Iron Maiden vs. Metallica

• Креатор на темата Креатор на темата \m/arko
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар?

• Iron Maiden

Гласови: 74 48,7%
  • Metallica

Гласови: 78 51,3%

• Вкупно гласачи
    152
занемарете дека едниве се трешери а другиве хеви, гласајте за тоа кој е подобар, кои се БОГОВИТЕ:vozbud: на металот

Треба ли уопште да се поставува тоа прашање???

Морав да отворам една тема за овие две групи, според мене можеби не се за споредување дека се различен жанр ама сепак се богови, па ако може и анкета да се отвори да видиме кој би го одбрале.

да точно е тоа што го велиш:и двете групи се богови на метал музиката. па затоа според мене и мејден и металика се тука негде:) шала на страна тезок избор си ставил, сепак и двата бенда ми се најомилените бендови, нема ден да не ги слушам. според мене металика се кралеви на треш метал музиката,а мејден на хеви метал музиката

Iron Maiden много јасно. Metallica са добри до '91. След това не струват.

Прво, ако не постоеле Мејден, немало да постојат Металика.

Се си кажува тоа.

Иако ги ценам Мејден ептен, со Металика не би можел да ставам бенд. Никад.

METALLICA мој добар друГ , metallica много добро пева =) METALLICA !! METALLICA !!

И двата бенда се закон , ама сепак се одлучив за Металика , незнам зашто ....
И двата бенда се богови на Металот.. Прва метал песна што ја слушнав беше балада Metallica - Nothing Else Matters ама песна после која почнав да слушам метал беше Iron Maiden - Тhe Number of the Beast . Така да ....:toe:

Дем , деј ар боут гуд бендс...

Мојот глас пресуди во моментов :pos:
Металот би преживел без металика, но не и без мејден...тоа е тоа.

Нели е тешко да се одлучиш?
За мене пресуди алчноста на металика, и дегенеричниот карактер на ларс...иначе музички невозможно е да одредиш.

Мразам споредби од типот кој е подобар, ама ептен ги мразам, било тоа да се работи за музика, спорт, филм, книга, било што.... Е сега вака, Металика своите најкреативни моменти на музички план ги имаше во осумдесеттите до почеток на 90-те, додека на комерцијален план од 90-те навака бендот растура, продава милионски тиражи со просечна музика. Додека Ајрон Мејден константно издава албуми, од кои барем половината се ремек дела, а и последново нешто што излезе од нив е брилијанто, излезено во новиов милениум а сепка да растура, Металика тоа веќе не го може. Нема да кажам кој е подобар, затоа што едноставно не го знам одговорот, треба некој да ми го каже..:)....И двата бенда имаат оставено бесценета музика, арно ама па ќе кажам Ајрон Мејден никогаш немааш издадено нешто толку лошо како Load или St. Anger..

Тешка одлука. Металика ми се фејворит така да за нив гласав.

malku pomili mi se maiden - ama nema da glasam - ne bi bilo fer ( dvete gi sakam )

pozZ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom