Iron Maiden vs. Metallica

• Креатор на темата Креатор на темата \m/arko
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар?

• Iron Maiden

Гласови: 74 48,7%
  • Metallica

Гласови: 78 51,3%

• Вкупно гласачи
    152
тешка споредба.. ама морам МЕТАЛИКА!

Maiden, Maiden, Maiden i samo Maiden !!! Metalica se komercijaliziraa !!

Ама што има везе и да се искомерцијализираа.

Имаааа, во секоја музика има везе комерцијализацијата.. Али ко металот што се искомерцијализира, НИШТО..

Се надевам има некој што сваќа..

Мене ми се на исто рамниште и двата ми се култни бенда!!
Не можам да сепаратирам ни еден!:nenene:

Нашиот Ивица, слушнал комерцијала и сега се придржува стриктно на тоа.
Не верувам ни дека слушнал некој од маестралните албума издадени до 1991.
А, и самиот ни докажува колку знае да цени музички квалитет и колку е ограничен.

Нашиот Ивица, слушнал комерцијала и сега се придржува стриктно на тоа.
Не верувам ни дека слушнал некој од маестралните албума издадени до 1991.
А, и самиот ни докажува колку знае да цени музички квалитет и колку е ограничен.

Цики, мај мен, не е тоа проблемот, од далеку се гледа за какви бендови станува збор, ја неам метал слушано, али не ми треба лупа за да оценам!!
Илузорно е да се дебатира понатаму!

Јас лично мислам дека дечките од Металика да го прочитаат ова би рекле Мејден, пошто Хетфилд од дете се крсти на нив. Тоа е одлично, бидејќи Мејден влијаеле на стилот на Металика, а пак Металика го разнесоа треш/хеви металот низ целиот свет и го качија на друго ниво.

Kill em' all, And justice for all, Ride the lightning, Master of Puppets, Black album...

Ремек дела, како што рече Unholy.

A пак Мејден си се исто ѕверови... да не почнам да набројувам.

Не се бира од овие два бенда. Тие си се сами за себе легенди, и е работа на личен вкус за кој е подобар.

Имаааа, во секоја музика има везе комерцијализацијата.. Али ко металот што се искомерцијализира, НИШТО..

Се надевам има некој што сваќа..
Samo edno prasanje do tebe: dali smetas deka albumot "Metallica" ( the black album ) i pesnata "Nothing else matters" se kvalitetni dela?

Inace za temata, mozebi za epten mala nijansa tezam nakaj maiden, najverojatno radi toa sto sum ogromen fan na Bruce... btw nego go smetam za najbolji metal vokalista ( prasanje na vkus ).

Maiden Maiden i samo maiden metalika mi se nekako sturi a verujte mi i ne e bas lesno da go zadrzis istiot stil celi 40 godini so ogled na site novi grupi koi se pojavuvaat so cel da stanat famous i izdadat eden do dva albumi na koi tinejdzerive ke se palat edno godina dena a posle nema ni da se sekavaat koi bile tie. Zatoa i najmnogu gi sakam maiden bidejki ne go menuvaat stilot i pesnite od poslednite albumi im se vo golema mera slicni kako i prvite albumi so sum gi slusal od maiden. A i metalika nemalo da postojat kako i mnogu drugi grupi od 80-setite da ne bile maiden.

Мразам споредби ама ако морам сепак Мејден се Мејден. Кога ќе писне вокалот на Брус кога почнуваат да се хармонизираат истории, филозофии, религии и поезии, звучи моќно, мудро, задлабочено, мрачно, мелодично, емотивно, рационално се во едно а сепак уникатно. Глас за Мејден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom