Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Moже ли да се јаде овес,ама необработен природен од нива..као жито што е..да се свари така како ориз...

знае ли некој какво месо е туната во конзерва? печено ли, пржено ли, живо ли?

Moже ли да се јаде овес,ама необработен природен од нива..као жито што е..да се свари така како ориз...
Зашто да не? Јас таков овес го мешав со маџун и на тоа додавав бадеми или ореви. Ако не маџун тоа беше лажичка две мед.

белки во прав - нешто повеке за нив, како и кога би се консумирале , дали во шејк после тренинг со декстроза,
ми нудат за 900 денари 1 кг. со 78% протеин...вака на хартиа изгледа примамливо
дали некој има искуство, секое мислење е добредојдено

...каков е вкусот, дали смрди на јајца :)

знае ли некој какво месо е туната во конзерва? печено ли, пржено ли, живо ли?
Зависи за која туна збориш, има различни , јас зимам само Италијански Туни како Рио Маре , таа е жива затоа што е чисто месо, не треба ниту да се вари ниту да се пржи , само се сече и се конзервира.

Зависи за која туна збориш, има различни , јас зимам само Италијански Туни како Рио Маре , таа е жива затоа што е чисто месо, не треба ниту да се вари ниту да се пржи , само се сече и се конзервира.
Неможе да не е термички обработена, освен ако е замрзната.
Рио маре е најскапа и иста е како и сите други. Таа од даути да не се лажете да ја купите како најевтина пошо внатре риба има упола од другите. Најдобра досега беше Century (52-54 ден), до горе со месо ама никако да ја начекам по маркетиве.

Moра да е термички обработена зашто на тој начин се убиваат бактериите, прочитај го линкот погоре што по пуштив, во поголемите фабрики дури и два пати се готви туната пред да ја испорачаат.

Неможе да не е термички обработена, освен ако е замрзната.
Рио маре е најскапа и иста е како и сите други. Таа од даути да не се лажете да ја купите како најевтина пошо внатре риба има упола од другите. Најдобра досега беше Century (52-54 ден), до горе со месо ама никако да ја начекам по маркетиве.

Даути еднаш купив и имаше коски у неа, никад више, таа од КАМ што е е добра ја неа ја зимам.

Јас Бадуко и Адриана. Повеќе втората зашто пишува колку грама протеин има, Бадукото слабо состави :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom