Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Љубе Бошкоски информира дека и формално го замрзнува членството во матичната партија ВМРО - ДПМНЕ.

Кои политички успеси зад себе ги има брат Љубе слаткарот, за да кажеме дека е квалитетен избор за функцијата претседател на Македонија?

1. Во 1998 ВМРО-ДПМНЕ победи, и Доста и Љубчо го викнаа брат Љубе, како претставник на членовите на ВМРО-ДПМНЕ од задграничниот комитет, во МВР „да го средел“. Тој, Станинов и Пане Велев ептен го средија МВР. Правеа глупости пред камери, апсеа, ама и рекетираа. Го внесоа во „бизнисот“ на рекетирање босот нивни љуБчо, кој директно не ги земаше изнудените пари. Собирањето на парите љуБчо му ја препушти на една будала и наивчина што го викаа Војо Михајловски.
Наравно, колку за партијата, уште поише за шефот ама и за себе си дрпаа лоповите Бошковски, Станинов и Велев. Од преголемо аздисување и лудо трошење пари, Пане Велев почна да се дрогира и го најдоа пупунец во Грција. Бошковски пак, се шуткаше на релација Македонија - Хрватска, градеше куќа на Водно, и ја викаше Ганка Самоилова-Цветанова да му прави друштво во винската визба, на пршути и други попратни задоволства (дури жена му горе се правеше на три-и-пол дека не знае што прави будалава долу во подрум).
2. Во тешките моменти за Македонија (2001), еден премиер лудак, лопов, предавник и бугарин ја постави шушулејката брат Љубе да ја брани Македонија. Овој се ку*чеше пред камери како голем бранител, и при тоа ку*чење повреди новинарка која стоеше зад митралезот од кој будалава пукаше.
3. Во 2003 ЕУ од ново-избраната влада на Б.Ц., побара испорачување на Љубе, а службите на Б.Ц. му помогнаа на будалава да пребега преку Табановце. Б.Ц. и Бучко си ги испраа како Пилат рацете, а будалава беше уапсен во неговата втора домовина - Хрватска.

Љубе - лузер невиден си - и со лузери (Б.Ц. и љуБчо) си се фатил побратим.

Додадов уште една опција: поништување на ливче, во случај кога нити еден од кандидатите не ви се допаѓа, а не сакате да не земете учество во изборниот процес (или некој да заокружи наместо вас :) ).

добра опција
да не испадне дека се гребам или “дудлам“ ама ти си најдобар и најсовесен и најодговорен и најтрудољубив администратор

Кои политички успеси зад себе ги има брат Љубе слаткарот, за да кажеме дека е квалитетен избор за функцијата претседател на Македонија?

1. Во 1998 ВМРО-ДПМНЕ победи, и Доста и Љубчо го викнаа брат Љубе, како претставник на членовите на ВМРО-ДПМНЕ од задграничниот комитет, во МВР „да го средел“. Тој, Станинов и Пане Велев ептен го средија МВР. Правеа глупости пред камери, апсеа, ама и рекетираа. Го внесоа во „бизнисот“ на рекетирање босот нивни љуБчо, кој директно не ги земаше изнудените пари. Собирањето на парите љуБчо му ја препушти на една будала и наивчина што го викаа Војо Михајловски.
Наравно, колку за партијата, уште поише за шефот ама и за себе си дрпаа лоповите Бошковски, Станинов и Велев. Од преголемо аздисување и лудо трошење пари, Пане Велев почна да се дрогира и го најдоа пупунец во Грција. Бошковски пак, се шуткаше на релација Македонија - Хрватска, градеше куќа на Водно, и ја викаше Ганка Самоилова-Цветанова да му прави друштво во винската визба, на пршути и други попратни задоволства (дури жена му горе се правеше на три-и-пол дека не знае што прави будалава долу во подрум).
2. Во тешките моменти за Македонија (2001), еден премиер лудак, лопов, предавник и бугарин ја постави шушулејката брат Љубе да ја брани Македонија. Овој се ку*чеше пред камери како голем бранител, и при тоа ку*чење повреди новинарка која стоеше зад митралезот од кој будалава пукаше.
3. Во 2003 ЕУ од ново-избраната влада на Б.Ц., побара испорачување на Љубе, а службите на Б.Ц. му помогнаа на будалава да пребега преку Табановце. Б.Ц. и Бучко си ги испраа како Пилат рацете, а будалава беше уапсен во неговата втора домовина - Хрватска.

Љубе - лузер невиден си - и со лузери (Б.Ц. и љуБчо) си се фатил побратим.
Steta sto ne umre taa novinarkata vo 2001, a za kolku i da sum razocaran i lut na ljube pa podobro da si vo drustvo so nego i ljubco odkolku drustvoto na gruevski so ahmeti, ostreni i drugite sozivotni.

Steta sto ne umre taa novinarkata vo 2001, a za kolku i da sum razocaran i lut na ljube pa podobro da si vo drustvo so nego i ljubco odkolku drustvoto na gruevski so ahmeti, ostreni i drugite sozivotni.
Сепак, можеше брат ти Љубе да не изиграва будала со таа жабицата, нели?

Сепак, можеше брат ти Љубе да не изиграва будала со таа жабицата, нели?
Ne mie brat poveke, sto kur saka neka pravi veke. Ama mnogu serite kako drustvoto na Gruevski e mnogu podobro, a Ahmeti e istiot sto veleshe deka vodi borba protiv slovensko pleme sto okupira vekovna albanska zemja.
Lesno pamtite i zaboravate stvari koga ke vi se potrebni ili obratno.

Ne mie brat poveke, sto kur saka neka pravi veke. Ama mnogu serite kako drustvoto na Gruevski e mnogu podobro, a Ahmeti e istiot sto veleshe deka vodi borba protiv slovensko pleme sto okupira vekovna albanska zemja.
Lesno pamtite i zaboravate stvari koga ke vi se potrebni ili obratno.
На погрешна адреса ти е упатен муабетов.
Јас немам обичај да идолизирам обични смртници и да се акам од земја за нив...
А Ахмети што од 2002 досега, со мал прекин од 2006 до 2008, седи во македонските влади, е директна последица на Рамковниот договор, меѓу другите потпишан и од ЉуБчо...

На погрешна адреса ти е упатен муабетов.
Јас немам обичај да идолизирам обични смртници и да се акам од земја за нив...
А Ахмети што од 2002 досега, со мал прекин од 2006 до 2008, седи во македонските влади, е директна последица на Рамковниот договор, меѓу другите потпишан и од ЉуБчо...
Ne e Ljubco kriv, kriv e cel makedonski narod so se vmro, sdsm, branko ljubco site sto se predadovme kako kurvi a ne bevme nitu vo gubitnicka pozicija ili golemi izgubi.

Ne e Ljubco kriv, kriv e cel makedonski narod so se vmro, sdsm, branko ljubco site sto se predadovme kako kurvi a ne bevme nitu vo gubitnicka pozicija ili golemi izgubi.
Е тоа не!
Љубчо - Премиер
Трајковски - Претседател
Љубе - МВР
Бучко - МО
Каде беа командите да се дејствува како што треба? Народот ти е крив?
Абе ајде...

Е тоа не!
Љубчо - Премиер
Трајковски - Претседател
Љубе - МВР
Бучко - МО
Каде беа командите да се дејствува како што треба? Народот ти е крив?
Абе ајде...
Narodot se pokaza kako golema kukavica i zatoa sega nemame drzava.

Ps. da bevme narod tie sto go potpishaa ohridskiot dogovor i go podrzuvat ke zavrshea kako ceaucescu vo romanija.

добра опција
да не испадне дека се гребам или “дудлам“ ама ти си најдобар и најсовесен и најодговорен и најтрудољубив администратор

Doodl me this, doodle me that, who is the biggest doodl there is?

Анамнезијак!

Еве втор гледам на анкетава гласам за изборот “Ќе го поништам ливчето“ !!
па го молам тој што прв гласал да ме контактира , да се договориме барем да напишеме некое исто име !!

Вака мојот предлог е сите што не се задоволни од изборот што ни го пружаат овие катастрофални партии...еве на пример да го гласаме Кире Лазаров , или па ако некому не му е по мерка нека биде некој друг ....на пример јас порано гласав Manchester United !!

Се додека во Македонија не се појави политичар ...кој со себе ќе претстави добро подготвена социјална програма , кој ќе биде добар оратор - значи човек кој ќе може да им се спротистави на американските компании (како што се Сведска банка или ММФ) ...кој ќе се залага за смена на монетарниот систем во некој вид социјализам или ќе биде далекувид и ќе посакува комунизам .
Јас мојот глас нема да го дадам на ниеден друг !!

Никој од овие кандидати не ги исполнува МОИТЕ критериуми.

Но, со оглед на политичкта атмосфера која се создава во моментов , како и моите информации на теренот , мислам дека кандидатот на владеачката партија ќе биде победник!

Еве втор гледам на анкетава гласам за изборот “Ќе го поништам ливчето“ !!
па го молам тој што прв гласал да ме контактира , да се договориме барем да напишеме некое исто име !!

Имам предлог :)

Ќе ги кинете ливчињата/поништувате и сл...И што од тоа?
Озбилно, кои се реално можностите за промена кои ги нуди таквата опција?

Разбирам, чин на личен револт и сл...Али ефикасноста на истиот не ја гледам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom