Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Vakov takov bubuljichav ili roshav i slichno bitno bil uspeshen premier nekolku godini i 5godini pretsedatel a i ako ne ti se dopagjalo toa shto go rabotel dosega tvoj problem ne moj...a Ivanov shto bil dosega na politichka scena? Ostavi go Branko sega,Branko pomina...na red e drug ... nego kazhi mi kakvo politichko iskustvo ima Ivanov?
Поентата е дека почна од нула политичко искуство. Од електро, на премиерска позиција.
Значи, од негде секогаш се почнува и во политиката.

Иванов пак, како продекан за политички науки итекако е запознаен и остручен на тоа поле. А, праксата се стекнува.

Picasso, текстот од професорката Ванковска е одлична анализа, што повече човек да додаде на ова!

колку што слушам на ДПМНЕ лошо му си пишува на избориве(од неопределените ќе гласаат против нив гарант)....

Истото го најавуваат и некои определени ДПМНЕ-овци барем во Прилеп,ја претераа изминативе 2-3 години ебаго,со казни,комунални давачки зголемени за 500%,градат само фонтани и асфалтираат улици со роднински фирми на кој им местат тендери преку кој перат пари,никакви услови за потенцијални инвеститори,ги присилија луѓето да издвојуваат по 2-3 000 евра за да си ги купуваат сопствените дворови,па покрај скапите енергенси и покачената електрична енергија ги дотолчија со реклами по телевизии и медиуми.Од сето она што го ветија за исполнување единствено успеаа да го зголемат вработувањето но само во и онака МЕГА-администрацијата,да им ја зголемат платата на административците и пензиите на пензионерите.Токму затоа дури и незадоволното членство најавува контра гласање.:toe:

Dzhabe zboruvate od inaet, ni priblizhno Ivanov ne e dorasnat za politichar od kalibarot na Branko,zaludno e se.

Pozdrav od SDSM se gledame na izbori :helou:

Бранко пак ќе се кандидира? :tv:

Него почна да се шушка нешто... Керим фалц диплома... хмммм

А, праксата се стекнува.

Ako pochni kako Grujo da vrti na praksa koga najmalku ni treba teshko nas....ojde drzhavata taka...pomina vremeto za praksa i nishto ne nauchija dpBne ni pak Ivanov,da bil dobar sigurno kje trcashe i SDSM.

Бранко пак ќе се кандидира? :tv:

Za vasha nesrekja nema da se kandidira na pretsedatelskite nego za parlamentarnite :baeh:

Успешен премиер?Па тогаш зошто државата ни оди на задгазо што би рекле стари.Успешен е си го нареди животот.

Odeshe do pred 3godini a vekje 3godini kochi rabotata,ne e do Branko vidish? :)

Ako pochni kako Grujo da vrti na praksa koga najmalku ni treba teshko nas....ojde drzhavata taka...pomina vremeto za praksa i nishto ne nauchija dpBne ni pak Ivanov,da bil dobar sigurno kje trcashe i SDSM.
А, ти си наоѓаш онака Н.З.С у она шо го реплицираш?

И сдсм нејќат добри кандидати. Како иначе на Бране ќе му биде најголем?

Прво сукњата на Рада, после евнухот Заев...све некои издишани балони промовирате.

Za vasha nesrekja nema da se kandidira na pretsedatelskite nego za parlamentarnite :baeh:
Их, шо било добро од штаб да пишуеш.
Зајко ти диктира нови "информации" од удба огранокот на Бихачка, ти ги постираш. Милина.

А, ти си наоѓаш онака Н.З.С у она по го реплицираш?

И сдсм нејќат добри кандидати. Како иначе на Бране ќе му биде најголем?

Прво сукњата на Рада, после евнухот Заев...све некои издишани балони промовирате.

Их, шо било добро од штаб да пишуеш.
Зајко ти диктира нови "информации" од удба огранокот на Бихачка, ти ги постираш. Милина.

Toa deka SDSM nekjat dobri kandidati strashno si se zaebala..SDSM ima nekolku seriozni dobri kandidati vo sporedba so dpBne,Branko ne e najgolem ama uzhiva doverba poradi srabotenoto,za vreme negovo vo teshki vreminja Makedonija opstoi cela zachuva ime i identitet i se definira kako nezavisna drzhava dodeka pak od druga strana dpBne gi kritikuva SDSM a ufrla nivni eks kadri i vika eve gi ekspertite, t.e. se kiti so tugji perja,vekje videno taka ada? A za suknjata od Rada se znae zoshto izbega Grujo od nea pod pantolonite na Dokich! I kakvi finti mene kje mi diktira Zaev? Shto ima Zaev vrska so moja opredelba,moja e ocenkata za "srabotenoto" na Ivanov i na nekoj drug od SDSM kandidat za pretsedatel,i nemozhe bre da bidi Ivanov pretsedatel bez nishto napraveno vo nadvoreshnata ekonomija,nemozhe nekoj da bidi pretsedatel poradi toa shto nekoi go sakale....vikate bil SDSM do 2005 godina,jas iskreno prv pat slusham za likov,isto kako shto prvpat slushnav za nekoi drugi "ekspertski politichari"od dpBne taka i za ovoj.

Toa deka SDSM nekjat dobri kandidati strashno si se zaebala..SDSM ima nekolku seriozni dobri kandidati vo sporedba so dpBne,Branko ne e najgolem ama uzhiva doverba poradi srabotenoto,za vreme negovo vo teshki vreminja Makedonija opstoi cela zachuva ime i identitet i se definira kako nezavisna drzhava dodeka pak od druga strana dpBne gi kritikuva SDSM a ufrla nivni eks kadri i vika eve gi ekspertite, t.e. se kiti so tugji perja,vekje videno taka ada? A za suknjata od Rada se znae zoshto izbega Grujo od nea pod pantolonite na Dokich! I kakvi finti mene kje mi diktira Zaev? Shto ima Zaev vrska so moja opredelba,moja e ocenkata za "srabotenoto" na Ivanov i na nekoj drug od SDSM kandidat za pretsedatel,i nemozhe bre da bidi Ivanov pretsedatel bez nishto napraveno vo nadvoreshnata ekonomija,nemozhe nekoj da bidi pretsedatel poradi toa shto nekoi go sakale....vikate bil SDSM do 2005 godina,jas iskreno prv pat slusham za likov,isto kako shto prvpat slushnav za nekoi drugi "ekspertski politichari"od dpBne taka i za ovoj.
Во времето на Бранко ја прифативме срамната референца ФИРОМ, на пример.
Таа најдиректно го поткопа интегритетот на Македонија. Така да, кога се работи за национални чекори, од твоја корист е да не го споменуваш Бранко.

Кога ги спомнав Рада и Заев, сакав да илсутрирам какви инфериорци промовира Бранко.

А, за стартната позиција...Бране стартуваше од Електро ко премиер.
Иванов би стартувал од позиција на продекан и експерт по политички теории.
Така да, и тој аргумент не држи вода.

Конечно, наброј ми ги квалитетните кадри кои сдсм може да ги изнесе ко свои кандидати?

Конечно, наброј ми ги квалитетните кадри кои сдсм може да ги изнесе ко свои кандидати?
Кога сме веќе кај квалитетните кадри, зошто ДПМНЕ кандидира непартиски (како што вели) кадар ?

Околу кадрите, ете Нано Ружин е идеален потенцијален претседателски кандидат.

Во времето на Бранко ја прифативме срамната референца ФИРОМ, на пример.

A dali ja znaesh koja e razlikata od togash BJRM i sega na primer? I dali znaesh na primer deka togash izborot bil ili kje bideme nedefinirana drzhava na balkanot i ili kje vlezeme vo ON ili voopshto nemashe da vlezeme.I isto taka znaesh kolku reshenija se nudat denes za referenca i imeto? Ajde najdi sega NZS!

И Мендух Тачи, некогашниот војвода, знае некогаш да биде многу реален.

На прашањето за Иванов, даде многу јасен и прецизен одговор. Не можам да го цитирам, ќе го гледате денес на вести, кој сака.

"На прашањето дали ДПА ќе дадат поддршка на Ѓорѓи Иванов, Тачи со одговор:
„Кој е тој? Оној што ги правеше сондажите, не му треба поддршка, зошто он секогаш ни вади 1,52 посто“, изјави Тачи."

:pos::pos:

Ај кажи да се насмејме...

So ova samo se brukate pak kje vi recham :) i ne e toa temata,prashaj me na druga tema rado kje ti obrazlozham!

"На прашањето дали ДПА ќе дадат поддршка на Ѓорѓи Иванов, Тачи со одговор:
„Кој е тој? Оној што ги правеше сондажите, не му треба поддршка, зошто он секогаш ни вади 1,52 посто“, изјави Тачи."

:pos::pos:

Kutri Ivanov,so dpBne samo bruki kje go snajde :tv:

Јас не сум политички определен, но според мене од новиве кандидати нема некој што би можел да ја води државата. Го фалат Ќерим бил претседател на ООН, бил ова, бил она, а зошто не успеал да се заложи да влеземе во НАТО или да добиеме Шенген виза?
Како може долгогодишен професор што не треба да е исполитизиран, е кандидиран од владеачката партија? Значи студентите кои биле вмровски настроени им прогледувал низ прсти, а другите ги паѓал. Дали е тоа личност за прв човек на Државата?
А пак Љубе Бошковски е приказна за себе, ако беше толку праведен како што ете го осолободија немаше да бега во Хрватска и да се крие, туку ќе одеше како храбар човек да се соочи со обвинението уште од првиот ден.
Што доколку утре треба да се донесе некое важно решение за Државата, тој пак ли ќе се крие по други држави и ќе бега, тоа ли е човек за Претседател?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom