GavolRulz
hippopotomonstrosesquipedaliophobia
- Член од
- 23 март 2008
- Мислења
- 12.841
- Поени од реакции
- 11.874
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.manutd.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пржење со маслиново е исто штетно колку и со сончогледово, т.е речиси сите масла се заебани кога ги изложуваш на висока температура.![]()
Air Fryer Апарат за готвење со топол воздух
Подгответе ги вашите омилени оброци на здрав начин - заменете го врелото масло со топол воздух и задржете го вкусот на пржена храна. Капацитетот од 2,5л. е идеален за готвење на солени и слатки јадења. Внатрешниот сад има нелеплива површина и е многу лесен и едноставен за чистење.www.delimano.com.mk
Има некој искуство со оваа ? Колку е поздраво стекот од пржен ма маслиново
Саламурен стекот или?Билдери, што е работава со стекот, многу поефтинел
Не сум јадел многу време стек, али денес ми падна во очи во Стокомак 2кг стек за 209 денари, дури ја препрашав и вработената да не е случајно грешка, вика не толку е.
Лани овој период истиот ако не се лажам беше 320 денари.
Автоматски споено мислење:
Пржење со маслиново е исто штетно колку и со сончогледово, т.е речиси сите масла се заебани кога ги изложуваш на висока температура.
Инаку со топол воздух треба да е поздраво, јас лани сакав да го земам тој од Филипс на 3 катови, ама ми испаднаа други трошоци и остана за подобри времиња![]()
Замрзнат, 2 кг паковање со сина боја.Саламурен стекот или?
Бразилски, секаде низ МК веќе со месеци е испод 250 за 2кг, валда конкуренција, ради Кипер и таквите кои почнаа да го даваат за евтини пари, јас едно време го земав 199 за 2кгЗамрзнат, 2 кг паковање со сина боја.
Не сум во тек, година и нешто како не вежбам, последниот период не јадев воопшто пилешко, а пак последниве месец и пол и никакво месо (само риба).Бразилски, секаде низ МК веќе со месеци е испод 250 за 2кг, валда конкуренција, ради Кипер и таквите кои почнаа да го даваат за евтини пари, јас едно време го земав 199 за 2кг
Ем месо ем хормони.![]()
Еден bro tip, стекот свеж од месара е буквално истиот што го даваат 209 за 2кг.Не сум во тек, година и нешто како не вежбам, последниот период не јадев воопшто пилешко, а пак последниве месец и пол и никакво месо (само риба).
Додуша овој замрзнатиот стек го одјадов од поодамна, не дека свежиот е поздрав, ама барем е покревок.
Свеж стек порано земав или од Веро или тој на тацна во Кам (Житница).Еден bro tip, стекот свеж од месара е буквално истиот што го даваат 209 за 2кг.
Само тие што ги добиваат во паковања пд 10кг.
Едина разлика е што е добро одмрзнат.
Сега да го платиш скпро 200 денари за кило не вреди.
Едини асален стек или од некој што чува кокошки или од Перутнина/Цекин.
За тој од Слога незнам.
Што риба користиш?Свеж стек порано земав или од Веро или тој на тацна во Кам (Житница).
Во Веро обично словенскиот го имаше и е далеку поразличен кога ќе го зготвиш во споредба со овој замрзнатиот.
Сепак засега би го прескокнал во било која форма.
Мешам.Што риба користиш?
Еден од ретките на форумов што знае да даде нормален одговор без прчење.Мешам.
Од конзерва: сардина и туна.
Замрзнати: скуша, Аљаска Полок, Ослич, Папалина.
А знам да земам и од слатководните наши што има свежо. Здравје да извамам легитимација во Јануари и ќе гледам да си уловам самиот![]()
Polleo гледав имаше.Каде може да се најде декстроза низ Скопје?