- Член од
- 12 септември 2016
- Мислења
- 107
- Поени од реакции
- 521
Скини фет во твојот случај би го решавал со bulk но не би одел агресивно(суфицит од 200-300кцал) и јак тренинг.Не дека е претерано битно но ти си по некој "правила" за 6кг послаб од препорачаната килажа според твојата висина.Не знам зошто би одел на дефиниција? На висина од 180 ќе имаш 60-65 кг и ќе изгледаш ко скакулец.Имав доста сличен проблем на времето, додадов 5-6кг квалитетна маса и проблемот почна да се решава а сега на +10-12кг веќе е решен.Одиш на маса ама пополека без претерано да се замастиш, кога ќе стигниш до 85-90 одиш на дефиниција со цел да задржиш што е можно повеќе мускул а да ги топиш мастите и да стигниш до 80кг+-..Имаш добра висина, а со толку мала килажа верувај ќе изгледаш далеку од твоите желби..Но без јак тренинг ништо не си напрајл.Моментално сум на 500-600г хидрати па си цепам без проблемЗдраво другари.
Имам прашање и потреба од совет. Веќе 2 3 месеци посетувам теретана, забележувам напредок во мускули и сила но имам пеоблем со стомакот. Не сум дебел но сум skinny-fat, имам таков стомак како пивски од кога знам за себе. 180цм и 74кг сум и за оддражување ми се потребми околи 2400-2500кцал, јас внесувам 2000. На Myfitnesspal целта ми е 70кг,од кои за дневен внес ми е 150гр протеини(за да не загубам мускулна маса), 200гр ЈХ, 56 масти. Ги исполнувам сите макронутриенти со добра храна. Тренирам 6 пати седмично PPL програма. Главното прашање ми е дали со овој начин ќе се намали стомакот?
Последно уредено: