Iron Maiden vs. Metallica

• Креатор на темата Креатор на темата \m/arko
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар?

• Iron Maiden

Гласови: 74 48,7%
  • Metallica

Гласови: 78 51,3%

• Вкупно гласачи
    152
Jas sum za METALLICA,i Maiden gi slusam ali mojot vkus poveke go zadovoluvaat Metallica,spored mene po mokni se,poveke krevaat...posebno so starite albumi...Respect

Кои се подобри stagemasters би кажал Мејден, секогаш се полни со енергија посебно Брус и знаат како да контактираат со публиката. А Металика во ова некако не ми се нај нај, некад го тупат многу.

Кои се подобри stagemasters би кажал Мејден, секогаш се полни со енергија посебно Брус и знаат како да контактираат со публиката. А Металика во ова некако не ми се нај нај, некад го тупат многу.

Тука си ептен во право, Металика ми делуваат многу туѓи , свират се особено албумот Мастер оф Папетс ми е ептен на душа, арно ама Мејден ко ќе го пуштиш мислам незнам ептен јак дојам даваат, а Металика пред се би ги оквалификувала како комерцијален Метал и то.

Тука си ептен во право, Металика ми делуваат многу туѓи , свират се особено албумот Мастер оф Папетс ми е ептен на душа, арно ама Мејден ко ќе го пуштиш мислам незнам ептен јак дојам даваат, а Металика пред се би ги оквалификувала како комерцијален Метал и то.
Па добро сепак Металика се малце повеќе покомерцијализирани од Мејден. И ти си во право со постов.:smir:

Комерцијален метал, после Load во 1994.
Предтоа, Metallica was kicking ass.

Како и да е, и двата бенда остануваат култен бенд за својот жанр.
Само разликата е во тоа шо, Maiden си останаа доследни на она шо го започнаа и до ден денеска, а Metallica потонаа уште во 1994 со издавањето на Load.

Како и да не може да се споредат овие два бенда... ај да занемариме тоа што се едниве хеви другиве треш, пак не може да се споредат...
Ја не можам да изберам само еден бенд зашто и двата ми се при срце и осеќам после грижа на совест...да не ја тупам, нема да гласам од причина што сум заљубена и во едните и во другите...

Iron Maiden има јаки песници...али глеам нерешено е...:kafe:

Металика си е Металика не можете да ја рамнете со нути една група, Металика се цареви на металот ...

Металика си е Металика не можете да ја рамнете со нути една група, Металика се цареви на металот ...
Абе да Металика си е Металика,ама си ги чул Мејден?
Нема шанса да бирам меѓу овие два,иако моментално повеќе ги сакам Металика,пак не можам,ќе ми се лутат другите :pos:

Абе да Металика си е Металика,ама си ги чул Мејден?
Нема шанса да бирам меѓу овие два,иако моментално повеќе ги сакам Металика,пак не можам,ќе ми се лутат другите :pos:
Уште прашуваш, како не ги слушам и двете немам зборови....
Имат и двата бенда прекрасни искуства, како што глассав за Металика од се срце гласив од љубов некако ме носи кон нив.:toe:

шо неможе овие 2 бенда да се споредуваат неможе пошо секој ај ке го наречам добро образуван металец со метал почнал баш со еден од овие 2 бенда и потоа преминал кон нешто потешко или поразлично но сепак продолжувајки да ги слуша истиве.
ја почнав со металика па мејден кои не ми правеа нешо мн мерак па па се вратив на металика па сабат итн.:baeh::baeh::baeh:
така да гласав за металика и се гордеам со тоа :baeh:

Не знам :toe:може да се рече изедначено
И Metallica се закон и Iron Maiden се закон барем јас така мислам :wink:

убоо си кажа маарко во првиот пост...не се споредуваат.
ама ако треба да бирам..
METALLICA

мислам дека мејден Рулзз а металика имаат добри песни ама мејден се мејден нема збор:)

nekako mi paga tesko "Fade to black" da ja stavam pred Maiden. Metallica

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom