Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Od kade mozam da najdam kozjo mleko? Ako poznavate nekoj sto prodava pisete mi vo PP

Земав некоја си Малешевска урда.Премногу е вкусна,како путер е скоро.Незнам ама мене ми изгледа многу мрсна,дали некој знае нешто за оваа Малешевскава?

Земав некоја си Малешевска урда.Премногу е вкусна,како путер е скоро.Незнам ама мене ми изгледа многу мрсна,дали некој знае нешто за оваа Малешевскава?
По правило што повкусна урдата тоа помасна, затоа што мастите го даваат вкусот

По правило што повкусна урдата тоа помасна, затоа што мастите го даваат вкусот

Јбг друга урда неможам у уста да ставам. А кажи ми пошто рефус ја земала мајка ми за да пробам,и нема пишано ни Јх ни протеини. Има голема разлика во протеините во урдите или пак само мастите се поразлични.

На декларациите читав кај повеќето урди им пишува содржат растителни масла или имаат повеќе масти па се одлучив за Идеал Шипка (од тие што беа на рафт). Ако му е за верување на декларацијата, на 100 гр имаше 1.5 маснотии и 14 гр негде протеини. Не е некој однос ама за мала промена...

На декларациите читав кај повеќето урди им пишува содржат растителни масла или имаат повеќе масти па се одлучив за Идеал Шипка (од тие што беа на рафт). Ако му е за верување на декларацијата, на 100 гр имаше 1.5 маснотии и 14 гр негде протеини. Не е некој однос ама за мала промена...
53893g.jpg

Ваква? Кај ја најде жити се, ја немам видено никаде веќе една година.

Прилично доста ослабнав (од 82 на 75-76 кила) , ама некако ми остана уште од стомакот Не знам всушност дали е финтата да слабеам , или треба да земам да вежбам во теретана да го зајакнам тој дел. . Некој совет? . Дали едноставно да продолжам да трчам и да внимавам на исхраната , или некој вид на храна да избегнувам ? Вежби?

53893g.jpg

Искрено не се сеќавам на опаковката, мислам дека не беше зелена ама можда сум грешка. Само запаметив од другите имаше најмалку маснотии, најмногу протеини. Во Тедико беше, баш ќе видам викендов после работа.

53893g.jpg

Не сум купил одамна од оваа користам друга од една жена од пазарчето у ѓорче а оваа редовно ја гледам у тинекс у ѓорче
Оди до таму види

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

53893g.jpg

Ја ваква нон стоп купувам у Тинексот (е сеа не знам шо населба се фаќа) после мостот близнаци аеродром - спроти фон шо се гради.

Јас не ви отркивам од кај ја земам ќе ми ја земете цела.
Им пишав и сирења да прават ниско маслени на Идеал Шипка :)

Јас не ви отркивам од кај ја земам ќе ми ја земете цела.
Им пишав и сирења да прават ниско маслени на Идеал Шипка :)
Ај кажи им ако сакаш и накај Струмица да разнесуват :pos:

Ако познаваш некој млекар можеш сам да си ја направиш само треба 4-6 литра млеко за 1кг урда.

Не се сомневам дека секој кој работи со млеко, молзе крави и сл., може да направи урда или сирење...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom