи Асан да ти баам, евтина политичка пропаганда за една употреба. Жалосно е што не можевте да смислите нешто што држи вода.

Затоа не тресете зелени од типот “Дали сте за античка Македонија или за Европа“, тоа е толкав идиотизам што ме остава без коментар...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom