Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене само не ми е јасно, толку ли е моќна таа старата структура на СДСМ што и покрај очајната состојба во која се наоѓа не попушта за влез на нови сили и нови идеи, и некакви реформи во истата. Што се однесува до кандидатите, подобро е да победи кандидатот на ВМРО, без разлика кој и да е само за да во иднина не се злоупотребува функцијата претседател за некакви политички поентирања, што секако до сега и нанесоа голема штета на Македонија.

Сдсм типува баш на Љубе. Оттаму и го извадија Фрчковски, кој гарантирано губи у прв круг. За да у втор застанат они, заедно со останатата опозиција, позади Бошковски.

Се согласувам.

Интересно е дали Фрчковски го знае ова сценарио или не.
Претпоставувам дека го знае и дека за добра цена решил да се нафати за кандидат на СДСх.
Математиките на СДСх се: 260,000 нивни симпатизери и членови (и од Тито се во тој куп), плус 60,000 народњаци-љубчовисти-љубевисти за Љубе, во втор круг значи 320,000. Ако Тачи како пријател на лоповот-татарин-љуБчо обезбеди уште 80,000 = се на се околу 400,000 и надевања дека со толку може да победат. Инаку за победа во вториот круг ќе бидат потребни околу 480,000 до 500,000 гласови.

Пак ДУИ ќе има пресудна улога - и ако оценат дека со пораз на Груевски - нивните позиции ќе се зајакнат - може и тие да го направат незамисливото - да го поддржат Љубе.

Ама појавата на Селмани - објективно го намалува значењето и на Тачи и на ДУИ. Селмани на крај може со добар пазар и со добри гласови во првиот круг да се наметне како новиот партнер на Груевски - ако ДУИ покажат афинитети да го изиграат Груевски.

Мене ми се интересни овие комбинаторики - иако некој рече дека овие избори биле досадни.

Ако се има во предвид фактот дека Б.Ц. се враќа на чело на СДСх, евентуалниот пораз на Груевски на овие избори, лоповот-татарин ќе се обиде да го искористи одвнатре да предизвика бунт во ВМРО-ДПМНЕ и да го смени “губитникот“ Грујо.

Ама јас типувам на Груевски и на Иванов. Мислам дека сепак тие ќе победат со убедлива разлика. Мислев дека ќе победат дури и во првиот круг - но со појавата на 3 албански кандидати - новиот претседател ќе го добиеме после вториот круг.

ax pusti zelbi na dpmne!:tapp::tapp::tapp:

brat LJube za pretsedatel.:toe::toe::toe:

Ок, има желба, план и сака да го оствари.

Но, кој e неговиот дел што треба да го "одработи" како возврат за услугата на сдсм?
Они му собираат потписи, ќе му дадат гласови, а тој ќе им врати со...што?

Дополнително, еве и Љубчо ни се враќа, а неговата партија исто го подржува Љубе (што е логичен чекор, во секој случај)...а во целата таа комбинација го додаваат и Црвенковски(да се потсетиме дека Љубчо му беше гостин на Бранко на трибината на Платформа.)
Бал на вампири?

Инаку, медиумите сепак заќутеа за ова...Протнаа еднаш вест и толку, молк. И тоа е симптоматично.

Ниска сум по раст, па такви ми се и методите :nesum:
Не се ова рекла-казала муабети. А, розе тангата ќе ја носиш, затоа што наскоро ќе пристигнат и доказите. Мало трпение.
Благодарам онднапред.
(а у меѓувреме сети се со кој прв побрза да оди на вечери Љубе...све мислам дека Бучко ми беше компањон)

Инаку, нормално дека Љубе е испратен од "горе"...поточно, би рекла, го држат од горе ко марионета. Соодветно на тоа му беа ставовите кои почна да ги фура откако излезе од Шевенинген.

И да се потсетиме на две нешта, на кои како да се заборава:

1. Предметот од Хрватска сеуште НЕ е вратен;

2. Бошковски има морална одговорност кон Тарчуловски, кој одбра да не се повика на понизок чин, кога му ја изрекоа пресудата.

Бошковски е Бошковски. Тангата ќе ја носам како што е ред, ако треба.

Но, не ми е верува.

Но интереси се интереси, како на Гвујо кога направи договор со Б.Ц., нели!

Љубе декларативно е независен. (едино, колку што знам, НП ја подржа неговата кандидатура официјално).

И нека не те чуди ова...Мислам кога може Бране и ЉуБчо "пак" да се "спријателат" (спомав во еден претходен пост како Љубчо им беше гостин на трибината Палтформа на Бране и Шеќерка, а кружат и гласини дека Црвенко ќе го подржуе бившиот ни примеир и во градоначалничката трка), може и Љубе со сдсм.

Интереси не гледаат идологии :)

Бошковски е Бошковски. Тангата ќе ја носам како што е ред, ако треба.

Но, не ми е верува.

Но интереси се интереси, како на Гвујо кога направи договор со Б.Ц., нели!
Живи били, па видели.

Најинтересно ќе биде да се дознае, (ако се дознае) за што се испазариле, односно што е стаено ко влог.

Он:
Дали случајот од Хрватска кој сеуште не е вратен, е пречка да се одобри кандидатурата на Бошковски од страна на ДИК?

СДСМ ќе поддржат кандидат член на ВМРО?!?!?! Толку ли е очајна работава? Цццц, еден квалитетен да се немало.
i jas toa si vikam pa kako za grujo glasaa blizu 500 000 glasaci

od toa 300 000 se clenovi na dpmne .

I KAKO NAJGOLEMA PARTIJA NA VLAAAAST DA NEMA AMA BAS NI EDEN KANDIDAT I SIROTATA MORASE DA PODRZI NEZAVISEN KANDIDAT I TOA IVANOV?:toe:

Живи били, па видели.

Најинтересно ќе биде да се дознае, (ако се дознае) за што се испазариле, односно што е стаено ко влог.

Он:
Дали случајот од Хрватска кој сеуште не е вратен, е пречка да се одобри кандидатурата на Бошковски од страна на ДИК?

На прашањето, Да!
Пречка може да биде!

Оф: да сме живи и здрави и ќе видиме. Некој деал има, кој со кого, зошто и како, да се надеваме дека еден ден ќе дознаеме.

Љубе и во 2004 се обиде да се кандидира за претседател, но беше оспорен од уставни пречки поради постојаното место на живеење и минимумот од 10 г. во последните 15 да ги поминал во Македонија.
После тоа го испратија на одмор во Хаг.

Љубе од 1987 година има постојано живеалиште во Хрватска, а дури во 1997 има извадено македонска лична карта со постојано живеалиште во Македонија.

Тамам 12 има во МК, хаг не му се рачуна. Ама ќе видиме Раштански дали ќе бидат пресудни овојпат.

И шема ќе бидеме ќе имаме Мистер Президент Тепач на жени кој сака да ни смени име абе овој да не кандидат за во Гејлада:pos2:

i jas toa si vikam pa kako za grujo glasaa blizu 500 000 glasaci

od toa 300 000 se clenovi na dpmne .

I KAKO NAJGOLEMA PARTIJA NA VLAAAAST DA NEMA AMA BAS NI EDEN KANDIDAT I SIROTATA MORASE DA PODRZI NEZAVISEN KANDIDAT I TOA IVANOV?:toe:

Па како инаку ке гласаат и тие што биле независни. Абе уште дома не почнал да ни влева и да ни вика да гласаме. Ама топки кантарови шо ке гласам. :baeh:

Луѓе, да бидеме реални. Што може Љубе да придонесе за подобрување на нашата позиција на патот кон ЕУ. Човекот е патриот и добар Македонец, ама нема капацитет како политичар. Да не збориме за Фр. кај кој воопшто не ми е јасна идејата со негова кандидатура, и неможам да замислам профил на човек кој би гласал за него. Ни треба човек кој нема да ги кочи работите, со кој ќе има одлично разбирање прамиерот и на кој нема да му требаат политички поени заработени со ситни евтини финти, секако на штета на државата. Мое мислење е дека Ѓорѓи е идеална личност, со голем потенцијал пред се како личност, кој има сила во себе да каже не кога е во прашање честа и образот како на него така и за Македонија.

Моето мислење е дека Ѓорѓи Иванов е токму она што ни треба.
Незнам колку од вас ја гледале емисијата на Миленко со него, но ја преорачувам да ја погледнете. Јас се спремам уште еднаш да ја гледам.

Моето мислење е дека Ѓорѓи Иванов е токму она што ни треба.
Незнам колку од вас ја гледале емисијата на Миленко со него, но ја преорачувам да ја погледнете. Јас се спремам уште еднаш да ја гледам.
Gledaj si zlato. Poarno toa otkolku drugo.

Nego, a be, sto pravime ako se pokaze deka i Frle i Ivanov kodosi bile?
Oti toa vreme ne se stanuva asistent ili prof. na faks, ako barem malku ne si bil komunistce i kodosce?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom