Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Ivanov ne e politichar edno e jasno,drzhava nemozhe da vodi pa i kolku da bil dobar profesor ili nagraduvan, i ne treba samo negoviot stav da bidi kako shto e nego treba i da ima iskustvo vo nadvoreshnata politika a poshto takvo neshto nema kaj nego ne idi vo obzir da bidi pretsedatel,samo kje se izblamira Makedonija pred megjunarodnata javnost so pottrchko od pretsedatel.

Незнам како не гледате дека и Иванов и Керим и Бошковски да станат претседатели нема ништо да се промени ситуацијата во кралската ложа, кај нас веќе 18 години по ред владеат едни исти кланови, и ова е фактички борба меѓу клановите, ВМРО пример во Иванов гледа човек кој ќе го стави Бранко Црвенковски зад решетки, пред се зошто братот на Иванов доби кривична пријава од Б.Ц. во најголемата афера за трговија на луѓе. Братот на Иванов бил командир на гевгелиско пограничната полиција. ВМРО веќе на некој начин си го исплати долгот кон Љубе Бошковски, они се одмаздија со тоа што го осудија на затвор Владо Бучковски...од друга страна пак СДСМ немоќен, неможе ништо да направи против рејтингот на ВМРО ДПМНЕ, и гледа да остане резултатот нерешен, да не води ВМРО, го предлага Керим да биде заеднички кандидат и на двете партии..... и на крај пак ќе страда народот зошто овие нема да прават добри дела за народот, туку ќе прават добри дела за своите господари.
А народот како и секогаш, ќе се излаже и ќе гласа за еден од овие кандидати, овца народ што ти може тоа ти е.

Ivanov ne e politichar edno e jasno,drzhava nemozhe da vodi pa i kolku da bil dobar profesor ili nagraduvan, i ne treba samo negoviot stav da bidi kako shto e nego treba i da ima iskustvo vo nadvoreshnata politika a poshto takvo neshto nema kaj nego ne idi vo obzir da bidi pretsedatel,samo kje se izblamira Makedonija pred megjunarodnata javnost so pottrchko od pretsedatel.
Колку точно години политичко/дипломатско искуство имаше Бране кога го нацуцулија за премиер?

premier so pretsedatel na drzava ne e isto.....pretsedatelot 90% od vremeto te pretstavuva nadvor od drzavata, a premierot obratno...

Kerim 100% ja pretstavuvase Makedonija nadvor od drzavata i veke e poznat po toa vo Evropa i svetot, zatoa realno e podobro resenie od Ivanov.

Mislam, sto ako covekot e profesor...neka si ja raboti taa rabota i neka ostavi ludje sto gi biva za megjunarodna i nadvoresna politika da ni ja pretstavuvaat drzavata.

Nego pusta zelba da se bide poznat i da go drvi 5 godini i da go propatuva svetot pa ajde pretsedatel ke se pravam....Makedonija i sve e mozno...

Колку точно години политичко/дипломатско искуство имаше Бране кога го нацуцулија за премиер?

Presmetaj de...vi "odi" matematika i brojki vas na dpBne.

Nego pusta zelba da se bide poznat i da go drvi 5 godini i da go propatuva svetot pa ajde pretsedatel ke se pravam....Makedonija i sve e mozno...

Demek Ivanov ako bidi nema da go drvi a? :tv:

Presmetaj de...vi "odi" matematika i brojki vas na dpBne.
Па уше беше бубуљичав, без ич искуство, кога го земаа и го направија премиер.
Нема шо да се смета тука.
Затоа ти, како јавно деклариран член на сдсм, немаш баш право да повикуваш на искуство кај водечките политички особи.

Па уше беше бубуљичав, без ич искуство, кога го земаа и го направија премиер.
Нема шо да се смета тука.
Затоа ти, како јавно деклариран член на сдсм, немаш баш право да повикуваш на искуство кај водечките политички особи.

Vakov takov bubuljichav ili roshav i slichno bitno bil uspeshen premier nekolku godini i 5godini pretsedatel a i ako ne ti se dopagjalo toa shto go rabotel dosega tvoj problem ne moj...a Ivanov shto bil dosega na politichka scena? Ostavi go Branko sega,Branko pomina...na red e drug ... nego kazhi mi kakvo politichko iskustvo ima Ivanov?

За тебе бил успешен премиер, за 93% од македонската јавност не е.

Spored onaj shto im gi pravi anketite na dpBne ne bil uspeshen spored narodot vo vreme za negovo izbiranje na premier i presedatel 95% uspeshen :helou:

Мисли ти што сакаш сега, времето ќе си го покаже своето, засега ќе ќутам, кога ќе дојдат изборите (ако се исполни тоа што го мислам јас) ќе зборуваме тогаш, сега да млатам празна слама со тебе не мислам.
Само едно ќе ти кажам СДСМ веќе изгуби катастрофално, а Бранко е кадар од СДСМ, на народот му е преку глава од Бранко (најмногу од Бранко). Каков резултат ќе има СДСМ на овие избори ќе каже тоа колку вреди СДСМ како партија и колку вредат нејзините членови, ставови и.т.н.
Резултатот ќе покаже се.

колку што слушам на ДПМНЕ лошо му си пишува на избориве(од неопределените ќе гласаат против нив гарант)....

premier so pretsedatel na drzava ne e isto.....pretsedatelot 90% od vremeto te pretstavuva nadvor od drzavata, a premierot obratno...

Kerim 100% ja pretstavuvase Makedonija nadvor od drzavata i veke e poznat po toa vo Evropa i svetot, zatoa realno e podobro resenie od Ivanov.

Mislam, sto ako covekot e profesor...neka si ja raboti taa rabota i neka ostavi ludje sto gi biva za megjunarodna i nadvoresna politika da ni ja pretstavuvaat drzavata.

Ко беше поставата на Илинка не можевме да ги вратиме назад во Македонија.Се изнашетаја по светот.Така се живее ами како.

Одлична анализа, но мислам дека Професорот не се кандидира за да се одмазди, туку него го кандидираат за да се одмазди, сепак е малку различно. Кога Професорот би знаел дека започнувањето на дружба со Пастирот ке биде пеколна за него, сигурен сум дека не би ја ни започнувал ама голем си е па тоа е. Диктаторите секогаш ги собирале умните луге околу себе, а зашто ги користеле !! погодете или отворете некој учебник по историја.

Vakov takov bubuljichav ili roshav i slichno bitno bil uspeshen premier nekolku godini i 5godini pretsedatel a i ako ne ti se dopagjalo toa shto go rabotel dosega tvoj problem ne moj...a Ivanov shto bil dosega na politichka scena? Ostavi go Branko sega,Branko pomina...na red e drug ... nego kazhi mi kakvo politichko iskustvo ima Ivanov?
Успешен премиер?Па тогаш зошто државата ни оди на задгазо што би рекле стари.Успешен е си го нареди животот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom