- Член од
- 30 јули 2009
- Мислења
- 1.770
- Поени од реакции
- 1.058
Многу песимистички гледаш на себе, јас со 172 cm и 76 kg уште мислам дека не сум дебел![]()
Треба да се водиш по огледалото, не вагата

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу песимистички гледаш на себе, јас со 172 cm и 76 kg уште мислам дека не сум дебел![]()
А ако јаде некој 3 пати во денот, а му требаат 3500+ калории ?
Здраво имам 19 години висок сум 185 цм и тежок 65 кг .Сакам да го затегнам телото,што мислите да пробам со Инсенити ? Тоа е високо интезивен кардио тренинг.Пред 1 година пробав 2 недели имаше феноменални резултати почнаа и плочките да се оцртуваат.Мене ми е да не ослабам повеќе.Пример да го искомбинирам со некоја појака исхрана и да накачам кг![]()
45-60мин за почетник, 60-120 за advanced билдер (година+ билдање)Запамти го ова „Тоа што пишува во книгите, не расти по нивите“, тоа што го читате на интернет, тие програми што ги следите НЕ ЗНАЧИ дека важат и за вас. Колку време треба да трае тренинг според тие правила? Колку време треба да се прави пауза помеѓу сетови и вежби? Колку денови да се вежба неделно? Колку протеини да се внесат и од каков извор? Колку мускулни групи да се вежбаат во еден ден?
45-60мин за почетник, 60-120 за advanced билдер (година+ билдање)
помеѓу сетови, да не биде повеќе од 3 минути, и што е можно повеќе да се намалува за подобар endurance
почетник 3-4 пати неделно, advanced 5-6 пати.
чисто месо, млеко, риба и овесни снегулки, 2грама на 1кг телесна тежина, advanced 4g на кило
почетници сите мускулни групи, advanced една
Над одредено ниво на протеин и џигерот ќе го претвора вишокот во гликоза. Не дека е лошо тоа, но сите знаеме дека квалитетните извори на протеин се доста скапи за нашите стандарди, а вистината е дека поголемиот дел од нас внесуваат доволно протеин.Ахам, а си пробал да јадеш повеќе протеин отколку што јадеш сега и имало спротивен ефект?![]()
Ахам, а си пробал да јадеш повеќе протеин отколку што јадеш сега и имало спротивен ефект?![]()
@Myers
Листав братче форумов и видов дека си доста запознаен. Ми треба мала помош околу исхрана за дефиниција. Не посетувам теретана бар за сега, висок сум 1.86 со 87.5кг (точно така ми покажа вагата) 21год и од секогаш сум бил висок слаб како фигура ама со малце салце на мене. Колку и да не се приметува на мене преку облека мене ми смета. Обично уназад ке сум запазел нема да јадам леб месец дена или што и да јадам количински намалувам и ке си дојде на место. А сега ме фркна у глава сакам да сменам нешто башка видов 1 февруар и си реков почињам од денес. Па би те замолил да споделиш некоја проста програма да не биде у стил денес 200гр јаглеро...300гр протеин... искрено нема да се снајдам у тоа. Нека биде просто доручек, ручек, вечера тоа... меѓу нив тоа и тоа... можеш да грицкаш во секое време тоа и тоа. Знам дека ме сваќаш ама јас да си кажам дека не сакам да слабеам туку да стопам гомнарииве и да се издефинирам малце. Не те обврзувам брат доколу сакаш или пак несакаш да знам да барам чаре на друго место.
Здраво, висок сум 180цм и тежок околу 81-82 кг. Имам сало на стомакот вежбам 4-5 месеца секој ден имам тежински и кардиот тренинг.Како кардио вртам на точокот околу 25-30 мин секоа ден пазам на исхраната и има некој резултат.Сакам да прашам сакам да земам протеин да се прочистам да го стопам салото на стомакот.Дали протеинот е добар за тоа + и пазење на храната и дали од кога ќе престанам пак ќе се здебелам.Не планирам да пиам протеин долго време сакам да пробам онака.Ако може некој совет?