Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Стеф, викаш риба не треба да се јаде, а?

2-3 порции интерпукциски знаци за тебе.
Мислеше не мрсно месо, туку пилешко, мисиркино или риба.
А порциите интерпункциски знаци нема да му дојдат лошо, и така му недостасуват во речениците.

Ако не отидеш нема да знаеш, форумот ти е само да знаеш дека има, а не можам јас да ти отидам и да ти знам што како :)

Nekoja dieta za stomacnite ushte tie mi ostanaa za da gi definiram vnimavam na ishranata ama ne do tolku rigorozno ako moze pomos

Nekoja dieta za stomacnite ushte tie mi ostanaa za da gi definiram vnimavam na ishranata ama ne do tolku rigorozno ako moze pomos
А има за бицепсите, хмм ај кажи ја?
2. Внесувајте помалку калории преку вашата диета

Мислам на вашите стомачни масни наслаги како на банкарска сметка. Но наместо складирање на пари, тие складираат калории. Ако сакате сумата на пари на вашата банкарска сметка да се намали, мора да трошите повеќе пари отколку што сте ставиле. На ист начин, за да се ослободите од стомачните масти треба да трошите повеќе калории отколку што внесувате.

Не може да се каже дека калориите се единственото нешто што е важно, затоа што не е.

Мастите, протеините и јаглехидратите се различни нешта и вашето тело со нив поинаку се справува. Ова влијае на вкупниот број на калории кои вашето тело ги добива од сите нив. Со други зборови, не можете да ја игнорирате макронутритивната вредност на диетата и да очекувате да видите идентична промена на телото само врз основа на калориските вредности.

Но, без оглед на тоа, за губење на стомачните масни наслаги потребен е дефицит од калории. Не дозволувајте си да бидете заведени од комплицираните начини на исхрана маскирани како "нов и револуционерен " пристап кон губење на тежината.
http://karas4training.com/mk/news/kako-najbrzo-da-gi-izgubite-stomachnite-masni-naslagi

Престанав да ги отварам сите овие страници откако ти почна НЕ ЗНАМ ОД КАДЕ и со кое право да пишуваш на нив.

Престанав да ги отварам сите овие страници откако ти почна НЕ ЗНАМ ОД КАДЕ и со кое право да пишуваш на нив.
Тоа е твое мислење, не за џабе е една од најсподелуваните и најчитаните статии на таа страна.
Ако не ти се допаѓа никој не те тера.
Како да немаш друга работа па моите мислења ги читаш.
Земи напиј се малце вотка и ќе ти помине...
(sarcasm)

Место да разменуваме мислења за исхрана, ние се рекламираме и се расправаме.
Е валкан Балкан.

Дали замрзната риба "Ослич" спаѓа во здрава исхрана, и ако да како ја приготвувате?

Дали замрзната риба "Ослич" спаѓа во здрава исхрана, и ако да како ја приготвувате?
Мислам дека е океј, али не е нешто посебно. Ја у рерна, со фолија, без грам масло. Се е океј освен пангата која не чини кочку што читав на нет. Некој поискусен нека потврди или демантира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom