Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Eдинствено кога Ристо Никовски би се согласил да ни биде председател во овие услови,би излегол на гласање.Во спротивно мојот глас е беспредметен со сите овие “извикани“ кандидати.:toe:

Кој е овој СириусА бе??? Јаоо пак некој партиски БОТ.

Tie shto kje frlat nekoj argument protiv Ivanov mora da se od predavnicite ili komunjarite.

Од анкетата гледам дека Бихаќка ве ангажира масовно да се зачленувате на форумов за да гласате а. ЕЕЕЕЕЕ ова е само анкета овде на форумов, кажи им на Заев и компанија дека изборие се напролет.
Или пак ја применувате тактиката Бучковски и телефон од Мин. за одбрана

П.С.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Smej se ti,pak kje placish od toj tvojot "pastir" ... kje te chitame po forumite kaj shto kje vikash deka si se krstel so 2 race za Ljubcho i Grujo ama sega duplo si se pokajal i si nauchil neshto.Teshko na chlenstvoto i na Ivanov so takvi kako tebe :)

Зарем некој треба некого да ангажира за да човек си го каже мислењето !!!!
или имате против различито мислење !

Abe SiriusA ti nishto ne znaesh,znaesh ti deka samo Grchkite predavnici i Srbokomunistite i Srbokomunjarite imaat protiv Ivanov i dpBne? Mora da si ti od kaj predavnicite.

По колку ви плаќаат Заев&компани да се регистрирате на форумот? Отворате широк фронт или правите алиби за поразот.:smir:

Ti mora da si na fotokopirot vo dpBne i plaketolepach za Ivanov...priznaj de nashi sme :baeh:

Луѓе да ви кажам... имам пријатели од штабот на СЕ ДЕ СЕ ТО во Струмица, муабетот во Скопје е дека немат кој да претстават како кандидат(некој асален) имат контактирано до неколку непартиски угледни луѓе од Македонија и се одбивани, свесните луѓе бегат како од чума(СДС)-М не ја заслужуват, така да морат да комбинират од ШКАРТОТ што го имат во своите редови.

Луѓе да ви кажам... имам пријатели од штабот на СЕ ДЕ СЕ ТО во Струмица, муабетот во Скопје е дека немат кој да претстават како кандидат(некој асален) имат контактирано до неколку непартиски угледни луѓе од Македонија и се одбивани, свесните луѓе бегат како од чума(СДС)-М не ја заслужуват, така да морат да комбинират од ШКАРТОТ што го имат во своите редови.

Абе ги има пун к...ц “сондажери“ по агенциине за испитување на јавното мислење и објавување рејтинзи.:smir:

Абе ги има пун к...ц “сондажери“ по агенциине за испитување на јавното мислење и објавување рејтинзи.:smir:

Почитуван јас само напишав тоа што го слушнав не значи дека е точно:smir:

Почитуван јас само напишав тоа што го слушнав не значи дека е точно:smir:

Па очигледно е точно,иако зборот ми беше дека и тие можат да си одберат некој “сондажер“,одкако ДПМНЕ им го украде овој кого СДСМ го воздигна уште пред неколку години.Се сеќавам на фрапантните податоци што ги делеше беспоштедно ИРИ,и секогаш беа на страната од властите,слично како и изминативе 2-3 години.

Jas glasam za ivanov.. zosto e dokazan profesor, stabilen covek i mislam deka e ona sto vo momentov i treba na R. Makedonija !! Ni treba patriot covek, no koj moze da razmisluva so trezvena glava vo odlucuvacki momenti. Zatoa Ivanov !!

Jas glasam za ivanov.. zosto e dokazan profesor, stabilen covek i mislam deka e ona sto vo momentov i treba na R. Makedonija !! Ni treba patriot covek, no koj moze da razmisluva so trezvena glava vo odlucuvacki momenti. Zatoa Ivanov !!

Takvi profesori gi ima ama za Pretsedatel se bara iskustvo vo nadvoreshna politika i domashna, a takov ima ama Ivanov ne e sigurno.I ne e bitno toj kolku dobar profesor bil ili kolku uspeshen profesor bil i za shto bil nagraden i predlozhel ili za shto za malku kje stanel nego za Pretsedatel se bara razumen i mudar chovek,teshko deka Ivanov e kvalifikuvan za taa rabota.

Луѓе да ви кажам... имам пријатели од штабот на СЕ ДЕ СЕ ТО во Струмица

Ochajni ste tamu vo VEMERETO,kolku za informacija i tvoite od dpBne kje glasaat za Zoran Zaev :helou: I kakva vrska ima shtabot na SDSM vo Strumica so pretsedatelskite izbori?

муабетот во Скопје е дека немат кој да претстават како кандидат(некој асален) имат контактирано до неколку непартиски угледни луѓе од Македонија и се одбивани, свесните луѓе бегат како од чума(СДС)-М не ја заслужуват, така да морат да комбинират од ШКАРТОТ што го имат во своите редови.

:pos2: A Ivanov chij chlen beshe do 2005 godina chij kadar beshe bre izronkan nieden :tv: Boldiranoto e dokaz za obratnoto,Ivanov dobi shut karta od SDSM ama zatoa pak dpBne go pribra,se shto e otpushok kako Dvocevski i Lazar Elenovski dpBne gi pribira,sega pak Ivanov... Abre naivni vmrovci. :) Ako vekje gi ima dpBne kazhi gi koi se tie eksperti i jaki kadri za pretsedatelski kandidat.Gi ima takvite vo dpBne? :)

:pos2: A Ivanov chij chlen beshe do 2005 godina chij kadar beshe bre izronkan nieden :tv: Boldiranoto e dokaz za obratnoto,Ivanov dobi shut karta od SDSM ama zatoa pak dpBne go pribra,se shto e otpushok kako Dvocevski i Lazar Elenovski dpBne gi pribira,sega pak Ivanov... Abre naivni vmrovci. :) Ako vekje gi ima dpBne kazhi gi koi se tie eksperti i jaki kadri za pretsedatelski kandidat.Gi ima takvite vo dpBne? :)

Ееееееееееееееееееее

Од што се правеа во СДСМ толку паметни, затоа сега си останаа со прстот в'уста т.е. без салам човек за секоја позиција.

Многу ароганција, а малце памет...

Не сум партиец ама ако се одлучи да се кандитира Ќерим за било која од нашиве партии дали за ВМРО или СДСМ пак за него би гласал пошто стварно го поштувам чоекот.

A Ivanov chij chlen beshe do 2005 godina chij kadar beshe bre izronkan nieden

На правниот факултет. И сеуште е, еден од најдобрите професори таму.

Јас еднаш веќе прашав, Што не излезат на прес конференција Дебилијан и Крадемарули и не речат: Еве ја членската на Иванов! ?? :kesa:

Каков идиотизам...

Љубе има една изјава а таја е дека-Трнлиев е патот до успехот. Се кажуа со тоа. А за Ивановски првпат слушнав сега

Пишува: проф. д-р Билјана Ванковска

Кога пред два дена ја слушнав веста за можноста мојот колега од студии и сега колега-професор да биде кандидиран за Претседател на РМ, првата помисла ми беше дека станува збор за уште една „патка“, во која име на некој интелектуалец се става во политичка конотација (а тоа на Иванов му се случуваше повеќепати и при избор на судии, претседател на ДИК, амбасадорска позиција и сл.).

Му испратив СМС порака со „ај честито“, уверена дека ќе одговори на шеговит начин, но стаса едно сериозно - благодарам! Тогаш за прв пат сфатив дека работата е сериозна и дека, ете, можеби ќе ми се оствари сонот една личност со извонредни квалитети, а првенствено со висок личен интегритет и знаење, да застане на таа позиција.

Навистина, ако некој ме праша да набројам неколку колеги-професори кои би ги рангирала на највисоко место на мојата „ранг-листа“, Иванов апсолутно би се нашол меѓу првите пет.

17.01ivanov1.jpg
До неодамна, неговата позиција беше дека наша задача е да пишуваме научни дела, да оставиме академски подмладок, да образуваме - и дека вистински професор не треба да се ангажира во политика. Оттука, која јас и уште неколкумина од универзитетот застанавме во Граѓанското движење во 2004-та, Иванов сметаше дека сме погрешиле - а можеби и беше во право...

Сега, слушајќи дека веќе постојат листи на интелектуалци (покрај иницијалната група на елитна поддршка од ВМРО-ДПМНЕ), како први размисли ми се јавуваат следниве:

- Ако веќе најде во себе храброст и желба да излезе од својата кожа на професор, во која толку добро се чувствува(ше), зошто не тргна во „битка“ за претседателската позиција преку собирање на 10,000 потписи, како што доликува на независен кандидат?

Јас прва, a и голем број колеги, интелектуалци и јавни личности ќе застаневме до него и ќе повикавме на собирање на 10,000 потписи. ТОА ќе беше изблик на демократизација, која ни е толку многу потребна! Излегување од шемата која ни ја наметнаа „големите“ партии, избирање на претседател на сите граѓани!

- Можам да искажам комплименти за една владеачка партија која се надраснала себе си, видела квалитет во една извонредна непартиска личност. Гестот ќе го ценев уште повеќе доколку предлогот беше заеднички - на владеачката коалиција, со што ќе се создадеше мост на поврзување на македонските и албанските граѓани.

Тоа ќе беше потег за превенција на насилства и меѓу-етнички ривалитети, и гаранција за регуларни избори псоле кои нема за Претседател да имаме „Граѓанинот едикојси“.

Но, простете, не можам да и верувам на партија која инаку нема слух за експертска и независна, уште помалку за критичка мисла - дека одеднаш и се просветлило и се сетила дека на Македонија и треба вистински претседател, кој ќе обединува.

Да не зборувам за резервата дека „Пастирот“ има вистинска желба за позитивна конкуренција во вториот носител на извршната власт... Човек кој не поднесува конкуренција во својата непосредна околина, нема да може да се носи со некој кој е интелектуално, професионално и етички над него...

Затоа се плашам дека мојот драг колега и пријател ќе „изгори“. Тоа ќе биде огромна штетна последица за секоја идна надеж за израснување на нова и подобра елита...

- Иванов не се изјаснил експлицитно за својата идеолошко-политичка определба (иако ме зачуди кога успеа да напише програма за да ја изложи пред партиското членство, пред да ја чуе јавноста).

Но, не можам да сфатам како е можно еден врвен интелектуалец да прифати номинација на која е потпишан министер за полиција?!

- Денес читам дека во седиштата на ВМРО ќе се собирале потписи. Чуму? Зошто јас би одела во партиски штаб за да поддржам независен кандидат, а плус тоа и да апелирам до партиското членство?

Изјавата на колегата Иванов дека ќе собира потписи веќе ја изгуби смислата. Ова е по свадба - тапани! Уште полошо, масовното јавно изјаснување (како по должност) веќе наликува на некои тоталитарни фоми на плебисцит и е нарушување на тајноста на избирачкото право. Дали сега треба јавно да се определуваме?

Никако не можам да сфатам зошто ректори на три државни универзитета се потпишале! Тие во ситуација, кога не се само професори, имаат посебна одговорност да ја чуваат автономијата на универзитетот - особено наспроти се што мириса на власт.

- Се уште е рано да се прогнозира кој се навистина ќе биде кандидат за претседателската функција. Целиот циркус со наводна битка на „непартиски и независни“ личности не ми се допаѓа - затоа што тие како невести чекаа(т) партиските босови да ги благословат.

Но, од она што засега се врти, јас сум склона своите симпатии да ги изразам за мојот колега (иако, интересно, мене никој не ми се ни јави да ме праша дали би сакала да ја потпишам онаа славна партиско-независна петиција веројатно, си знаат луѓето со кого си имаат работа).

Ако стане претседател може да биде далеку подобар од сето она што сме го имале, НО... Има едно големо „НО“! Не знам колку слобода на мисла и говор ќе остане, но од таков човек ЈАС ќе очекувам многу, нема да бидам толерантна и ќе очекувам да го задржи инегритетот првенствено спрема Владата и нејзиниот Премиер.

Знам дека мнозина веќе ме сметаат за наивна (а не сум) - сепак, ми останува само да се надевам дека Иванов ќе не изненади сите, а најмногу оние кои го промовираат како свој кандидат.

Авторот е доктор по правни науки

Picasso зошто си ја исклучил репутацијата

инаку ова е една од најдобрите професор(к)и т.е. најдобра

Picasso зошто си ја исклучил репутацијата

инаку ова е една од најдобрите професор(к)и т.е. најдобра

Репутацијата... Долга и глупава, приказна... Глупав стереотип...

Друго... Најдобар не постои ...

Трето... Професорешава е левичарски настроена:)

Сепак интересно...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom