Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Прв пат пишувам во ова тема, но одлучив да започам долготраен процес со бодибилдинг, после мотивацијата која ја добив од Adebayo Akinfenwa. :D
Како ѝ да е, насочен бев да прашам овде за да прочитаат сите активни членови кои имаат искуство со ова.
Имам 61 кило на моментална висина 165 сантиметри. Би сакал да добиам на мускулна маса, но не и на сало во стомакот, затоа што имам желба и стомачни да направам. Како ѝ да е, мојот проблем е во тоа што јадев нездрави намирници во последно време и сега имам масни наслаги, па решив да ги снема со тек на време.
Што е потребно како следен чекор понатаму?
@sajSiGa @Myers @Gjoroski @Ofset и @Greg Braden од вас очекувам да добиам убаво инфо, но исто важи и за останатите добро информирани за ова работа. :D
Прво на што треба да се концентрираш дефинитивно е ИСХРАНАТА. Научи која храна е добра и треба да ја консумираш, внесувај 1.5 грама протеин од животинско потекло на кг.телесна тежина, 3 гр здрави сложени јаглехидрати и еден врам здрави масти.Исфрли благо сокови пици сендвичи, пржена храна, белиот леб замени го со интегрален, сончогледовото со маслиново.Паралелно со тоа почни во теретана и неделно гледај да го вежбаш секој мускул по еднаш, за почеток главна преокупација да ти биде правилно изведување на вежбите без да лакомиш по тежини со кои реално не можеш да ги изведуваш.[DOUBLEPOST=1421054524][/DOUBLEPOST]Ова се некои први патокази, почни и надградувај се барај информации но добро филтрирај ги.Бб повеке е наука и начин на живот.

Ем знаеш, ем пак прашуваш.
Не е во ред. На сумо борач да му дадеш да изеде 2 големи чоколада лошо ќе му стане.

Чекај, не ми се лути мене, лути му се на ван Гал од вчера, и мене ме разочара второ полувреме. :(

А и не ми стана лошо, напротив. Затиа и прашав, и сеуште не сум добил одговор.

пoсле вежбање треба прoст шеќер за да се oбнoват резервите вo телoтo, мислам дека oкoлу 50грама минимум , нo секoе телo е реазличнo, 2 чoкoлади се премнoгу не заради шеќерoт , туку заради маснoтииите и начинoт на пригoтoвка = читај ПРoсиранo милка **** !! најдoбрo ти е 500мл чoкoладнo млекo пoсле тренинг, ем убавo ем научнo е дoкажанo дека е најдoбрo :D :D[DOUBLEPOST=1421073613][/DOUBLEPOST]
Чекај, не ми се лути мене, лути му се на ван Гал од вчера, и мене ме разочара второ полувреме. :(

А и не ми стана лошо, напротив. Затиа и прашав, и сеуште не сум добил одговор.
ете ти oдгoвoр сине, а еве ти и линк oд спoреба на чoкoладнo мелекo и еден американски скап прoизвoд за пoсле тренигинг !!! ги искина...

http://www.bodyrecomposition.com/mu...on-of-chocolate-milk-and-surge-recovery.html/

Последно уредено:
Исто му се фаќа пер.
Ќе потроши 90 дена или колку и да траат тие, и ќе биде нигде. Ако е скини фет - а скоро 100% е, на него нишо нема да остане башка ќе треба да гладува за да стопи нешто на тие 61 кг. Ако падне до 56-7кг ќе стане костур и не дај боже да го фаќаат несвестици од слабеење и вежбање и не доволно јадење.

Еве и да кажеме дека солидно ќе ги помине тие 90 дена - што после? Пак на булк, и нишо посебно не добил освен шо имаат мускулите навикнато да вежбаат т.е. нема да лачи толку млечна киселина - сила пак нема да има.

Вака 3 месеца булк и основи на исхрана и правилно изведување на вежбите со добра основа на сила па после ќе стопи заедно се на куп - башка полесно е да слабееш коа имаш поише него помалце.

Али тоа е мое мислење. Ја искрено мразев кога имав мала килажа и се терав да се исчистам па сањав за булкови зашо си го сјебував цел метаболизам од пробување да cut-увам бидејки дневните калории ми беа прениски to begin with.

У секој случај не е лош ни тој пристап.

Не заборавај дека е почетник и дека нема мускулатура на него што се вика...чим ништо не вежбал,има мускулатура како мајка ми што дигала кеси компир јаболки круши што ги мкнела од пазар до дома.Тоа ќе му даде основа,а основата нели е најбитна.

Фала ви многу за тоа што одвоивте малку време да ми пообјасните.
Инаку, никогаш не сум бил во теретена, ама еве од оваа недела ке почнам и таму.
Сега, да прашам после булк и тоа мускулна маса ке добивам, потоа помалку јадење за да можам вишокот наслаги што ке бидат наталожени во стомакот да ги исчистам, а при тоа да не отпаднам од мускулната маса.

Почни да идеш и остани заинтересиран. Со време, ќе стекнеш сенс да издвојуваш булшит инфо од добра информација, ќе научиш да вежбаш правилно да јадеш правилно, ќе стекнеш дисциплина, све. Само полека, не се брзај нигде, немај невозможни очекувања и тако даље. Вежбај за да вежбаш не за да станеш арнолд.

Во последно време после вежбање ми се јади премногу благо, еднаш изедов дури 2 чоколада, големи. Дали е во red
Ne e vo red.
Ti Pagja glikogenot I teloto bar a.
Zemi si dekstroza ili madzun podobro

Момчино нормално е да ти се јаде благо после тренинг, најдобар избор ти е 30-40 грама суво грозје

Знам дека е нормално да ми се јаде чоколадо, батка... ама дури 2 чоколади милка да изедам? :D

Абе еве и мене ми се јаде благо можда увек,комотно можам да изедам 250 грамска милка и ич око да не ми трепне,ама има нешто што се вика самоконтрола.

Зелен чај од каде земате? Зедов од тој од КАМ пред некој ден и повратив од првата голтка упм нека се носат срање невидено, од Веро исти курац еден што го зедов. Има ли некаде да се земе во пакетче спакован гранки не во кесички, ова во кесичките има мирис како паркови и зеленило кога ја коси тревата по парковиве :)

Зелен чај од каде земате? Зедов од тој од КАМ пред некој ден и повратив од првата голтка упм нека се носат срање невидено, од Веро исти курац еден што го зедов. Има ли некаде да се земе во пакетче спакован гранки не во кесички, ова во кесичките има мирис како паркови и зеленило кога ја коси тревата по парковиве :)
Црн чај батко. Зелениот чај ионака нема некој вкус убав од било која марка. Пробај го тој адам цејлон чај од кам маркет, тој не е во кесички.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom