- Член од
- 4 октомври 2008
- Мислења
- 4.014
- Поени од реакции
- 1.247
кофеин, акохолPrirodni diutetici osven zelen caj ima ?
кофеин, акохолPrirodni diutetici osven zelen caj ima ?
Пржено не е 100%, мислам дека е варенознае ли некој какво месо е туната во конзерва? печено ли, пржено ли, живо ли?
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080910102631AA26KEfзнае ли некој какво месо е туната во конзерва? печено ли, пржено ли, живо ли?
Зашто да не? Јас таков овес го мешав со маџун и на тоа додавав бадеми или ореви. Ако не маџун тоа беше лажичка две мед.Moже ли да се јаде овес,ама необработен природен од нива..као жито што е..да се свари така како ориз...
Што е маџун?Зашто да не? Јас таков овес го мешав со маџун и на тоа додавав бадеми или ореви. Ако не маџун тоа беше лажичка две мед.
Гроздов сирупШто е маџун?
Ок,фала..ја пробав да го јадам чист..како ориз,варен..ама премногу ми е некако..многу се лупи иам чувство како лушпи да јадам.Гроздов сируп
Зависи за која туна збориш, има различни , јас зимам само Италијански Туни како Рио Маре , таа е жива затоа што е чисто месо, не треба ниту да се вари ниту да се пржи , само се сече и се конзервира.знае ли некој какво месо е туната во конзерва? печено ли, пржено ли, живо ли?
Неможе да не е термички обработена, освен ако е замрзната.Зависи за која туна збориш, има различни , јас зимам само Италијански Туни како Рио Маре , таа е жива затоа што е чисто месо, не треба ниту да се вари ниту да се пржи , само се сече и се конзервира.
Moра да е термички обработена зашто на тој начин се убиваат бактериите, прочитај го линкот погоре што по пуштив, во поголемите фабрики дури и два пати се готви туната пред да ја испорачаат.Зависи за која туна збориш, има различни , јас зимам само Италијански Туни како Рио Маре , таа е жива затоа што е чисто месо, не треба ниту да се вари ниту да се пржи , само се сече и се конзервира.
Даути еднаш купив и имаше коски у неа, никад више, таа од КАМ што е е добра ја неа ја зимам.Неможе да не е термички обработена, освен ако е замрзната.
Рио маре е најскапа и иста е како и сите други. Таа од даути да не се лажете да ја купите како најевтина пошо внатре риба има упола од другите. Најдобра досега беше Century (52-54 ден), до горе со месо ама никако да ја начекам по маркетиве.