ОК во политиката нема пријатели и непријатели, има интереси... Интересот на Љубе ми е јасен, разбирливо е тоа дека ќе му годи секаква подршка. Си има човекот цел и сака да ја достигне, какви се диловите мене не ми е познато, со НП мислам дека не се ни крие.
Жива глупост е за бил кој од овие кандидати да кажеш дека е НАДпартиски, не само за Љубе. За медиумите зависи пред се кој им е газда... Некои не само што не молчеа, туку и ги пуштија овие муабети (Нова Македонија и Вечер, значи се работи за информации пуштени од весници во служба на власта), а другите имаат друга цел (т.е. задача) и пуштаат други инсинуации (на пример дека Иванов ’раскинал’ со СДСМ поради тоа што го уапсиле брат му - Утрински).
Љубе многу е идеализиран, тоа си во право, но од друга страна, малку и невкусно е да гледаш како неговите најголеми ’идеопоклоници’ сега плукаат по него, само поради тоа што не е во најдобри односи со лидерот на ДПМНЕ.
Ок, има желба, план и сака да го оствари.
Но, кој e неговиот дел што треба да го "одработи" како возврат за услугата на сдсм?
Они му собираат потписи, ќе му дадат гласови, а тој ќе им врати со...што?
Дополнително, еве и Љубчо ни се враќа, а неговата партија исто го подржува Љубе (што е логичен чекор, во секој случај)...а во целата таа комбинација го додаваат и Црвенковски(
да се потсетиме дека Љубчо му беше гостин на Бранко на трибината на Платформа.)
Бал на вампири?
Инаку, медиумите сепак заќутеа за ова...Протнаа еднаш вест и толку, молк. И тоа е симптоматично.
Na temava, moram da i pojanam na Ada deka seuste nema nikakov dokaz deka LJube ima dela so SDSM. BI sakal da prezentira takov dokaz. A ne da se sluzi s niski metodi na rekla-kazala.
I ako njde dokaz, da mi donese i roze tanga! Jas go pmetam dogovorot, ama sakam i dokaz.
Inaku, deka Ljube e so cel ispraten, kako klin, poddrzan od "prijatelski" zemji i nivni sluzbi , i mene mi mirisa mnogu na toa.
Inaku, deka ako vleze so Ivanov vo vtor krug, postojat golmi sansi, a togas, SDS kontra DPMNE ke go povika clenstvoto da glasa za Lube., Prasanje e dali albanskite partii ke go podrzat ngo ili Ivanov vo takva kontelacija.
Ne za drugo, se e pazarlak.
Ova ne e dokaz dela Lube ima deal, tuku deka SDS se odamna preocajni, a ne se svesni deka poarno bi im bilo so Ivanov, malku ke gi nagazi otkolku so Ljube, koj mamata bi immja isplakl, samo da moze.
Ниска сум по раст, па такви ми се и методите :nesum:
Не се ова рекла-казала муабети. А, розе тангата ќе ја носиш, затоа што наскоро ќе пристигнат и доказите. Мало трпение.
Благодарам онднапред.
(а у меѓувреме сети се со кој прв побрза да оди на вечери Љубе...све мислам дека Бучко ми беше компањон)
Инаку, нормално дека Љубе е испратен од "горе"...поточно, би рекла, го држат од горе ко марионета. Соодветно на тоа му беа ставовите кои почна да ги фура откако излезе од Шевенинген.
И да се потсетиме на две нешта, на кои како да се заборава:
1. Предметот од Хрватска сеуште НЕ е вратен;
2. Бошковски има морална одговорност кон Тарчуловски, кој одбра да не се повика на понизок чин, кога му ја изрекоа пресудата.