Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи мене два предмети ми предавал човекот и никогаш никој немал проблем со него.

Abre ne se raboti po shto ti predaval i dali imal nekoj protiv ili ne toa e najmalku bitno nego bitno e po shto e ugleden vo nadvoreshnata politika chovekot...kakvo iskustvo ima so nadvoreshna politika,ajde da e za ministersko mesto vo red ama za drzhavnik? Kako kje stavi narodot nekoj bez 0 iskustvo kako lider na drzhava kako premier ili pretsedatel? Ili po bilo shto da se istaknal vo megjunarodnata javnost ne samo na domashna.

Има еден куп професори во Државава што ако им се обратиш ќе те ислушаат и ќе ти помогнат, тоа е нивна обврска, а според тебе значи сите професори што ги ислушуваат студентите и што ги пуштаат да поминат без потешкотии треба да се кандидираат за претседатели на Државата.

Сличноста меѓу политиколог и политичар, е само во првите 6 (шест) букви.

Инаку еве што Ѓорѓи вели за политичарите:

„Од политичар не барајте искреност“, изјави Ѓорги Иванов, политиколог"

Па би те запрашал како личност која добро ја познаваш, дали Ѓорѓи сеуште стои на ваквите ставови ?

Освен тоа и самиот има кажано: Разликата меѓу политолог и политичар е како разликата меѓу криминалец и криминолог.

Но, треба да се има предвид дека Иванов не влага како класичен политичар, туку како експерт за политиката.

Јас сум сигурна дека во тој човек нема трошка поквареност и расипаност и сум сигурна дека влага во тркава со чисти намери и за доброто на Македонија.

И на своите предавања секогаш велел дека политолозите во развој треба да се држат што подалеку од партиски препукувања и дневна политика.

Но, тој човек веќе е во години и со тоа што би влегол во политиката нема што да изгуби, тој и да загуби на изборите, пак ќе биде ценет како интелектуалец.

Затоа јас велам дека треба да се почекаат кампањите, вака само може напразно да збориме. Кога ќе се претстават кандидатите и од СДСМ и од ВМРО (нели сепак не е сосема сигурно дали Иванов ќе биде кандидат) и од другите парии, тогаш ќе може да се развива дискусија.

Abre ne se raboti po shto ti predaval i dali imal nekoj protiv ili ne toa e najmalku bitno nego bitno e po shto e ugleden vo nadvoreshnata politika chovekot...kakvo iskustvo ima so nadvoreshna politika,ajde da e za ministersko mesto vo red ama za drzhavnik? Kako kje stavi narodot nekoj bez 0 iskustvo kako lider na drzhava kako premier ili pretsedatel? Ili po bilo shto da se istaknal vo megjunarodnata javnost ne samo na domashna.

Па, да се бунтуваше за премиер некако ќе те сфатев, ок. Ама претседателот и самиот знаеш дека нема толку ингеренции. На пример кога беше истакнат Сашко Кедев, јас разбирав и револт и се, затоа што реално тој човек немаше врска со политика. Ниту пак се разбираше во политика. А ова е човек со навистина големи познавања. Како што реков погоре почекај да дојдат кампањите, па да има дуели, па тогаш ќе правиме процени.

Има еден куп професори во Државава што ако им се обратиш ќе те ислушаат и ќе ти помогнат, тоа е нивна обврска, а според тебе значи сите професори што ги ислушуваат студентите и што ги пуштаат да поминат без потешкотии треба да се кандидираат за претседатели на Државата. Наместо да си го гледаш факултетот и живеачката ти уште немаш завршено факултет, а скокаш по политиката, каде е тука напредокот на младите луѓе ако се исполитизираме сите како тебе?

Јас не сум исполитизирана. Јас воопшто и не се замарав за изборите, како што не се замарам ни за локалните, но оваа кандидатура на Иванов ја примив со воодушевување, затоа што знам дека е стабилна личност, со морал, принципи и љубов кон државава. И тоа е она што сметам дека е потребно да го има секој во државава.

Како и да влезе Иванов пак ќе биде марионета...Како ќе му се каже така и ќе работи пошто е партиски човек,а во во партијата во која членува нема некоја многу голема улога па да може да ушета со нови предлози или пак да се спротивстави на владеачката гарнитура....

Кај нас претседателот нема многу големи овластувања и не одлучува он за некои битни работи па не гледам зашто тоа сега би се сменило...

Ќе се уортачи со Грујо и ќе гледаме ''Рапсодија во портокалово''...

Па тоа и јас го викам. Јас би била среќна кога би имала силна и цврста конкуренција во било кое поле од политиката, па потоа ќе излезат на дуел и ќе се види кој е победникот.
Тука 100% се согласуваме :smir:
Иако, сепак, мојот избор не би се сменил ни тогаш. Пак ќе си биде Иванов. Но, се разбира, тоа си е нели мое мислење.:)
Апсолутно. Исто како што е и мое право некого да подржам или не.

Затоа јас велам дека треба да се почекаат кампањите, вака само може напразно да збориме. Кога ќе се пртестават кандидатите и од СДСМ и од ВМРО (нели сепак не е сосема сигурно дали Иванов ќе биде кандидат) и од другите парии, тогаш ќе може да се развива дискусија.
Според моите проценки би требало да се случи чудо, за да по некоја случајност Иванов не биде исфрлен како претседателски кандидат од страна на ДПМНЕ. Шансите се 99/1. Кај Керим најверојатно до утре работите ќе се искристализираат, а искрено би сакал и Ружин да влезе во изборната трка.

Освен тоа и самиот има кажано: Разликата меѓу политолог и политичар, е како разликата меѓу криминалец и криминолог.

Но, треба да се има во предвид дека Иванов, не влага како класичен политолог, туку како експерт за политиката.

Јас , верувај, сум сигурна дека во тој човек нема трошка поквареност и расипаност и сум сигурна дека влага во тркава со чисти намери и за доброто на Македонија.

И на своите предавања, секогаш велел дека политолозите во развој треба да се држат што подалеку од партиски препукувања и дневна политика.

Но, тој човек веќе е во години и со тоа што би влегол во политиката нема што да изгуби, тој и да загуби на изборите пак ќе биде ценет како навистина голем интелектуалец.

Затоа јас велам дека треба да се почекаат кампањите, вака само може напразно да збориме. Кога ќе се пртестават кандидатите и од СДСМ и од ВМРО (нели сепак не е сосема сигурно дали Иванов ќе биде кандидат) и од другите парии, тогаш ќе може да се развива дискусија.

Па, да се бунтуваше за премиер некако ќе те сфатев, ок. Ама претседателот и самиот знаеш дека нема толку ингеренции. На пример кога беше истакнат Сашко Кедев, јас разбирав и револт и се, затоа што реално тој човек немаше врска со политика. Ниту пак се разбираше во политика. А ова е човек со навистина големи познавања. Како што реков погоре почекај да дојдат кампањите, па да има дуели, па тогаш ќе правиме процени.

Јас не сум исполитизирана. Јас воопшто и не се замарав за изборите, како што не се замарам ни за локалните, но оваа кандидатура на Иванов ја примив со воодушевување, затоа што знам дека е стабилна личност, со морал, принципи и љубов кон државава. И тоа е она што сметам дека е потребно да го има секој во државава.

Од каде знаеш дека е тој со морал и со љубов кон државата на предавањата да не ви држел некои политички пропаганди како треба да се води државата. Од две предавања неделно неможе да се оцени каков човек е, треба со него да се дружиш, да јадеш и да спиеш па после да оцениш дали е стабилен. Можеби сево ова ти си го правела па што знаеш се за него и што толку си се воодушевила од неговата кандидатура.

Од каде знаеш дека е тој со морал и со љубов кон државата на предавањата да не ви држел некои политички пропаганди како треба да се води државата. Од две предавања неделно неможе да се оцени каков човек е, треба со него да се дружиш, да јадеш и да спиеш па после да оцениш дали е стабилен. Можеби сево ова ти си го правела па што знаеш се за него и што толку си се воодушевила од неговата кандидатура.
Аман бе другар, не претерувајте до толку мајку му стара...Ако сака нека си гласа за него, што одма почнувате цинички и сељачки да зборите...еее олабавете.

Стабилен во поглед на ставовите. Навистина не ми е јасно како се осудуваш да ги омаловажуваш и навредуваш луѓуето што не ги познаваш. Значи мој избор е дали ќе гласам за него. И го почитувам како човек, а потоа како професор.

Тука 100% се согласуваме :smir:
Апсолутно. Исто како што е и мое право некого да подржам или не.

Фала Богу. Не се сите луѓе исти, сите имаме различни погледи на работите и апсолутно е твое дали ќе гласаш за Ќерим, Бошковски, Иванов, Ружин или кој и да е друг.

Според моите проценки би требало да се случи чудо, за да по некоја случајност Иванов не биде исфрлен како претседателски кандидат од страна на ДПМНЕ. Шансите се 99/1. Кај Керим најверојатно до утре работите ќе се искристализираат, а искрено би сакал и Ружин да влезе во изборната трка.

Знам и јас верувам дека Иванов ќе биде кандидат, но сакав само да посочам дека подобро е да почекаме официјално да се објави се, за сите кандидати, да почнат телевизиски дуели и слично, тогаш верувам дека дискусиите би биле поиздржани бидејќи ќе знаеме точно кој, што и како ќе се трка..:smir:

Ah......this is getting seriously boring.:tapp:

Аман бе другар, не претерувајте до толку мајку му стара...Ако сака нека си гласа за него, што одма почнувате цинички и сељачки да зборите...еее олабавете.

Нема што жена мене тука да ми диктира и да ми форсира и величи кандидати, а тебе ако ти се јавила и ти рекла да ми речеш дека сум циничен и сељак тогаш братче тежок ќе ти е животот.

Нема што жена мене тука да ми диктира и да ми форсира и величи кандидати, а тебе ако ти се јавила и ти рекла да ми речеш дека сум циничен и сељак тогаш братче тежок ќе ти е животот.

Не ти диктирам, ниту форсирам. Туку си го кажувам моето мислење. И не терам никој да гласа за некого. Кој што сака ќе си прави бидејќи го има тоа право.

Но, јас барем никогаш не сум навредила некој што нема мислење како моето. Почитувам секакви ставови, но навреди не.

Не ти диктирам, ниту форсирам. Туку си го кажувам моето мислење. И не терам никој да гласа за некого. Кој што сака ќе си прави бидејќи го има тоа право.

Но, јас барем никогаш не сум навредила некој што нема мислење како моето. Почитувам секакви ставови, но навреди не.

Ти провоцираш со тоа што кажуваш како си била воодушевена од професорот, ти кажав гледај си го факултетот и живеачката зошто утре нема тој да се грижи за тебе и да ти даде леб во уста и пари во џебот ако ти на некој од форумов му докажуваш нешто за него и со тоа ќе мислиш дека ќе придобиеш луѓе кои се неутрални.

Јас знам за кого ќе си гласам, не е пробелм тоа, ама сепак дигнитетот на најпознатиот форум во Македонија сепак, треба да се зачува. Не сме кромањонци и неандерталци, можеме ние да комуницираме покултурно. :wink:

Ти провоцираш со тоа што кажуваш како си била воодушевена од професорот, ти кажав гледај си го факултетот и живеачката зошто утре нема тој да се грижи за тебе и да ти даде леб во уста и пари во џебот ако ти на некој од форумов му докажуваш нешто за него и со тоа ќе мислиш дека ќе придобиеш луѓе кои се неутрални.

Па, форумов е за сите да си го кажеме нашето мислење нели? Јас никаде не кажав дека мораат сите да гласаат. Јас само си кажав дека навистина бев среќна кога чув за кандидатурата на човекот.
Јас не ти реков, мораш да гласаш, мораш ова она...но, јас никаде не те навредив.

Колку точно години политичко/дипломатско искуство имаше Бране кога го нацуцулија за премиер?
ama bas nitu eden premier nemase politicko/diplomatsko iskustvo...pa sedea na premiersko mesto:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom